Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A póráz két végén, vagy A...

A póráz két végén, vagy A csodálatos kutyadoki a jobb?

Figyelt kérdés
Egyik a Spektrumon megy, a másik egy kicsit újjabb a Nat geon. Én eddig A póráz két végént néztem végig, de most néha belenézek a csodálatos kutyadokiba is. Máshogy viselkedik a kutyákkal Cesar, mint Victoria. Más technikákat mutat be, meg máshogy beszél a kutyákhoz. Szerintetek melyik a jobb sorozat?
2010. máj. 17. 14:31
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
62%
A csodálatos kutyadoki a jobb, mert ez a műsor arról szól hogyan legyünk falkavezérek és nem jutalomfalatokkal tanítja a kutyákat. Nekem ez a kedvenc műsorom.
2010. aug. 19. 13:48
 22/33 THK válasza:
73%

Victoria jobb nő, annyi kétségtelen... :)

(most komolyan: TV műsornál nem mellékes ez sem. Jó ránézni, már csak emiatt is érdemes megnézni)

Az viszont nem kérdés, h Cesar módszerei jobban illeszkednek a kutyák természetéhez, és ő maga is jobban ismeri azokat.

USA, Hollywood valóban - de azt nem szabad elfelejteni, h őt nem a műsor hozta létre, hanem pont azért készült ez a sorozat, h bemutassa a környéken már régóta híres fazont, aki kezelhetetlennek tartott, eldobott kutyákkal él falkában.

(Victoriánál ugyanakkor olyan eset is volt, aminek sintér lett a vége, mert nem tudott mit kezdeni a kutyával)

Cesar talán erőszakosnak tűnhet emberi szemmel, de a kutyák számára teljesen normális, és semmilyen törést nem okoz, h van egy vezér, akinek behódolnak. Ebből ők nem csinálnak presztizskérdét, sőt: akkor élnek kiegyensúlyozottan, ha tudják a helyüket, feladatukat. Nincs rosszabb egy falkavezér nélküli, irányítatlan kutyánál, ami így jobb híján magának talál ki feladatokat - emberi szemmel nem vmi okosan/hasznosan...

Nem mondom, h Cesar minden szempontból szimpatikus lenne: furcsa, számomra is érthetetlen zagyvaság amit az "áramló energiák"-ról beszél - de amit tesz, az kétségtelenül működik, legföljebb a magyarázatával lehet némi gond, amit mellé tesz.

2010. szept. 28. 13:52
 23/33 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%
Az nyilvánvaló,hogy a Cesar jobb mint a Viktória.Miért is? Mert a Cesar sokkal felkészültebb és hozzáértőbb. Míg Cesar a vörös zónás /kifejezetten agresszív-támadó kedvű /kutyákat is helyre tudja tenni, nem fél kézbe venni a kutyát. Míg Viktória csak arra alkalmas. hogy az egyszerűbb problémákban adjon szóbeli tanácsot. Viszont, ha neki kellene kézbe vennie egy igazán agresszív kutyát akkor ott helyben elvérezne.Képtelen rá.Egyet tanácsolna a gazdának, hogy altassák le.
2010. nov. 24. 15:44
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Cesar Millan!! Viktoria műsora annyira nem tetszik, én Cesaron jobban látom a következetességet, hozzáértőbbnek is tartom.
2010. dec. 16. 16:20
 25/33 anonim válasza:
100%
Cesar jobb!
2011. jan. 7. 11:04
 26/33 anonim ***** válasza:
Egyértelműen Cesar!
2011. jan. 16. 01:51
 27/33 anonim ***** válasza:
Cesar Millan! A könyvének kötelező olvasmánynak kellene lennie a sulikban és nem lenne annyi kutya a sintértelepen:P.
2011. ápr. 17. 22:38
 28/33 anonim ***** válasza:
Előző vok. Még annyi, hogy én úgy vettem észre, hogy Victoria inkább az eszközökre esküszik. Pl. új póráz, játék stb. Cesar max kicseréli a pórázt csúszó pórázra (M.o-on én még nem láttam a boltokban) amivel jobb kapcsolatot lehet a kutyával kialakítani. Aki ismeri az eredeti suttogó lényegét (ló) ott is parelli kötőféket használnak, ami szintén csak egy kötélből van csinálva. Nem kell túlbonyolítani az egészet. Nem kell mindenféle játék, hám stb. Kell egy egyszerű póráz sok mozgás, fegyelem és szeretet. Ez az elve. Nálam legalább is bevált. :)
2011. ápr. 17. 22:43
 29/33 anonim ***** válasza:

Victoria módszereit könnyebb elsajátítani olyan gazdiknak, akik nem rendelkeznek olyan érzékkel, mint Ceser Millan. A kutyadokival én kicsit úgy vagyok, mint anno gimnáziumban a matekkal: amikor ott van a tanár és segít, akkor értem, de aztán otthon mégis elakadok a házi feladattal.

Bár pont itt írtam le valahol, hogy nekem például sok dolog bejött, amit Cesar mutatott, de szerintem Victoria módszerei az átlagember számára kivitelezhetőbbek.

2011. szept. 5. 15:01
 30/33 anonim ***** válasza:
Vki tudna linket küldeni,ahonnan A póráz két végén és A csodálatos kutyadoki letölthető vagy online lehet megnézni?
2012. máj. 1. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!