Ti hogy etetitek a kutyátokat? Mi az ami jó neki a táp mellé, már ha van ilyen?
A táp mellett rendszeresen főzök neki. Általában valamilyen csirke hús pl. Comb, far-hát mellé belsőség, szív ezt rendesen bezöldségelem, és rizzsel, vagy tésztával kapja meg. Rendszeresen sütök neki májat majd beleforgatom a kiflikarikát. Nálunk májas gubát eszik a kutya :-) Akkor rendszeresen adok neki halat, általában konzervet és összekeverem tésztával, vagy kenyérrel.
Ha én halat eszem annak az olaját rászoktam csepegtetni a tápjára, vidáman megeszi. Szokott kapni nyers tojást külön is, de úgyis ha megmarad pl. panírozás után. A csirkéről leszoktam vágni a nagyon zsíros bőrt ezt oda adom neki nyersen, először fintorgott, de megette :)
A mai napon nem maradt főtt étele, így csak táp volt, viszont maradt egy kis sült csirkeszárny + sült krumpli ezt egy kis levessel összeburítva vidáman megette. Olyan maradékot, ami emberi fogyasztásra egyébként alkalmas, azt nyugodtan adjátok oda neki. Én nem szeretem, ha túl zsírosan étkezik a kutya én magam sem eszem úgy, de szükségük van a zsiradékra, úgyhogy időnként, ritkán, de adok neki.
Tápot csak a városi kutya kap, rendes kutya nem "tápos". Nem ezen vegetál.
Mit gondolsz a táp előtti korszakban a kutyák mit ettek? Maradékot, csontokat ami jó kálciumforrás.
A mi kutyánk, aki 22 éves koráig élt vidáman ette a csirkecsonttól kezdve mindent ami maradék volt. Egyszer sem volt baja, ez hülyeség, hogy "szilánkos a csirkehús", ne adjunk neki. Amelyik kutya persze nincs rászoktatva, az még egy legyet se tud/képes megemészteni. Amelyik meg rá van szoktatva, annak meg semmi baja!
Egyedül az édességből a csoki és mesterséges cukorral édesített tiltólistás.
A mienk vidáman ette hónapszámra nyaranta a halszálkákat is :) Soha semmi baja nem volt, 4 kutya, ebből a legidősebb 22 évig, a többi pedig 19-20 évig élt.
Normál, nem fajtiszta kutyák voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!