Normális ez a tenyésztő? Valaki mondana másikat?
Írtam egy tenyesztonek kis kutya miatt. Beszélgettünk erre álküldött nekem egy KÉRDŐÍVET, hogy töltsem ki, olvassam el és utána beszélgessünk tovább. Ráadásul kezdő kennel szóval nem tudom mire van úgy oda...
Ajánlana valaki Border Collie kennelt, ahol merle kiskutyák vannak?
Kiállításra?? Akkor kapufa, nincs olyan hely, melyen ilyen minőségű kutyák vannak és nincs kérdőív, felmérés.
Ha találsz ilyet, ahol nem kérdeznek semmit, ott meg gond van.
Ez van, jobb ha hozzászoksz a gondolathoz, mert ezek teljesen alap és jogos kérdések.
Gondos, felelősségteljes embernek tűnik a tenyésztő.
Az a köze hozzá, hogy az ő közreműködésével életre hívott kutyákért felelősséget érez, és szeretné a lehető legjobb életet biztosítani számukra. Most komolyan nem értem, mi a baj ezzel?
Inkább olyan helyről nem vennék kölyköt, ahol kifizetem, és kérdés, megbeszélés nélkül vihetem is.
Pláne ha kiállítási minőségű kutyát szeretnél, akkor olyan helyről is kell venni. Jó helyen pedig megválogatják, kinek adják el az általuk tenyésztett kutyákat. Ez a normális.
Ilyen hozzáállással ne akarj semmilyen kutyát. Már a kérdésből is nyilvánvaló, hogy haszonszerzés céljából akarsz egy különleges színű szukát. Hiszen divat fajta, sokan keresik, hozza vissza az árát, mi?
Annyi eszed sincs, hogy lásd, ezek a kérdések igazából a vásárlót is segítik. Segít, hogy végig gondold biztos neked való-e: NEM!
Olyan tenyésztőt aki a kiállítás "minőségű" kutyáit kérdés nélkül bárkinek eladja? Szerintem a Lamborghinit ingyen osztogató Lajos bácsi mellett találsz ilyet.
Ez a két követelmény erősen üti egymást, aki kiállításra tenyészt meg fog győződni róla hogy a legjobb helyre kerüljenek a kutyái aki pedig bármi válasz nélkül odaadja az az igénytelen szaporító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!