Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya való lakásba?

Milyen kutya való lakásba?

Figyelt kérdés

Már átrágtam magam sok kuryafajtán -pro , kontra- és nem igazán tudom eldönteni mi a jó választás nekem is és a kis jövevénynek, akire a választás esik. Nos ebben kérek segítséget.

Úgy gondolom hogy a napi 3 séta kisebbb nagyobb mindenképp megoldható nekünk. Munkán kívül mindenhova tudnám magammal vinni.Párom munkába is.

Törpe pincser vagy tacskó?

Előre is köszi!

2017. febr. 24. 00:09
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
1%

Talán a "zsebkutyák" bár én lakásba inkább nem tennék, meg az egy hatalmas patkányra hasonlít, mint kutyára.

A túltenyésztési korcsság miatt állandóan lehet vinni dokihoz még a nagyobbakat is már.Utána gyógyszerekkel tömni és jó esetben pár év múlva lehet temetni, addig szenved az eb...A tenyésztő és doki, vackokat árulók legalább jól megszedik magukat az átgondolatlan állattartókon...a menhelyek is, ezért tele.

Nem is tartom normálisnak kedvtelésből, lelki nyomorból lakásban tartani kutyát, majd még egészséges állapotából átműteni, hogy nyugton legyen, alkalmassá téve a "börtönhöz"...állatszerető az ilyen vagy csak divatnak megfelelni akaró, mert ez van.Utóbbi álszentséggel.Tehát, ha kutya, akkor csak kertesben célszerű-állatbarát környezetben.A többi-más csak önhitegetés...gondold át...

2017. febr. 24. 10:19
 12/37 anonim ***** válasza:
95%

Mert a kert az aztán nem börtön... Az állatkerti állatoknak is biztos milyen jó kint a nagy futtatóban szaladgálni, pillangókat kergetni...

2017. febr. 24. 10:45
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Tacskóval is lehet kirándulni. Nem egy vizsla, de régen a vadászatok alatt nem ölben cipelték.
2017. febr. 24. 13:14
 14/37 A kérdező kommentje:

Nade kérdem én másodszor ha aludni visszük haza akkor mi van?

Na meg a póráz? Az normális akkor?

Nem erről nyitottam vitát hanem arról hogy melyiknek milyen a jelleme stb. Nem arról kapok e engedélyt a tartásához lakásba.

2017. febr. 24. 13:48
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

A két fajta közül igazából mindkettő tartható lakásban,bár eddigi tapasztalataim alapján a pincser nyugodtabb kutya.Ismerek a parkban több pincser/pincser keverék és tacskó kutyust is.A pincserek elvannak az egyszerű sétákkal,játszással,míg a tacskó futna,ásna,rohanna folyton.

Természetesen ha nyugodtabb,lustább kutyust választasz az alomból,akkor a tacskó is jól érzi magát lakásban,sőt.

Azt a fajtát válaszd,ami neked jobban tetszik,és olyan jellemű kutyát igyekezz hazavinni,ami illik az életviteledhez.

2017. febr. 24. 19:07
 16/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igyekszem! :)

Bár számomra meglepő hogy a pincser nyugotabb típus.

2017. febr. 24. 19:23
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Hát,saját tapasztalataim alapján igen.De ettől még nem biztos,hogy így van.
2017. febr. 24. 20:16
 18/37 anonim ***** válasza:
2%

# 12/17

10m2-es szoba és 500-1000m2-es telek közt nálad nincs különbség, arról nem én tehetek, de egy állat észlelné egészen biztosan ;)

Aki állatkínzó, gyömöszöljön bátran lakásba ebet és mindegy milyet is igazából akkor...

2017. febr. 24. 21:23
 19/37 anonim ***** válasza:
0%

18asnál ott a pont!

szerintem önző dolog pár szobányi területet hagyni egy kutyának, hiába viszik sétálni szerintem az nem olyan. ez az emberi önzőség szerintem, ez a "nekem kutya kell" nem baj, hogy a kutyának nincs tere...de a kutya kell...

2017. febr. 24. 22:10
 20/37 anonim ***** válasza:
95%
Kedves utolsó! "Szerintem" 3X hangzott el. De még jó hogy csak "szerinted" és nem a kutyák szerint. 😊 Amúgy aki nem tartott még lakásban kutyát az ne okoskodjon már bele légyszi. Nem hinném, hogy a mai 4 órás parkozás - labdázás - bandázás után a 4 hektáros parkban azért fekszenek az ágyban totál kidőlve a kutyáim mert olyan végtelenül meg lettek kínozva. Lépjünk ki a korlátolt kis világubkból. Póráz nélkül egy ekkora területen ennyi ideig teljesen tökéletes nekik nem igényelnek többet. Elárulom, ha kertes házam sem lenne, akkor sem lennének kint többet ugyanis kinti-benti kutyának tartanám őket, és amíg dolgozom bent lennének, valamint éjszaka is. Úgyhogy ott is óriási nagy kínzásokban lenne részük.
2017. febr. 24. 22:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!