A póráz két végén, vagy A csodálatos kutyadoki a jobb?

Victoria jobb nő, annyi kétségtelen... :)
(most komolyan: TV műsornál nem mellékes ez sem. Jó ránézni, már csak emiatt is érdemes megnézni)
Az viszont nem kérdés, h Cesar módszerei jobban illeszkednek a kutyák természetéhez, és ő maga is jobban ismeri azokat.
USA, Hollywood valóban - de azt nem szabad elfelejteni, h őt nem a műsor hozta létre, hanem pont azért készült ez a sorozat, h bemutassa a környéken már régóta híres fazont, aki kezelhetetlennek tartott, eldobott kutyákkal él falkában.
(Victoriánál ugyanakkor olyan eset is volt, aminek sintér lett a vége, mert nem tudott mit kezdeni a kutyával)
Cesar talán erőszakosnak tűnhet emberi szemmel, de a kutyák számára teljesen normális, és semmilyen törést nem okoz, h van egy vezér, akinek behódolnak. Ebből ők nem csinálnak presztizskérdét, sőt: akkor élnek kiegyensúlyozottan, ha tudják a helyüket, feladatukat. Nincs rosszabb egy falkavezér nélküli, irányítatlan kutyánál, ami így jobb híján magának talál ki feladatokat - emberi szemmel nem vmi okosan/hasznosan...
Nem mondom, h Cesar minden szempontból szimpatikus lenne: furcsa, számomra is érthetetlen zagyvaság amit az "áramló energiák"-ról beszél - de amit tesz, az kétségtelenül működik, legföljebb a magyarázatával lehet némi gond, amit mellé tesz.

Victoria módszereit könnyebb elsajátítani olyan gazdiknak, akik nem rendelkeznek olyan érzékkel, mint Ceser Millan. A kutyadokival én kicsit úgy vagyok, mint anno gimnáziumban a matekkal: amikor ott van a tanár és segít, akkor értem, de aztán otthon mégis elakadok a házi feladattal.
Bár pont itt írtam le valahol, hogy nekem például sok dolog bejött, amit Cesar mutatott, de szerintem Victoria módszerei az átlagember számára kivitelezhetőbbek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!