Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyasulisok tényleg sznobok?

A kutyasulisok tényleg sznobok?

Figyelt kérdés
Több ismerősöm mondja,hogy iszonyatosan lenézik azokat akik nem járatják a kutyáikat. Főleg az amúgy is könnyen és gyorsan tanuló kutyák tulajdonosai,(német juhász,border collie,labrador,berni pásztor)a drága kutyák tulajdonosai (mopsz,yorshire terrier,szamojéd,csivava)és a ritka kutyák tulajdonosai (Újfundlandi,dalmata,afrikai oroszlán kutya,agarak) azokat akik menhelyről mentették kutyáikat,nehezebben kezelhetőek és a gyakoribb kutyák tulajdonosait.

#kutya #fajta #kutyaiskola #ritka #lenézés #ritka kutya #gyakori fajta #gyakori kutya
2016. dec. 9. 16:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
És akkor mi van? Én sem azért járok kutyaiskolába hogy mások véleményét hallgassam hanem hogy megtudjam nevelni a kutyám és jobb legyen neki és nekem is. Nem fogom a kutyám cserben hagyni pár idióta mitt...ilyenek amúgy szerintem mindenhol vannak de azért nem kell megijedni.
2016. dec. 9. 16:31
 2/17 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudom, hogy máshol mi a helyzet, de a mi sulinkban ez nagyon nincs így. Összetartunk és segítjük egymást és tök jól szórakozunk. Baromira nem nézzük, hogy kinek mennyit ér a kutyája... Nem az a lényeg, hanem, hogy mindannyian szeretjük a kutyánkat.
2016. dec. 9. 16:37
 3/17 anonim ***** válasza:
98%
Hülyeség. Nem a kutyasulisok sznobok, hanem vannak sznob emberek. Én is jártam iskolába a rotti szukámmal, voltak keverék kutyusok is, de senki nem viselkedett velük lekezelő módon. Amúgy nem minden német juhász gyors felfogású, a mi csoportunkban egy mix kutyus volt a legügyesebb feladatok terén, és a leggyengébb egy hatalmas, lomha német juhász. Pedig egykorú volt mindkettő, két éves. De persze, sok függ a gazditól...:)
2016. dec. 9. 16:49
 4/17 anonim ***** válasza:
97%
Sznobok mindenhol vannak, de nem kell foglalkozni velük. Én is azért jártam a borderemmel kutyasuliba, hogy mindketten tanuljunk, ő találkozzon más kutyákkal és könnyebb legyen a nevelés. Igazából egy nagyon jó kis kutyás közösség alakult ki.
2016. dec. 9. 16:58
 5/17 anonim ***** válasza:
97%
#4 vagyok, folytatom. Egyébként nálunk egy vizsla volt, aki mindenkit harapdált, durvult, nem csinált meg egy feladatot sem. A gazdája pedig folyamatosan dicsekedett, hogy "Jaj, ő ilyen meg olyan neves, bajnok szülőktől származik".
2016. dec. 9. 17:01
 6/17 anonim ***** válasza:
98%

Általánosságban én nem tapasztaltam ilyen sznobériát, de ez persze nem jelenti azt, hogy a ti környéketeken ne lehetne egy pár ilyen gyökér. Fajta meg háttér tekintetében pedig abszolút nem láttam ilyet, a mi sulinkban eleve a saját kutyáink is egy kivétellel mind mentett keverékek, és mindenki imádja őket.

Viszont az is tény, hogy az ember valahol jogosan húzza fel magát azon, hogy a neveletlen, kezelhetetlen, másokat zavaró, ön- és közveszélyes kutyákat miért nem viszik el suliba az emberek. Azt el tudom képzelni, hogy jogosan szólogatnak be olyan gazdáknak, akik pl. nem tudják behívni a kutyáikat, mégis elegedik, aztán csak mondogatják, hogy "nem bánt", és nem értik, hogy ez miért kevés. Vagy a kötözködő kutyák gazdáinak. Vagy bármi más olyan dolog miatt, amikről ők - mivel voltak suliban - tudják, hogy kezelhető lenne.

Szóval persze, vannak olyanok, akik ok nélkül lenézik a másikat, de azért nem ők vannak többségben. És csak azért, mert valaki beszól, még nem biztos, hogy nincs igaza :)

2016. dec. 9. 17:01
 7/17 anonim ***** válasza:
98%
Nekünk egy kutyasulis oktató szokott vigyázni a kutyusainkra, nála panziónak. Egyáltalán nem néz le, mentett az egyik kutya a másik falusi keverék, egyik sem járt suliba csak a nagy szocializációra, mert 1 éves koráig nem látott másik kutyát, kimaradt a gyerekkora, akkor mentettem. Nagyon kedves velünk, mikor volt egy kis probléma egy agresszív labdaféltő vizslával a parkban akkor ingyen kijött és megnézte a szitut. Akartam menni velük sulizni de azt mondta felesleges, mert engedelmesek épp annyira amennyire kell. Úgyhogy minket egyáltalán nem néz le, nagyon szeretjük.
2016. dec. 9. 17:33
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ha jogos akkor szerintem sem lenézés. Akkor megnyugodtam,ezekszerint csak errefelé ilyenek az emberek. Mondjuk sajnos olyan faluban élek ahol ha mondasz véletlenül valami rosszat akkor 'Kusdoljá me rád hívom a pitbull kutymat!!' Sajnos ez ilyen falu :/
2016. dec. 9. 18:05
 9/17 anonim ***** válasza:
97%

"és a ritka kutyák tulajdonosai (Újfundlandi,dalmata,afrikai oroszlán kutya,agarak) azokat akik menhelyről mentették kutyáikat"

Nekünk van Újfundlandink és egy menhelyes kutyánk is. Akkor most hogyis van? Amúgy a kis keverékkel nem kellett suliba menni, mindent hamar megtanult, ellenben a nagy, az aranyos, kedves, minden, de ha őszinte akarok lenni, kicsit butuska :) De imádjuk őt is :)

2016. dec. 9. 18:19
 10/17 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom,ezt csak mesélték
2016. dec. 9. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!