Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti elengeditek a kutyátokat?...

Ti elengeditek a kutyátokat? Nem féltek?

Figyelt kérdés

Már megint egy lelőtt kutyás cikket olvastam.

[link]

Egy nagyon kicsi faluban lakunk és többnyire csak kimegyünk egy mezőre vagy az erdőbe. Az utcán nem szeretem őket sétáltatni, mert nagyon megvadul a többi kutya és félek, hogy kiugranak, vagy valahogy kijönnek, így a lehető legrövidebb úton kimegyünk a földútra. Ott elengedem őket, mert az a mozgás, amit a pórázon mennének, édeskevés nekik. Visszahívhatóak, bár nem tökéletesen, mert van hogy kétszer kell nekik szólni, de ha nincs semmi olyan, ami elvonná a figyelmüket akkor visszajönnek egyszerre. Volt már, hogy találkoztunk fácánnal, de olyan is volt, hogy őz ugrott ki elénk. Egy 30 méteren kergették max, szóltam nekik kétszer erélyesebben és visszajöttek. Talán 40-50 méternyit engedem el őket magamtól. Vadászok természetesen itt is vannak és félek, hogy egyszer velünk is történik valami.

Amúgy a vadász nem csak akkor lőhetné ki, ha vadat kerget? Csak mert, amit belinkeltem ott nem volt ilyen. Meg nem kell meggyőződnie, hogy a közelben van-e a gazdája? Csak mert azért úgy nem veszélyes? Bármikor odafuthatok a kutyámhoz, és akkor még a végén engem lőnek le.

2017. febr. 14. 17:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Donald J. Trump ne legyél már idióta. még akkor sem, ha szeretsz szar ember lenni vagy épp úgy érzed mindenképpen igazad van. de normális ember nem kíván olyat senkinek, hogy kóbor kutyák tépjék szét a gyerekét.

nem mellesleg egy vadásznak azért nem árt, ha lát is, nem csak néz. ha látja a kutyát, nem hinném, hogy ne látná az 50 méterrel mögötte kullogó gazdát is.

2017. febr. 16. 21:57
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
szintén kis faluban élek, de nálunk a vadászok nem lődöznek össze-vissza mindenre, ami mozog. a helyi vadászok meg lényegében mindenkit ismernek, kutyástól. volt olyan is, hogy ők vittek haza egy elcsatangolt kutyát a határból a gazdájának
2017. febr. 16. 21:59
 13/15 lugoka ***** válasza:
Ha látom a vadászt, akkor ő is látott engem. Tehát "felderíthető" a kutya gazdája. Valószinű, hogy nem kértem volna magyarázatot, de a puskát is használnia kellett volna mégegyszer. Bár, az már önvédelem.
2017. ápr. 11. 22:41
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig elengedem,azért kell nekik a szabadság..
2017. ápr. 12. 14:35
 15/15 lugoka ***** válasza:
12-es Irigyellek :s Nálunk annyik a vadászok, hogy lefoglalják az utcát a "vagány" terepjáróval és ott bömböltetik a "zenét" az út közepén. Meg rendszeresen találok fél vaddisznókat meg őzeket az erdőben zacskóban. :(
2017. ápr. 12. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!