Milyen helyet csináljak a kutyának kint, hogy tesóm ne hurcolja be folyton?
Allergiás vagyok a kutyára. Tesóm eddig anyánál lakott, de most át költözött apához pár hónapja. Meg lett mondva, hogy nem hozhatja be mert fulladok, viszketék, tüsszögök, minden bajom van.
Már vettünk neki kutyaházat, amit a garázsban tettünk.
Este becsempészi, az éjszaka közepén meg paterolhatom ki.
4 hónapos magyar vizsla, a tesóm, 9 éves, tehát felfogja, hogy mi van.
De ő sajnálja, hogy kint van, mit csináljak?
És ennek kutyája van te jó ég...
Inkább vagyok kityab*zi mint egy ostoba retardált.
3-as voltam.
Így már érthető, hogy a tesód nem válna meg a kutyától.
Ha valaki, akkor én aztán családtagnak tekintem a kutyámat, de amikor azt olvastam, hogy szedjél szteroidokat az allergiádra, azért a hajam szála az égnek állt.
Azoknak mondom, akik ezt javasolták, hogy a szteroid nem olyan, mint egy vitamin, hogy csak beveszed, aztán kész. Néha nagyon jól jön, de elég komoly mellékhatásai is lehetnek. Növekedésben lévő szervezet esetén nem nagyon kellene gyógyszereket javasolni, ha az nem feltétlenül szükséges. Ráadásul az allergia gyógyszer nem úgy működik, hogy beveszed, aztán onnantól kezdve nyugodtan lehetsz az allergiát kiváltó forrás közelében.
Szóval, ha fűtött garázs van, a tesód a kutyával tölti a szabadidejét, este úgy fekteti le, hogy a kutyus úgy elfárad, hogy lóg a nyelve, akkor ki fogja bírni ezt az időszakot. Esetleg éjszaka egy alkalommal érdemes lenne megpisiltetni a kutyust. Ha apukád azt magára vállalná, jó lenne. Én annyit megtennék a helyedben, hogy leülteted a tesódat és apudat, hogy megbeszéljétek ezt a dolgot. Ne veszekedj a tesóddal, próbáljátok ezt nyugodtan átbeszélni.
Persze mert szerinted minden kerti kutyának ilyen az élete, ti meg ennél a felfogásnál maradtok le!! Ki is él a középkorban?
Képzeld én küzdök a szüleimmel, hogy bejöhessenek a kutyák, eddig eredménytelenül. DE Hőszigetelt kutyaházuk van, amit asztalos ismerős csinált. Mind a 4 oldalán osb lap belül, lambéria kívűl, közte hungarocel. Télire van beszórva faforgács. Prémium tápot esznek, oltások chip minden megvan, ha a helyzet úgy adódik állatorvosra nem sajnáljuk a pénzt (az egyik kutyánk 3x volt babéziás+az utólsó 2 évében napi 3x kellett a szemébe csepegtetni 2 féle szemcseppet+ha műteni kellett valamelyik kutyát akkor se volt garasoskodás...) napi szinten foglalkozom a kutyákkal, most, hogy vizsgaidőszak van délelőtt bent vannak velem (ha egyedül vagyok itthon én beengedem őket). A 8 hónapos németjuhászommal 2 kutyasuliba járunk. Ha kirándulni megyünk, vagy nyáron felmegyünk a hegyekbe a nyaralónka akkor jönnekvelünk. Kérlek felejtsétek már el azt, hogy ha a kutya nem veletek alszik akkor már egyből állatkínzással gyanusítjátok az embert...A kutyát lehet normálisan az udvaron tartani nem csak 2 méteres láncon, ház nélkül, elhanyagolva....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!