Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajtát ajánlanád?

Melyik fajtát ajánlanád?

Figyelt kérdés

¤ van egy 5 éves húgom

¤ első kutyám lenne

¤ mérete nem fontos

¤ minden egészségügyi és egyéb ellátásokat tudjuk finanszírozni

¤ megfelelő eledellel tudnánk etetni

¤13 éves vagyok első igazi kutyám lenne

¤ szőrzete mindegy milyen

¤ sokat tudnék vele foglalkozni, emellett hatalmas kert és plusz egy saját erdő is állna a rendelkezésére ( van egy erdőnk ahová kijárnék vele)

¤ szeretnék vele agilityzni (csak hobbiszinten)

Melyik fajtát ajánlod?

(fajtatiszta kutyát szeretnék)

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

2010. ápr. 27. 21:23
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
70%

MAGYAR AGÁR: a magyar agár kegyeit külön el kell nyerni. Nem megfelelő bánásmód esetén szökőssé is válhat, amit nehéz megakadályozni, mivel két méteres kerítés felett érintés nélkül repül át, a pórázát pedig másodpercek alatt el tudja rágni!

Értelmes, nyílt természetű, barátságos, ámde távolságtartó agár. Tartása nem kíván semmi különlegességet, rövid szőre miatt lakásban, velünk is élhet. Sőt, az igazi helye a szobában, a kanapén van, ahogy azt az évszázadokon át nyújtott kimagasló teljesítményével, eredményeivel kiérdemelte és meg is kapta.

Éber, személy - és házőrzőösztöne fejlett, de ez nem vezethet oda, hogy agresszív, harapós legyen.

[link]

[link]

ANGOL AGÁR:Nagyon aktív és nagyon gyors. Idegenekkel bizalmatlan, de nem hamis. Lakásban nyugodt. Kedves, simulékony és hűséges. Feltétlenül szoros családi kapcsolatra van szükségük. A velük született ösztön, a nyúl és a vad hajtására, megnehezíti a szabadon sétáltatást. Roppant szeretetigényes, folyamatosan éreztetni kell vele, hogy Ő fontos. Intelligens, idomítani klasszikus értelemben nem lehet. A többi kutyához nem ellenséges, és nem is számít ilyen reakcióra. Rendkívül tanulékony, okos kutya.

[link]

[link]

agár fajtamentés: [link]

POINTER:Kiváló öröklött munkaképessége mellett, megfelelõ helyen kellemes társ, családi kutya.

Természete: otthon nyugodt, nem tolakodó, nem túlfûtött. Nem ugatós, nem agresszíiv, se emberekkel, se más kutyákkal, a gyerekeket kifejezetten szereti.

Ha eleget tud mozogni, utána szeret kényelmes helyen lustálkodni, de azonnal tettrekész, ha játék, séta, vagy munka van kilátásban.

[link]

[link]

fajtamentés:*Magyar Pointer Club fajtamentő szolgálata :

[link]

[link] /f-fajtamentes-hu.htm

Vizhányó Evelyn

szedresikennel@t-online.hu

ANGOL COCKER SPÁNIEL:A fajta állandó vidámságáról ismert. Úgy tűnik, szünet nélkül csóválja rövid farkát. Szelíd és barátságos, eleven és kedves. Értelmi képességeit nem szabad alábecsülni. Noha többnyire elég készséges és engedelmes, van benne némi akaratosság is. Kiváló a szaglása, és általában szereti a vizet. Ha ridegen tartják, eltompul; vidám, társaságkedvelő természete csak akkor bontakozik ki teljesen, ha a lakásban él, együtt a családdal.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. máj. 4. 01:13
 22/35 anonim ***** válasza:
71%
Collie,Dalmata,Mudi jók.Főleg ha tudsz vele foglalkozni.Meg vinni agilityzni stb.Terriert első kutyának inkább ne szerintem.
2010. máj. 4. 08:47
 23/35 anonim ***** válasza:
18%

Ha tudsz angolul, próbáld ki ezt az alkalmazást: [link]

Ha nem tudsz, sztaki szótárral akkor is nagyjából ki tudod következtetni, elég jól meg van csinálva, rengeteg fajta benne van, és mindegyikükről van leírás is.

Jellem alapján válassz kutyut, ne küllem alapján!

2010. máj. 4. 11:47
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi utolsó de ez butaság. Egy gép nem fogja tudni mi a jó neked... Én beírtam hogy aktívan -őrző-védő nagyobb kutyát akarok, erre az agártól, basset houndon át csivaváig mindent írt...
2010. máj. 4. 12:13
 25/35 anonim ***** válasza:
51%
Komolyan? Nem tudom nekem első helyre tette azt, amilyenem van, és az utána következők csupa olyanok voltak, amiket még szeretek, illetve amilyenek voltak már. És asszem én elég jól ismerem a kutyákat, legalábbis eléggé képben vagyok, és miután egyszer kipróbáltam, tök megörültem, hogy végre egy jó program. Amúgy az lehet, hogy kidobja az agarat, mert elég sok félét kidob, de azt is írja elvileg, hogy a te igényeidhez mennyire passzol %-ban. Gondolom azért nem első helyen szerepelt az agár...
2010. máj. 4. 12:39
 26/35 anonim ***** válasza:
Na ja az én fajtám nincs is a lehetőségek között... Meg nagyon egyiket sem osztotta nekem amit szeretek.
2010. máj. 4. 12:56
 27/35 anonim ***** válasza:
51%
Ha tetszik a Dalmata én aztajánlom, de még a Labrador és a Golden Retriver is aranyos! :)
2010. máj. 4. 13:01
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Nah megcsináltam ezt is, hátt érdekes... Bejelöltem hogy szeresse az állatokat meg nagyon kemény, őrző kutya legyen, nagy termetű stb erre a terieverek, spánielek, pointer, törpe kutyák jobban illenek szerinte hozzám mint egy dobermann -.-" Az a kedvencem... Sőt szinte alig ajánlott pásztorkutyát, az összes vadászkutya volt.. Hát nem tudom a vadászkutyák mikor fogják "kinyírni" nekem a betörőt. Maradok a saját megérzéseimnél xD Még a pekingi is illik hozzám 75%-ban. Ez kész xD
2010. máj. 4. 13:09
 29/35 anonim ***** válasza:
*retriever
2010. máj. 4. 13:14
 30/35 anonim ***** válasza:
Német [közép,kicsi,nagy] spicc. Nagyon aranyos szerethető kutyusok,nagyon barátságosak,de nagyon jó házőrzők is:)
2010. máj. 4. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!