Nyers diszno veset, majat, szivet, nyelvet lehet adni kutyanak? Ha megeszi lesz tole vmi baja? Valaki eteti ilyennel a kutyajat?
Figyelt kérdés
Az ajueszky virus miatt kerdezem.....2017. jan. 4. 16:55
1/13 anonim válasza:
Nyers disznót NEM lehet adni! Pont az aujeszky vírus miatt.
2/13 anonim válasza:
"Az Aujeszky-betegség (álveszettség) egy sertés által terjesztett, herpeszvírus által okozott állatbetegség, mely az emlősállatok jelentős részét veszélyezteti. Emberre nem terjed át, de a lovakra, szarvasmarhákra, juhokra igen. Sertésekkel érintkező, nyers sertéshússal és belsőségekkel etetett kutyák és macskák szintén veszélyeztetettek, náluk a betegség minden esetben halálos. A betegséget Dr. Aujeszky Aladár, magyar kutató különítette el a valódi veszettségtől, 1902-ben."
3/13 anonim válasza:
főzd addig, amíg nem lesz habos a lé teteje... utána odaadhatod, amúgy elpusztulnak
4/13 anonim válasza:
Tudsz az Aujeszky-betegségről, és mégis azon gondolkodsz, hogy nyersen adj a kutyádnak disznóhúst. Mégis mi a fene bajod van?
5/13 anonim válasza:
Pont az Aujeszky-betegség miatt NEM lehet adni. Sertést, vaddisznót csak teljesen átfőzve szabad adni.
A tenyésztett disznók esetében egyébként kicsi a valószínűsége, hogy elkapja a kórt, de azért nem kizárható. Ha elkapja, akkor viszont biztos, hogy belepusztul, nem gyógyítható. Nem érdemes kockáztatni tehát.
Nyers csirkével, más baromfival, marhával, nyúllal stb. lehet etetni, de disznóval nem.
6/13 A kérdező kommentje:
Arrol tudtok h van olyan parazita es virus is ami nem minden szervet tamad meg???? Falun nottem fel. Siman ettek az ottani kutyaink nyers disznot...miota vasaroltam 1 kutyat es elolvastam a nyersetetest azota hallottam errol a cifra virusrol! Nyugi nem adtam neki meg soha disznot semmilyen formaban! Csak gondoltam kerdezek mert itt elvileg azert vannak az emberek!
2017. jan. 5. 05:49
7/13 A kérdező kommentje:
Es azt foleg imadom miko vmi okostojas a wikipediabol vagy innen onnan kimasol egy reszt amit mar olvastam..... Tapasztalat erdekel, nem konyveszeti anyag...
2017. jan. 5. 05:51
8/13 A kérdező kommentje:
Amugy annak aki rendesen valaszolt koszonom az infot
2017. jan. 5. 05:53
9/13 anonim válasza:
Milyen tapasztalat??? Normális ember nem ad a vírus miatt nyers disznót a kutyájának! Nem kockáztat. Pont!
10/13 anonim válasza:
A régi időkben maradékot kapott a kutya,nem válogatott....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!