Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szükségem lesz valaha törzskön...

Szükségem lesz valaha törzskönyvre?

Figyelt kérdés

úgy értem, én nem kértem a kutyusomhoz, mondtam h engem az nem érdekel.. ha jól tudom, vagy jól tudták akik ezen az oldalon írták, a kutya 1 éves koráig lehet kérni.

Azon gondolkozok, h hívjam-e fel azokat, akik eladták nekünk a kiskutyámat, h mégis kéne a törzskönyv..

venném bármi hasznát a kutyusom életében?hmhm

2010. ápr. 26. 16:42
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Ha 100%-osan tudod,hogy NEM fogod/akarod SOHA-SOHA

versenyre,kiállitásra vinni a kiskutyádat akkor nem szükséged a tk.

A tk annak jó,hogy kiállitásokra vidd a kutyádat,tud azt tenyészteni.

Ha elkéred a szülők tk.ját megtudod a kutya valóban törzskönyves-e és ott megnézzheted a felmenőit.

A tk egy részben biztositást ad arra,hogy milyen származású,vérvonalú a kutyád.

Szerintem,Neked nem kell a tk.

1.A kutyád ivartalitva van.

2.Tisztán kijelentetted,hogy NINCS verseny.

És csak pénzkiadás lenne.

Most azon,pláne nem kell vitatkozni a kérdezővel,hogy miért nem menhelyi kutyát választott!

Látszik,hogy családi kedvencnek lett véve és ha valaki képes volt rászánni a pénzt akkor miért ne?

Ha nem vette volna meg akkor lehet,hogy ő is egy menhelyen kötött volna ki.

Ezen fölösleges vitatkozni!

Pontosan,6 hónapos korig válthatja ki a TENYÉSZTŐ a törzskönyvet.Utána már dupla áron.

És most is drágább lesz,nem kevés pénz.

Ezért is kéri el több tenyésztő a több pénzt,mert már benne van a drága étel és a törzskönyv.

A tenysztő kért volna még + pénzt??

Mert ha nem akkor nyugodtan elhozzhattad/elkérhetted volna a tk,hisz azt te kifizetted és a szekrénybe pedig van hely.

Szerintem nem kell a törzskönyv.

Ha kérdésed van kérdezz még bátran.(:

2010. ápr. 26. 18:50
 22/37 anonim ***** válasza:
87%

Minek írsz ki kérdést ha nem bírod elfogadni a kritikát?! Nem egy kutyát ismerek akit megvettek szaporítótól és most jönnek ki rajtuk a felelőtlen szaporítás eredményei.. Idegi problémák, örökletes betegségek stb. Ha annyira csak egy társat, barátot szerettél/szerettetek volna akkor menhelyről vagy fajtamentőktől fogadtok örökbe! Ti vagytok a felelőtlen állattartók, mert nektek csak az a fontos h olcsó legyen és "fajtatiszta".. Senki nem nézi le a szaporított kutyákat, ők is ugyanolyan érző és szeretni való lények mint egy törzskönyves! Te vagy az akit nem érdekel a kutya élete! Aki nem gondol bele mi lesz ha tényleg olyan betegsége lesz amitől élete végéig szenvedni fog stb.! Senki nem lenézni akarja ezeket a kutyákat csak felnyitni a szemeteket arról mi az a felelős állattartás! Voltál te valaha menhelyen? Egyszer menj el és gondolkozz el azon h vajon hány szaporítótól származó kutya szenved az ilyen helyeken, mert a szaporító csak ontja magából a kiskutyákat és lesz*rja h mi lesz velük utána! Tudod vannak olyan szaporítótól vásárlók akik inkább kidobják ha előjönnek a betegségek, mert ha már a kutya tenyésztői árát kispórolták, gondolod az orvosi költségeket kifogják fizetni? Hát nem.. Nem azt mondom h TE ilyen vagy, de hidd el sok más szaporítótól vásárló igen! És te ezzel csak támogatod a fennmaradásukat és növeled a szenvedő kutyák számát!

