Melyik kutyát válasszam ház-és birtok őrzésre?
Cane corso, kaukázusi medveölő, közép-ázsiai juhász, dobermann, komondor.
Van egy üzletem, a házam előtt (egy telken van), egyszer törtek már be, na meg amúgy is kellene egy blöki. Na mindegy nem ez a lényeg, a kérdésem az, hogy a fent felsorolt kutyák közül melyik az ami nagyon jó házőrző?
Vagy ha tudtok más fajtát akkor azt is írhattok. Indokot is kérnék szépen.
(német juhászt és pitbullt ne írjatok mert egyik sem tetszik)
A többi természetét nem ismerem,nekünk két komondorunk van,de nagyon jó házőrzők,csak akkor ugatnak,ha van okuk rá,de akkor nagyon és félelmetesen.Úgy nem tudunk senkit beengedni,hogy mellettünk csitítgatjuk,meg kell kötni őket,csak úgy jöhet be bárki.Amúgy lusta jószágok,jobbról-balra dőlnek,de ha megy valaki a kapu előtt,rögtön rohannak.olyan is van hogy a fák takarásából kifigyelik hogy közelít valaki,majd mikor odaér ugranak neki a kapunak.Szerintem elég félelmetesek.
De a család azt csinálhat a nagy mackókkal amit akar,imádnak ott lenni ahol mi.A saját macskákkal is jóban vannak,csak az idegent üldözik.Bocsi ha kicsit hosszú lett,csak a saját tapasztalatot akartam leírni.
Moszkvai-őrkutya, tudom nem írtad de állítólag az egyik legjobb házőrző és nem bízik meg senkiben csak a gazdájában.
Nemfogad el kaját másoktól. Ráadásul gyönyörű kutya. Ha gondolod nézz utána neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!