Doberman. Ha viszed iskolába és nem vagy hülye a kutyához akkor én ezt ajánlanám. Sokan elítélik de a kutya viselkedése neveléstől függ és hogy menyit törődnek vele.
Ajánlatos kis korában olyan 6-8 hetesen megvenni és ha azok amiket le írtál mind tudod teljesíteni. akkor egy ideális kutya lesz belőle.Viszont ha ütöd nem törődsz vele könnyen elvadul.
2010. máj. 2. 14:36
12/28 anonim válasza:
Schnauzer, uszkár, airedale terrier, német vizsla, tibeti terrier, boxer, fox terrier, szetter.
Az hogy egészséges legyen elsősorban a tenyésztőtől függ.
Ha meg van a fajta, el kell járni kiállításra, nézegetni a neves tenyésztőket. Sok idő míg találsz egy igazán megbízható kennelt, nagyon sok a hanyag szaporító. Egy egészséges fajtatiszta kutya 100.000ft körül van de határ a csillagos ég.
2010. máj. 2. 14:45
13/28 anonim válasza:
kaukázusi medveölő :) azon belül sárhegyi. Okos aranyos. Amikor kisebb voltam 3-4-5 éves hiába vertem, ütöttem ő akkor is jött oda sose kapott vissza. Igaz nőstény volt nagyon szeretet "anyáskodni".
Most egy ugyan ilyen hím kutyánk van ő makacsabb meg hát hím. :D
2010. júl. 9. 20:20
14/28 anonim válasza:
Szerintem a Border collie ideális lenne. Szereti a gyerekeket, de csak nagyobb min. 6 éves gyerek mellé ajánlott mert a kisebbeket, esetleg elkezdené "terelni", mivel pásztorkutya. De nagyon szereti a kutyás sportokat, az agility-ben és a dog dancingben, frizbizésben és flyballozásban is jó eredményeket érnek el a colliesok. Egészséges fajta, és házörzőnek is bevállik.
2010. júl. 9. 20:21
15/28 anonim válasza:
Német boxer! Nekünk is volt még gyerekkoromban és emlékszem,nagyon szeretett! De szerintem akármilyen fajtát választasz, a neveléssel és a szoktatással biztosan Álomkutya válik majd belőle! Sok sikert a választáshoz!
2010. júl. 9. 20:27
16/28 anonim válasza:
Bernáthegyi, Golden retriever, Hovawart
A bernáthegyi beceneve a "babysitter", nagyon kedves mind2 fajta, házat sajna nemvédi semelyik, csak a hovawart, nem nagyon egészségesek, denem is a legbetegesebbek.
Ezek közül neked a legmegfelelőbb a Hovawart. Nekem goldenem van.
2010. júl. 9. 21:08
17/28 anonim válasza:
Örökbe fogadás a boxer mentőktől?
A boxer külseje sokakat elrettent,barátságos,jól bírja a mozgást,gyerekszerető.
2010. júl. 9. 21:17
18/28 anonim válasza:
Boxer gyerekszerető külseje elrettentő, kissé nyálas a pofija, aktív kutya.
Belga juhászoknál meg kell nézni hogy stabil idegrendszerű szülőktől származzon a kiskutya amúgy versenyezi és gyerek mellé ideális.
A németjuhászt annyira nem ajánlom.
Még jó választásnak tartom a kelpie-t. Mozgékony gyerekbarát de ha kell őrzi a házat. Igazi sportkutya
A rövid szőrű skótjuhászt Smooth collie-t.( mint például a dobbermannak olyan sima rövid szőre van) Bár Magyarországon elég ritka Nagyon jól örzi a házat! Szuper jó a kutyás sportokban. Soha nem agresszív a családdal. Nagyon könnyen és gyorsan tanul igazi sportkutya
A mudi nekem túl csahos , tuti jól örzi a házat és a családjáért mindent megtesz. Kutyás sportokban is igen ügyes de nem egy nagy kutya.
2010. júl. 9. 23:37
19/28 anonim válasza:
Hát kelpie és border az amit a legkevésbé tudnék ajánlani. Kelpie a munkának él, a border úgyszint de mivel húú de divatos szuper intelligens kutya lett belőle, így rengeteg a szaporító, a minőségi kennelek közül meg talán még a show kutyák kölykei lennének jók, amikkel azért sportolnak. Mert a munka vonal az a rendes terelő sportra a legalkalmasabb. Szükségük van rá, ahogy a kelpienek is. Van kutyás tapasztalatod egy tacskóval. Ezek után belevaló örző-védő kutya szerintem túl nagy falat lenne. Többek közt a boxer, a dobbermann, a labrador és roti is. Nem mások véleményét szeretném felülbírálni. Csupán azért írtam ezeket példának mert a leggyakoribb szuperkutyák. De a divatos, okos fajták mellett is ott van az apró betűs rész, hogy sok foglalkozás, fáradtságos munka. Én leginkább a skótjuhászt tudnám javasolni. Gyerek barát, könnyen tanítható, mozgás igényileg lehet vele bírni és első kutyának is tökéletes, mindemellett pedig igenis védi a házat. Nem túl nagy a kisebb gyerekek mellé sem, nem domináns és simulékony, türelmes tanulékony. De járj el kiállításokra, látogass el kennelekbe és úgyis azt választod majd, amelyik a legjobban tetszik, nem pedig azt amelyik a legszuperebb valaki másnak. Az a fontos, hogy nektek legyen az adott fajta tökéletes. Nagyon sok szerencsét kívánok, egy akár 15 évre szóló döntéshez.
2010. júl. 10. 00:01
20/28 anonim válasza:
Juj, de hülyén hangzik. Na, figyelmetlenül írtam, ne essék félre értés javítok. A labrador egyáltalán nem örző-védő. Retriever. Vadászkutya. Ebből következik a nagy mozgás igény, a vadászatra való hajlam, nagyra is nő, elég könnyű elrontani akármilyen aranyos, okos és intelligens is. Nagyon sok neveletlen labradort láttam, mert sokszor nekik a legnehezebb ellenállni... És ha egy ilyen kutya felnőtt korában is komolytalan marad, mert nem megfelelő a nevelése, a gyereket fellökheti és a többi, mert elég nagy. Ilyen szempontból talán a mudi még a collienál is okosabb döntés, mert jelez, ami szerintem már elég. Az elvárásaidnak pedig maximálisan megfelelne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!