Első válaszoló

2010. ápr. 26. 19:33
 23/37 A kérdező kommentje:

utolsó!

válaszod el sem olvasom, nem kell kritika, mert nem az volt a kérdés jól tettem e h innen és innen vettem e a kutyámat!!!PLUSZ SEMMI KÖZÖD HOZZÁ TE IDIÓTA!

egyébként sem én vettem, de témát veled lezártam, nem tudsz érdekelni, kár írnod is mert abszolút nem veszem arra a fáradtságot h elolvassam a hülyeséged.

Kedves utolsó előtti!

Igen, kért volna még pénzt pluszban, 5000 Ft-ot, de akkor sem voltunk tisztában azzal, h a törzskönyv mire is jó, csak arra gondoltam h versenyekre kell mindenképp.

Csak nemrég kezdtem el gondolkozni, hogy valahol fel kell e majd mutatnom az életben. Bár azt gondoltam, h utazásnál nincs ilyen, hiszen a keverék kutyusok is utaznak:)Vagy h szeretném-e, hogy legyen. Bár sosem láttam még tk-et, így ezért is érdekelt a dolog, meg ugye első kutyusom, és így h Ő a mindenem, arra is gondoltam, h akkor ezzel legyen még teljesebb, mármint nem ő, hanem..na nem tudom:))ez a lezáratlan kérdés:)Köszönöm szépen a Te válaszodat is.

2010. ápr. 26. 20:58
 24/37 Akiteki ***** válasza:
Összefoglalásképpen: Neked csak az a jó válasz, hogy nem kell. Akkor minek kérdezted? Vettél egy szaporítótól, ergo pénzt adtál azért, amit ingyen is megkaphattál volna egy menhelyről. IJ.
2010. ápr. 26. 23:01
 25/37 anonim válasza:

Ha ennyire érdekel adolog és van némi pénzfelesleged, akkor kérj neki törzskönyvet :D

Egyébként ezeket leszámítva neked teljesen felesleges.

Itthon amúgy se mész sokra a tk-vel, mivel ha kiállításra akarod vinni a kutyádat előbb tenyészszemlén kell részt vennie, ott meg ha találnak valami hibát rajta, ugrott az egész...

2010. ápr. 27. 01:49
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó válaszoló. A kiállitásnak nem feltétele a tenyésszemle.
2010. ápr. 27. 08:52
 27/37 anonim ***** válasza:
83%
Csak a te értelmi szinted tükrözi a "jaj el sem olvasom a válaszod" duma.. Nevetséges vagy! xDDD
2010. ápr. 27. 09:08
 28/37 A kérdező kommentje:

szimplán nem érek rá a hülye válaszokkal foglalkozni. nem ez volt a kérdés, amibe újra elkezdtetek belemenni, holott senkit sem érdekel..ne üssétek már mindig bele azt a hatalmas görbe orrotokat más dolgába!

nekem nem kel menhelyről kutya, van sajátom, többért nem tudnék ekkora felelősséget vállalni!vigyetek ti onnan,bár titeket zárnálak be oda..

a normális válaszolóknak köszönöm, még átgondolom a dolgot, de akkor szerintetek is felesleges.

köszi nektek.

2010. ápr. 27. 12:04
 29/37 anonim ***** válasza:
Nem te írtad pár hozzászólással ezelőtt h igazából menhelyről szerettél volna kihozni, de már így alakult..? xDDDD Azt se tudod mit beszélsz :D
2010. ápr. 27. 12:43
 30/37 A kérdező kommentje:

de igen, de így h van a kutyusom, eszem ágában sem lenne kihozni!így értettem..

nem tudnék vele is foglalkozni. Plusz azóta tudom, h kezdő kutyásnak nem is nagyon ajánlott egy lelkileg sérült kutyus..Te nagyokos se**fej!inkább a saját portádon sepregess!!

2010. ápr. 27. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!