Normális ez a tenyésztő? Valaki mondana másikat?
Írtam egy tenyesztonek kis kutya miatt. Beszélgettünk erre álküldött nekem egy KÉRDŐÍVET, hogy töltsem ki, olvassam el és utána beszélgessünk tovább. Ráadásul kezdő kennel szóval nem tudom mire van úgy oda...
Ajánlana valaki Border Collie kennelt, ahol merle kiskutyák vannak?
Drága, mindenhol megkérdik, csak nem mindenhol van papírra írva. De minden tenyésztő fog tőled kérdezni, és ha nem válaszolsz, nem kapsz kutyát se.
Amúgy nem értem mi bajod van, nem azt kérdezte hogy mikor/hol/hogyan vesztetted el a szüzességed, vagy hol voltál szeptember 11-én.
KEdves Kérdező nem lesz kutyád...
De érdekelne, hogy hogy képzelted el?
Felhívod a tenyésztőt, mondod neki, hogy kell egy merle(milyen merle? :D), ő mondja, hogy 10000 és holnap viheted.
Te elmész érte, másnap mész kiállításra, megnyered, és mindenki a te kityáddal akar fedeztetni? És milliomos leszel? Vagy, hogyan?
Voltál már kiállításon?, Tudod mi az a ringdressura, tudod milyen feltételei vannak a tenyésztésnek? Tudod milyen orvosi vizsgálatok a kötelzőek? Tudod mint jelent az, hogy a kutyád egy bizonyos locuson, homo vagy heterozígóta? Tudod e hogy késztsd fel a kutyád? Vagy egyáltalán tudod hogy milyen egy BC?
És ha már a 20 kérdés sok, akkor mit szólsz, ahhoz hogyha a tenyésztő az orrod alá dugja a 4-5-6 oldalas adásvételi szerződést?
Tanulj előszőr egy kis alázatot a fajta iránt, és utána kezdj el egy kicsit gondolkozni.
A tenyésztők éveket, évtizedeket tesznek bele a fajtába, te meg 20 kérdésen vagy fent akadva?
Szóval, ha én kennelt csinálok és így kezdő vagyok, akkor meg se kérdezzem az illetőt, hogy ki fia, borja?
Ennyi erővel, majd ingyen fogom osztogatni a kölyköket, annak, akit meglátok az utcán... -.-"
Nem kell igényesnek lenned, ahhoz, hogy kitölts egy 20 kérdéses kérdőívet. Elég józanul gondolkodni hozzá.
De ez Neked nem megy.
Nem Érd környékén laksz véletlen? Arra fele van ennyi hülye...
Kedves utolsó, csak nem egy zárt FB csoportban? :DDD
Viszont ez a veszély nem fenyeget, hogy a kérdező, jó kutyát szerez. Esélytelenek nyugalmával indúl... :D
Én nem kérdeznék semmit tőled. Nem írnám ki szerződésben, melyik napra milyen színű pórázt vegyél és ahhoz milyen bugyit viselj. :-) Csak megnézném ki vagy... viszont tőlem olyan áron vehetsz kutyát, amennyit garantálom, az életben ki nem fizetnél érte. :-) Mert ha kifizetnél érte annyit, akkor ezt a kérdést itt fel sem tetted volna.
- Egy border Tenyésztő -
Egy kutyával 10-12 éven át, mindennap, napi több órát kell foglalkozni és sajnálsz fél órát az életedből?
Én az autóm nem adnám el akárkinek, nemhogy egy TK-s tenyésztett kutyát...
De ha már kérdezted, milyen hely ahol nincsenek ilyen "hülyeségek" : Jofogas.hu aztán örülj ha 1 évet megéli egészségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!