Normális ez a tenyésztő? Valaki mondana másikat?
Írtam egy tenyesztonek kis kutya miatt. Beszélgettünk erre álküldött nekem egy KÉRDŐÍVET, hogy töltsem ki, olvassam el és utána beszélgessünk tovább. Ráadásul kezdő kennel szóval nem tudom mire van úgy oda...
Ajánlana valaki Border Collie kennelt, ahol merle kiskutyák vannak?
Véleményem szerint a tenyésztők ezzel támogatják leginkább a szaporítókat.. . De ezért mindig lepontoznak.
Meg kene találni az arány középutat.. .
Sajnos a Border Collie eléggé divatkutya lett, mindenki ilyet akar, és sajnos sok ember akad aki nem veszi figyelembe a fajta speciális igényeit.
Látszik hogy nem a pénzért csinálja, hanem mert szereti a fajtát és nem akarja hogy a kölyök rossz helyre kerüljön.
Ha neked pont az a párosításból kell kutya, akkor kitöltöd a kérdőívet.
Ha "csak" border kell, akkor máshol keresgélsz.
EN oszinten nem ertem, mikor az ember valaszt tarsat maganak 10-15 evre, plane egy lyan fajtanal, ahol a napi aktivitas is igen magas, miert nem tud mar az elejen raaldozni kb 15 percet (allitom nem tobb mint 10-15 db kerdesrol van szo) az egeszre, hogy nemi kepet kapjon rolad.
Oszinte leszek ezzel hozzaallasal nalam mar alapbol kiestel volna a pixisbol.
Sok szerencset.
Tenyésztőnek nem mindegy,hogy hová adja a kutyáját és inkább maradjon rajta,de nem fogja olyan embernek adni akit nem tart rá alkalmasnak. Én téged nem kérdőjelezlek meg. De sajnos sokan tényleg alkalmatlanok egyes fajták tartására.
Egy tenyésztő barátom is próbálta mindig a megfelelő gazdikat a kölyköknek megtalálni. Viszont mikor kiderült,hogy az egyik kölyköt kennelben tartják ( 5 hónaposan tartósan!!) meg verik, éheztetik. Rögtön kocsiba pattant és elhozta tőlük,gazdákat konkrétan nem is érdekelte,hogy elvitte a barátom a kutyát tőlük.
A kutya lelkileg meg volt törve több hónap kellett mire fajtájához viselkedést hozta,hiszen már kölyökként bántották. Azóta persze stabil a kutyus és boldog a barátomnál,mert nála maradt,nem adta senkinek.
Onnantól kezdve még szigorúbban nézte a gazdi jelölteket.
Nyilván kiderül a kérdőívből a tenyésztő számára fontos infók a gazdijelöltekről pl aki már ki sem akarja tölteni,pedig csak 5-10 perc lenne,ezen akad fent azt már lehet nem is érdekli a kutya annyira?
Próbálj az ő fejével is gondolkozni.
Nekem nem okozna gondot kitölteni,ha x tenyésztőtől szeretnék kutyát.
Mik a kérdések??
Én kíváncsi lennék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!