A táplálkozás mennyire befolyásolja -ha befolyásolja- a kutya bundáját?
Tuti, hogy van köze a szöre es a böre allapotahoz, ahogy az ember taplalkozasa is befolyasolja a böre allapotat. De a szinehez szerintem nem, azt az embernel is a pigmenttermelödes hatarozza meg.
(Amugy csak fogom a fejemet XD, ami gyakran elöfordul kutyas kerdesnel... :))
Nem valami olyan kutyafajta, ami kivilagosodik/sötetedik teljesen normalisan bizonyos valtozasoktol, pl. melegtöl?
Gyakorikerdeses tapasztalataimbol, vagyis csak elmeleti ismereteimböl elarulom, hogy a winter white avagy dzsungáriai törpehörcsög is kivilagosodik a teli hömersekletvaltozastol a szobaban. Bövebben vagy ha esetleg hianyosan irtam, reszletesebben a "Mitöl lett vilagosabb a hörcsögöm?" kerdesnel olvashatsz.
3.
Nem valami olyan kutyafajta, ami kivilagosodik/sötetedik teljesen normalisan bizonyos valtozasoktol, pl. melegtöl?
Gyakorikerdeses tapasztalataimbol, vagyis csak elmeleti ismereteimböl elarulom, hogy a winter white avagy dzsungáriai törpehörcsög is kivilagosodik a teli hömersekletvaltozastol a szobaban. Bövebben vagy ha esetleg hianyosan irtam, bövebben a "Mitöl lett vilagosabb a hörcsögöm?" kerdesnel olvashatsz.
3.
Milyen színű a kutya?
Amúgy nagyon tudja befolyásolni, pl a nagyon rossz minőségű táptól fakó, színtelen néhány kutyának zsíros is lesz a bundája (a gazdi meg ilyenkor büszke, hogy olyan egészséges, hogy csak csillog). A normális, jó minőségű táptól szép, élénk, fényes de nem zsíros lesz a kutya szőre.
Van néhány adalékanyag amit a tápokban vagy táplálékkiegészítőkben használnak és a színre vannak hatással. Pl a karotin/sárgarépa tartalmú tápok, kiegészítők a vörösességre vannak jó hatással és pl a bodzát, illetve annak kivonatát szokták használni, ha pigmenthiányos a kutya (pl winter nose, sajnos magyarul nem tudom hogy mondják).
ma 15:48
Váltóorr, vagy hó orr :))
ma 15:06
Mire gondolsz? Elnézést, hogy hiányos tapasztalataimat meg mertem kérdezni.
Pont, hogy arról van szó, hogy nem világosodik vagy fényes, hanem egy extrém eset következtében távol voltam 2-3 hétig és mire hazaértem azon kaptam magam, hogy sötétebb a kutya szőre, mint kiderült, rossz minőségű tápot evett, ezért gondoltam lehet valami összefüggés.
Mióta prémiumot eszik mintha világosodna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!