Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Akik ilyen neves középiskolába...

Akik ilyen neves középiskolába járnak (pl. Zalaegerszegen a Zrínyi), általában sznobok?

Figyelt kérdés

2016. dec. 6. 15:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt nemtudom, de a budapesti mindkét Zrínyiben (gimi meg a nemzetvédelmi) külön miszp|csa és hvcs tantárgyak is lehetnek, mert piszkavassal nem lehetne lejjebb húzni az orrukat.
2016. dec. 6. 16:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyetemen az egyik legjobb barátom az egerszegi Zrínyiből jött, abszolút nem volt sznob.
2016. dec. 6. 23:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül, én a Földesbe jártam és úgy 10% volt a sznobok aránya, vagyis a többség azért normális.
2016. dec. 7. 02:32
 4/7 anonim válasza:
56%
A sznobok inkább a Kölcseyben vannak
2016. dec. 7. 14:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

hát van egy nem kis arcuk, dehát van is mire, mert Ők Zrínyisek.

erre én azt szoktam mondani hogy Én meg Normális vagyok :D

2016. dec. 7. 22:00
 6/7 anonim válasza:
"Neves középiskolába járnak" Neves alatt a jó hírű, erős gimiket érted? Mert akkor oda nem sznobok járnak, hanem okos gyerekek (a kettő nem zárja ki egymást) Ha erős a suli az biztos nem az apuci által beiratott protekciós miszpc*sák miatt van, hanem mert a gyerekek úgy teljesítenek
2016. dec. 9. 21:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Is-is..attól függ honnan nézzük a dolgot. Én oda jártam, az én szemszögemből megpróbálom leírni bár elég hosszú és bonyolult lesz. Az tény, hogy a tanulók szülői háttere általánosságban jobb, mint egy szak -szakközépiskolai átlaghoz képest. Az értelmiségi szülők gyermeke általában szintén értelmiségi pályát választ, a szakképzett - festő, burkoló, autószerelő, lakatos stb. szülők gyermeke követi a szülő példáját és szintén szakképzettséget nyújtó intézménybe megy. Ez egy általánosítás és elnézést is kérek érte, de 90%-ban így van, hiszen a szülői mintát követi akarva-akaratlanul mindenki. Ezzel semmi gond nincs, mert szakmákból hiány van, illetve a jól szakképzett munkaerőt rendesen meg is fizetik, értelmiségi pl.: jogász-okból pedig Dunát lehetne rekeszteni. Tény, hogy amíg odajársz körüllengi az egész ottlétedet, hogy különleges vagy, mert ZRÍNYIS vagy..ezzel is csak motiválnak a jobb teljesítményre. Ami úgy gondolom egy bizonyos szinten rendben is van...az viszont nincs, hogy túlzottan nyomatják az egészet, ha nem vagy nagyon jó, akkor megkapod, hogy nem odavaló vagy...ha a szüleid nem vesznek részt az iskolai rendezvényeken (ebből különösen presztizs kérdést csinálnak ) akkor lehet nem oda való vagy...

Összegezve: Az iskola ráerősít az egóra, az otthonról hozott sznobizmusra, DE nem általában sznobok a Zrínyisek...csak annyira, amennyire anya-apa az..

Én nem voltam az, nem is túlzottan bírták a búrám, mert nem azokban a körökben szerettem mozogni, ahol elvárták, illetve a szüleim is magasról t_jtak erre.... nem az anyagi hátterünk miatt, hanem nevetségesnek tartották a rongyrázósdit.

Viszont azt is meg lehet nézni mi az eredménye: a volt osztálytársaimnak jó munkahelye van, senki sem babázott 18 évesen ( amivel semmi gond nincs ) és mindenki szépen éli az életét ( amennyire a facebook és az osztálytalálkozó enged belelátni a dolgokba)

Ellentétben egy szak-szakközépsulival, ahol 10% menő vállalkozó lett, 10% külföldre ment jó pénzért, 70 % elment gyárba a sorra dolgozni, vagy pályaelhagyó lett..és a lányok egy része a szülésbe menekült a kilátástalan munkalehetőségei miatt..

Én így látom 10 évvel az érettségi után. Nem bánom, hogy odajártam, tény, hogy kissé sznob hely, de az is, hogy nem a tanyavilág gyermekének találták ki.

Az életcélom nekem sem 22 évesen egy gyerek meg valami 120 nettós munka volt, meg egy jó kocsi, lehetőleg külföldről behozott, meg hányásig inni egy falubálban... AZ más szinten van...

Ha sznobnak találtok ám legyen.

Üdv,

és köszi.

2016. dec. 15. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!