Akita, Husky, Malamut, Chow-chow, samoyed és hasonló nagy szőrű kutyák gazdái, ti hogyan szabadítjátok meg a kutyátokat a szőrtől?
Kutyakozmetikus vagyok.
Javasolt elvinni évi 2x dupla aljszőrrel rendelkező fajtákat kozmetikushoz.
Én coat king-et és nagy kefét használok, illetve a vízkicsapató az ami a legtöbbet viszi ki a kutyából!
Olyan erősen fújja a levegőt, hogy csak úgy repül a szőr szárításnál :D
De attól nem ijed meg? Jó idegrendszerű a kutyám de a porszívót sem kedveli (nem fél tőle de inkább elkerüli) [link]
és azt a csomót hogyan lehetne kiszedni? a pofája mind a kettő oldalán a füle alatt nagyon össze van csomósodva a fülcsepp és a kis tapadós növények miatt. sem fésűvel sem kzézel nem lehet szétszedni.
Mi a kutyából, macskából furminátorral szedjük ki az összefilcesedett szőrcsomókat. Gyakran fésüljük őket, ennek ellenére azért néha előfordul egy-egy ilyen filces csomó. A furminátor egy pillanat alatt kiszedi.
Érdemes hozzászoktatni a porszívóhoz is. Eleinte nem szokták szeretni, de amióta nem félnek már a zúgástól, gond nélkül ki tudjuk őket porszívózni, mint egy rongyszőnyeget.
De ezek csak házi módszerek. Néha érdemes egy ilyen bundás kutyát elvinni kozmetikába. Egy alapos kezelés után könnyebben fogsz vele otthon is boldogulni.
12:15-ös vagyok.
Nem látom jól,de lehet ezen már csak az segít ha kivágod.
Van egy spéci bontó kefém azzal szoktam a csúnya csomóknak neki esni és mindig szépen ki tudok vele bontani minden csomót.
De most vagy elviszed kozmetikushoz és rendbe rakatod vagy pedig kivágod a csomót,persze óvatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!