Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajtát ajánlanád?

Melyik fajtát ajánlanád?

Figyelt kérdés

¤ van egy 5 éves húgom

¤ első kutyám lenne

¤ mérete nem fontos

¤ minden egészségügyi és egyéb ellátásokat tudjuk finanszírozni

¤ megfelelő eledellel tudnánk etetni

¤13 éves vagyok első igazi kutyám lenne

¤ szőrzete mindegy milyen

¤ sokat tudnék vele foglalkozni, emellett hatalmas kert és plusz egy saját erdő is állna a rendelkezésére ( van egy erdőnk ahová kijárnék vele)

¤ szeretnék vele agilityzni (csak hobbiszinten)

Melyik fajtát ajánlod?

(fajtatiszta kutyát szeretnék)

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

2010. ápr. 27. 21:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Yorkit és terrier fajtát semmikép sem.

Akkor inkább vizsla, beagle, spániel, golden, skót juhász, labrador de semmiképp se terriert. Nekem van egy yorkim és nagyon kis méregzsák, gyerek mellé nem való se első kutyás gazdinak. Hiába, hogy olyan kicsi, mindenki azt hiszi, hogy akkor már harapni se tudd...

2010. ápr. 27. 21:46
 12/35 anonim ***** válasza:
82%

mudi!

[link]

"Ezenkívül hosszú életű, intelligens, tanulékony, akinek a gazdája az istene, és egyetlen szempillantásból ért"

ez nagyon igaz! tapasztalatbol mondom.

2010. ápr. 27. 22:16
 13/35 anonim válasza:
59%
magyar vizsla minden kritériumodnak megfelel :) szereti a gyerekeket, szeret sokat sétálni az erdőben, kint is elvan, de inkább bent, agility-zni is lehet vele, okos, nevelhető, első kutyának sem problémás.
2010. ápr. 27. 22:32
 14/35 anonim ***** válasza:
33%

szia ! mindenképpen golden vagy labrador retrievert ajánlok kisgyerek mellé!Viszont nem ajánlom hogy 20-30 ezer forintért szaporítótól vegyél ilyen kutyát mert nagyon sok rejtett betegsége jöhet elő felnőtt korára .Ha nem tudtok megfizetni egy jó vérvonalú kutyát ami ugye 6 számjegynél kezdődik akkor inkább ajánlom nézd neg a fajtamentők kutyái, kicsit olvasgass bele a kutyák fórumaiba, biztos találsz olyat aki neked tetszik.

[link]

2010. ápr. 28. 10:31
 15/35 anonim ***** válasza:
59%

Szia, én is valami retriever félét ajánlok első kutyának. Okos, barátságos, megbízható, gyerek mellé tökéletes. De szerintem ha elmész egy menhelyre/fajtamentőkhöz, ott elmondják melyik a neked megfelelő kutya. Ha tényleg csak a TE kutyád lesz, tehát neked kell nevelni, etetni, sétáltatni stb akkor én javasolnám hogy ne kölyköt válasz, mert suli/haverok/bulik mellet nehéz a kölyköt nevelni, hisz az elején nagyon sokat kell vele foglalkozni, be pisil, kakil, rág, kapar, rongál. Válassz egy 1 év körüli fiatal kutyát.

pl itt vannak ők:

[link]

[link]

[link]

[link]

/1gazdatkeres/csoki

[link]

[link]

[link]

2010. ápr. 28. 12:17
 16/35 anonim ***** válasza:
72%
Szia! Szerintem belga juhász, collie vagy a sheltie, ők biztos, hogy jók agilityre, szeretik a gyerekeket, meg persze a mozgást is. :) Meg talán még valami agarat ajánlanék! Azt nem tudom, hogy agilityre mennyire jók, de lehet vele versenyre menni, coursingre, de szerintem agilityre is jók.
2010. ápr. 28. 13:07
 17/35 anonim ***** válasza:
Hát a terriereket én sem ajánlanám első kutyának mert amilyen kicsik olyan nagy az öntudatuk valami kevésbé akaratos és könnyebben nevelhető kutyát javasolnék /tapasztalat fox terrierem van és sok kutyafajtánál erőszakosabb és erős kéz kell hozzá, emellett én nem cserélném már más fajtára:)/Talán első kutyának pl.vizsla v labrador!
2010. ápr. 28. 13:07
 18/35 anonim ***** válasza:
SKÓT JUHÁSZ!!!
2010. máj. 3. 21:48
 19/35 anonim ***** válasza:
ha szereted skótjuhászt kitünő választás lehet első kutyának...csak ne a legaktívabb egyedet válaszd ki az alomból, ha van választási lehetőséged akkor egy érdeklődő, de nem túl szeleburdi kiskutyát vegyetek magatokhoz és garantált a siker:)
2010. máj. 3. 22:08
 20/35 anonim ***** válasza:
59%

A border collie szereti a sok mozgást és gyerekszerető is. Értelmes, tanulékony, aktív, ragaszkodó, érzékeny és játékos.

Ráadásként nagyon szép kutya.

[link]

2010. máj. 4. 00:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!