Lány kutyánál kangörcs? Mi ez?
Fiatal lány kutya mag akarja hágni az ember lábát.
Miért csinálja? A falkában látta? vagy mi ez?
Ez nem kangörcs, hanem vagy dominál, vagy frusztrált, pótcselekvés.
Mélyedj el kicsit jobban a kutyák viselkedésének megtanulásában.
"Mélyedj el kicsit jobban a kutyák viselkedésének megtanulásában."
Szerintem ismerem jobban mint az embereket. kb. a 20. kutyám, csak eddig mindig kanok voltak, két befogadott kóbor lány kivételével.
Ők is próbálkoztak ilyen fiatalon, de mind kinőtték.
Szóval szerintem tedd félre a könyvet amiben ezt olvastad, és gyűjts gyakorlati tapasztalatokat.
Engem az érdekelne, hogy valaki tapasztalt-e már hasonlót, mert lánykutyás ismerősöknél én még nem tapasztaltam ilyent.
Dominál. Ennyi . Köze nincs a "kangörcshöz".
Mert éppen a környezetedben nem találkoztál ilyennel, azért még létezik.
20. kutyám...
Remélem azért nem valamiféle fogyóeszközként tekintesz rájuk.
"Szóval szerintem tedd félre a könyvet amiben ezt olvastad, és gyűjts gyakorlati tapasztalatokat." - fordítva ülsz a lovon. Nem én tettem fel egy elég egyértelmű kérdést. Ha meg ennyire értesz hozzá, akkor miért kérdezel?
Ez nem nemtől függ, hogy kan vagy szuka, és semmi köze a párzáshoz (avagy ahogy te írod: a kangörcshöz).
20 kutyád volt? Hány éves vagy? Csak mert egy kutya normális esetben legalább 10 évig él. Még ha öt kutyád volt egyszerre, akkor is soknak tűnik a 20.
"nem ideiglenes befogadó vagy menhelynél és ez mind a te kutyád volt akkor valami nem stimmel hogy ennyien eltávoztak már."
36 éve van kutyánk, tulajdonképpen ennyi ideje emlékszem rá, és általában 3-at tartottunk otthon. Ha 12 éves átlag életkorral számolok és nem történt volna 1-1 baleset a 80-as években, illetve valami suttyó nem mérgezi meg az egyiket, akkor is 9-et jelent.
Ezekkel már simán 10 felett vagyunk. Ehhez jön még az hogy korábbi hosszabb kapcsolatban a barátnő családjánál is a kutyák engem tekintettek gazdának, illetve az enyémként kezeltem, mert más nem törődött velük kellőképpen, akkor már közel vagyunk a 20-hoz. (egyébként csak hasszámot mondtam)
Szóval ez megint egy felületes beszólás, a tények ismerete nélkül. Nem mindenki panellakó, akkor valószínű nekem is lett volna 2-3, már ha egyáltalán lett volna.
A dominálást még belátom, mondjuk mint ahogy a kanoknak sem engedtem, neki sem engedem. Már elég ha mondom neki hogy "nem", abbahgyja.
Csak épp nem láttam még lánytól ilyent, és nem volt olyan kutyám ami 4 hónaposan jött el a 30 másik közül. Vagy felnőtten fogadtunk be, vagy 2 hónaposként kaptunk.
Én sem vagyok panellakó :) A 4. kutyám van most 40 évesen, előtte egyszerre volt 3 is.
Na mindegy, vitázni felesleges. Lényeg, hogy tiltsd ezt a viselkedést nála, neveld megfelelően és abbamarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!