Amikor a kutyátokat elengeditek és ő elöl/elöttetek megy az befolyásolja a sorrendet köztetek?
Valaki azt mondja hogy számít, de én inkább örülök hogy a látóteremben mozog.
Mindig figyel rám hogy merre vagyok, így ha irányt váltok jön utánam.
Gondolj bele, mi lenne a vadászkutyáknál? Minden vadászkutya fajtánál elvárt, hogy elől menjen. Pl. Egy vizsla csak így tud mezőn dolgozni, megkeresni a vadat, de a véreb vércsapamunkája során is végig elől kell mennie.
Szép lenne, ha a rendőrkutya is csak a gazdi mögött kullogna, csak azért mert hátrább van a rangsorban.
Ez a kérdés nem itt dől el.
olyan kor ha póráz nélkül megyünk egy erdőben vagy egy mezőn a német juhászom is elől szokot menni de nem nem megy ki a látóteremből mindig meg szokot várni vagy vissza vissza rohan hozzám sokszor még hívni se kell.
Volt olyan is hogy egyszer elcsavargott az erdőben de a szagom vagy a hangunk után megtalált azóta meg végkáp nem megy ell a látótermből és ő néz folyton hátra hogy merre megyek elne veszítsen.Nem pedig nekem kell pitizni a kutyának hogy erre gyere mint sokan csinálják.Igaz márn kiskorátol erre szoktattam
Előző kutyámat a volt gazdija arra szoktatta, hogy mögötte menjen...ezt rohadtul utáltam, mert nem láttam, hogy mit csinált. Ismerős német juhásza segítségével sikerült rászoktatni, hogy elől menjen :)
Jan Fennel könyvében nem is értem, hogy miért azt írta, hogy a kutyák sétán mögötte mennek...az nem élvezet a kutyának egyáltalán...meg nekem sem.
Pórázon láb mellett baktat a kutyám, "mehetsz"-cel előttem is mehet, amíg nagyon nem húz :)
Póráz nélkül azt szeretem, ha előttem megy...ha huzamosabb ideig lemarad, közlöm vele, hogy húzzon tovább :D
Ma mondjuk nagyon elől ment, 50-60 méterrel előttem rohant a sétányon a Duna-parton...régen jártunk az adott szakaszon :D Szemben meg kutyások jöttek...ha szóltam, hogy várjon és lassan menjen, akkor beállt láb mellé...ha közöltem, hogy mehetsz, akkor meg kilőtt a francba :) úgyhogy végül láb mellett sétával értünk a kutyákhoz és ott már mehetett bandázni
Tehát ha alapvetően a kutya szót fogad, bármikor behívható, akkor nincs gond, ha előtted megy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!