Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyát válasszam?

Melyik kutyát válasszam?

Figyelt kérdés

Szeretnénk egy kutyát. Családi kutyának. De olyan sok kutyafajta van. De lenne pár kikötésünk:

1.Van 2 gyerek (7-14 éves lányok). Szóval szeretnénk ha gyerekszerető fajta lenne.

2.Szeretnénk vele sportolni. (agility, dog dancing... stb.)

3. Egészségesebb fajta legyen

4.Őrizze a házat

Vinnénk kutyaiskolába. Napi séta. Hétvégén vinnénk futni is. De amúgy nagy kertes házban lakunk. Szóval a mozgás sem akadály .

Előre is köszönöm!

2010. máj. 2. 12:13
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Német juhász vagy Belga juhász.Ezek a fajták okosak,gyermekszeretők,hűségesek.
2010. máj. 2. 12:18
 2/28 anonim ***** válasza:
Én a bobtail kutyát ajánlom. Gyerek mellé tökéletes.
2010. máj. 2. 12:18
 3/28 anonim válasza:
Az attól függ,hogy kistestű,vagy nagytestű kutyát szeretne-e.A keverékeket ajánlom,mert két jó tulajdonságú kutya gyerekeként örököli,így lehet sportos,gyerekszerető, házőrző is egyben.Ajánlom a kutyás szakkönyveket.
2010. máj. 2. 12:19
 4/28 anonim ***** válasza:

Első vagyok ezek nagyon tudják őrizni a házat,hozzám 2 x akartak betörni,de hát a kutya elkapta.(belga juhász).

Egészségesnek egészséges,nekem az öregségtől pusztult el.

2010. máj. 2. 12:20
 5/28 anonim ***** válasza:
Úgy vélem, a leírtak alapján tökéletes lenne számotokra egy menhelyi kutyus is. Látogassatok el néhány menhelyre, beszélgessetek el a gondozókkal az igényeitekről és segítenek kiválasztani Nektek az Álomkutyát. Egy fajtatiszta kutyust csak tenyésztőtől érdemes venni, normális helyről fajtától függetlenül 80-100 ezer forinttól kezdődnek. Erre még jönnek a kölyök oltások, féregtelenítés, minimum egy éves koráig szuperprémium eledel. Rengeteg kutyus szeretne szerető családot a menhelyeken, biztos vagyok benne, hogy találtok számotokra megfelelőt.
2010. máj. 2. 12:20
 6/28 anonim ***** válasza:
Szerintem is menhelyről hozzatok ott is vannak kicsik!Betudjátok tanítani bármire!És az életét is megmentitek!
2010. máj. 2. 12:27
 7/28 A kérdező kommentje:
Nekem van most egy 2 éves tacskó keverék szuka kutyám. Most egy fajtatiszta kutyust szeretnénk. Azt megkérdezhetném, hogy a Belga juhászon belül melyik van neked?
2010. máj. 2. 12:28
 8/28 anonim ***** válasza:
Belga juhász.
2010. máj. 2. 12:31
 9/28 anonim ***** válasza:

Volt már kan és szuka is.

A kan kutyámba ha idegent látott ott lapult a bizalmatlanság a szemében.

A szukában viszont a gyermekeim iránt is olyan gondoskodás tört fel időnként,hogy csak néztünk a párommal.

Például nagyon haragos volt ha az ételét piszkáltuk,viszont a kislányunk kivette a tápot a táljából is még csak rá sem vicsorított.Oda engedte a kutyaházába is. (aminek nem nagyon örültünk)

Szerintem a dolog a nevelésen alapul,persze a vérmérséklet is számít.Szerintem a gyerkőcökkel nagyon jól meglenne,hisz bármit megtűr.

2010. máj. 2. 12:36
 10/28 anonim ***** válasza:
Mudi. :) Igaz nem olyan nagy de a legnagyobb és vadabb kutyát is eltehetik láb alól, azért jó ha nem csak a kutyára támaszkodtok... Engem már sokszor megvédett az enyém.
2010. máj. 2. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!