Menyire sznobok a lovasok? Mennyire dominál a pénz az egyszerű hobbilovasok, és a versenyzők körében? Mit tapasztaltatok?
Hogy a lovassport, akárhonnan nézzük mégis csak sznob közösségeket vonz.
Tisztelet a kivételeknek, ne verjetek egyből agyon.De semmi mást nem lehet hallani, csak,
hogy ha nem vagy gazdag ne járj lovagolni, ne vegyél lovat, ha nem vagy jó, akkor kussolj és tűrj.
Az "igazán nagy" lovasok pedig egy idő után elfelejtik, hogy LÓ egy állat, egy lény, egy társ, egy
barát és nem egy létra amin állva elérheted a karriered csúcsát. A lovasok, sok esetben, és had
emeljem ki megint a kivételeket, elég komolyan egymásnak esnek, irigységből, területféltésből,
ezért vagy azért. Ha elmész valahova lovagolni, sok helyen nagyon de nagyon nehezen fogadnak be,
mert a sznob lótartás színvonalát esetleg nem éred el. Elég nagyok az elvárások, kevés a szív és a
lélek, amivel küzdeni kéne. Akkor jön egymás hibáztatása, a pályáé, az edzőé, a többi lovasé,
de soha senki nem keresi magában a hibát.
Tényleg sok köztünk a sznob, de lehet találni olyan helyeket, ahol megfelelő a társaság is.
Én se vagyok gazdag, sőőőt, de lovagolni járok, mert nagyon szeretem, csak sok mindenről le kell mondanom érte, de megteszem, mert tetszik.
Ahova járok ott is van pár nehezen viselhető alak, de a szimpatikus emberek vannak többségben, nem nézik le azt, aki nem csilivili stasszostrendy lovaglóegyüttesben megy. És ez jó :)
A lovakat is társnak tekintik, holott vrsenyzők is vannak köztük.
K*rva igaz az amit irtál (kérdező)!!!!
nagyon adom..én versenyzek. de a lovarda elég hobby. és a csikómat most lovagoltam be(jövőre vele indulok) és nem vagyok gazdag... engem a pénz nem nagyon motivál.inkább az,hogy a lóval legyek és 'eggyé váljunk'.
Hát én lovaiba nem járok mert saját lovam van, és egyáltalán nem vagyunk gazdagok.
De akikkel a felvonulásokra,versenyekre összegyűlünk az jó kis társaság. Bírjuk egymást és mikor először találkoztunk már akkor is olyan hangulat volt hogy.. áh nagyon jó.
De volt 1-2 verseny amire jöttek full gazdagok (kantár/100Ft) úgyhogy a szerszám árát el sem merem képzelni odamentünk köszönni erre tök lekezelőek voltak minden, úgyhogy hagytuk is őket. de hát van a két véglet ez meg az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!