Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális ez a tenyésztő?...

Normális ez a tenyésztő? Valaki mondana másikat?

Figyelt kérdés

Írtam egy tenyesztonek kis kutya miatt. Beszélgettünk erre álküldött nekem egy KÉRDŐÍVET, hogy töltsem ki, olvassam el és utána beszélgessünk tovább. Ráadásul kezdő kennel szóval nem tudom mire van úgy oda...

Ajánlana valaki Border Collie kennelt, ahol merle kiskutyák vannak?

2017. márc. 14. 20:27
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:

Hol tartanám?

Van e a közelben orvos ha valami probléma van?

Ha elutazol ki vigyázna rá?

Mennyit lenne egyedül?

Milyen házban élsz?

Hogyan oldanád meg a napi fárasztást és ilyenek.... 20 KÉRDÉS!!!! 20!!!!

MI KÖZE HOZZÁ?!!

2017. márc. 14. 22:08
 12/49 anonim ***** válasza:
100%

Alap kérdés amit akár személyesen is megkérdezhet a tenyésztő,csak ő inkább kérdőívbe foglalta,ennyi.

Fontos neki,hogy hová kerül a kölyök.

2017. márc. 14. 22:12
 13/49 anonim ***** válasza:
100%
kérdések*
2017. márc. 14. 22:12
 14/49 A kérdező kommentje:
Tudtok mondani olyan kennelt, ahol van merle lány és nincsenek ilyen hülyeségek?
2017. márc. 14. 22:14
 15/49 anonim ***** válasza:
100%
Neked nem való ilyen kutya mert türelmed és eszed hangyafaxnyi sincs. Ezek tök alap és fontos kérdések, normális ember akit érdekel a kutya ezeket alapból elmondja (pl én, 2 tenyésztőnek írtam mind a kettőnek leírtam hol tartanám, mit tudnék nyújtani) Neked nem való border... szerencséje van annak a tenyésztőnek hogy nem ad egy ilyen embernek kutyát.
2017. márc. 14. 22:26
 16/49 anonim ***** válasza:
100%

Mi köze hozzá?

Csak annyi, hogy érdekli, hogy milyen helyre és kihez is kerül a kutyája. Egy NORMÁLIS tenyésztőnél ezek teljesen alap kérdések. Nem azért öl bele időt és energiát, hogy utána teljesen ismeretlen embereknek eldobálja a kiskutyákat, akik talán 1 hét múlva az utcán végzik. Mindezt, mert nem szűrte ki előzetesen az adott fajta (vagy kutyák/állatok) tartására alkalmatlan személyeket.

Bármelyik normálisabb tenyésztőnél elő fognak kerülni ezek a kérdések. Ha nem is ilyen összeszedett "kérdőív" formájában, de meg fogják tőled kérdezni. Olyan tenyésztőtől nem is vennék állatot, akit ezek a kérdések teljesen hidegen hagynak, és nem foglalkozik vele, hogy hova kerül a kutya.

Amikor én macskavásárlásra adtam a fejem, a lakásomról (és magamról) fényképes bemutatkozást küldtem a tenyésztőnek, részletesen kitérve mindenre, többek között pl., hogy a felszereléseit hova képzelem el, vagy hogyan oldanám meg a számára veszélyes helyek kibiztosítását (pl. ablakok, erkély). Sőt, elmondtam neki, hogy 1 saroknyira lakok a város egyik legjobb állatkórházától, hogy eszemben sincs állatot bevállalni orvosra félretett pénz nélkül, és hogy mennyit vagyok távol naponta.

Ha szerinted a tenyésztőnek nem tartozol egy minimális beszámolóval arról, hogy mégis hogyan képzeled el a kutya tartását, akkor nem kell kutyát venni tenyésztőtől. Bár egy jobb menhelyen/fajtamentőknél ugyanúgy megkérdezik ezeket...

2017. márc. 14. 22:35
 17/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem mi a baj, a Border Collie nem való mindenkinek és ha már ő maga tenyésztette és nevelte őket hadd válogassa meg kire bízza rá a kutyát.

Ha neked egy oldal kérdés sok, nem tudom mit fogsz csinálni egy ekkora igényű kutyával.

Mikor a tengerimalacvédőktől akartunk örökbefogadni egy több oldalas kérdőívet kellett kitöltenünk, ezt levelezés előzte meg, beszélgettek is velünk, a leendő lakhelyükről is kellett képet küldeni mindezt 3 TENGRIMALACÉRT és nem vinnyogtunk hogy úúú akkor veszek az állatkereskedésben mert nem viccből meg szivatásból csinálják, hanem hogy jó helye legyen az állataiknak.

2017. márc. 14. 22:58
 18/49 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ilyen hozzáállással még egy hörcsögöt se adnék el neked kérdező ha még arra a kérdésre is a "SEMMI KÖZÖD HOZZÁ B+" szintű választ adod hogy milyen körülmények között tartanád az állatot, nem akarok feltételezni de ha szuper helyen élne a kutya ahol minden tökéletes, hajlandó lennél elmondani a tenyésztőnek.
2017. márc. 14. 23:03
 19/49 anonim ***** válasza:
77%
Amúgy nem lány hanem SZUKA. Aki lekislányoz egy kutyát az még maga is kisgyerek. kan és szuka. Így hívják őket. És képzeld el én is kutyatenyésztő vagyok, 75 kérdéses kérdőív van. Aki pedig így kezdi hogy kislány kutyát akar annak pedig közlöm, hogy előszőr olvasson el 5-6 kutyás könyvet, aztán tolja vissza a pofáját. Amúgy képet is kérek a házról és legalább 3x kell eljönniük és utána vihetik el a kölyköt.
2017. márc. 14. 23:03
 20/49 anonim ***** válasza:
100%

Igen, normális, nagyon is. Normális tenyésztő nem egy kg kenyérként kezeli a kiskutyáit, hanem fontos neki, hogy jó helyre kerüljenek. A border meg nagyon divatfajta lett, mindenki vásárolja, aztán dobják az utcára/menhelyre, mert túl sok... vagy a kertben éli le az életét láncon... Ezt egy lelkiismeretes ember sem akarná.

Nem is értem mire fel akarsz ilyen kutyát, ha 20 perc miatt hisztizel az életedből. Az ilyen kérdéseket, hogy hol tartanád a kutyát, mennyi időd lenne rá, stb, minden tenyésztő megkérdez minimum szóban. Ha már tőle akarsz kiskutyát ennyi köze igenis van hozzá, mert nem csak neked vannak igényeid, hanem a neki is. Végtére is ő aztán eladhatja azt a kiskutyát a másik 10 sorban álló emberkének, nem ő fog rosszul járni ha hepciáskodsz.

Persze lehet venni kiskutyát jófogásról is 20 ezeré, ott azt se fogják megkérdezni tőled, hogy hogy hívnak, csak adjad a pénzt és vidd a kutyát isten hírével. De persze ha gond van a kiskutyával, mert beteg vagy keverék, utána nem lesz kinek reklamálni...

2017. márc. 14. 23:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!