Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szükségem lesz valaha törzskön...

Szükségem lesz valaha törzskönyvre?

Figyelt kérdés

úgy értem, én nem kértem a kutyusomhoz, mondtam h engem az nem érdekel.. ha jól tudom, vagy jól tudták akik ezen az oldalon írták, a kutya 1 éves koráig lehet kérni.

Azon gondolkozok, h hívjam-e fel azokat, akik eladták nekünk a kiskutyámat, h mégis kéne a törzskönyv..

venném bármi hasznát a kutyusom életében?hmhm

2010. ápr. 26. 16:42
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
87%

Utolsó igazad van de: akinek nem fontos a törzskönyv az azért ne rontsa az állományt és ne növelje az állatkínzók tömegét! Vagyis ne vegyen szaporítótól kutyát mondván neki nem kell a tk minek annyit fizetni! Arra ott a menhely ha csak kedvencet akarsz! Ja hogy annak ellenére hogy csak egy kutyát szeretne azért a fajta fontos amivel lehet parádézni az utcán? :)

Ja és a tenyésztő nem húz hasznot a kutyákból, csak viszi a pénzét a dolog. Csakis úgy lehet ebből hasznot húzni hogy a kutyának rossz. Az pedig a szaporító! És az sem húz hasznot aki versenyeztetni? Mégis miből gondolod? Mert kifizeti az útiköltséget, a nevezési díjt, szállást, kozmetikát, kutyaiskolát stb? És kap cserébe egy zsák tápot meg serleget ha nyer? Ugye nem gondolod komolyan?

2010. ápr. 26. 17:47
 12/37 A kérdező kommentje:

Én nem akarom sehova sem vinni, csak a kutyus barátai közé, csak nem tudtam, h esetleg kell-e majd a jövőben.

Szükség lehet-e rá mindenképp, vagy meg fogom-e bánni, ha nincs neki, és nem is lesz.

Az én kutyás körömben nincs olyan aki leszólja a Tk nélkülieket, sőt szerintem itt 1-2-nek ha van Tk-e, bár bevallom ha lenne sem érdekelne, nem mások miatt akarnám ha akarnám, csak a szükség miatt stb.

Máshogy nem is lehet megtudni a szülei adatait meg azokat amiket leírtál kedves válaszoló?

2010. ápr. 26. 17:47
 13/37 A kérdező kommentje:

17:47-es nem ez volt a kérdés ezt ne itt vitasd meg kérlek!

attól h valaki nem tenyésztőtől vesz kutyát vagy nem tk-eset, még nem biztos h keveréket akar vagy menhelyit!

személy szerint mindig menhelyit akartam, de így alakult, és nem bántam meg, egy menhelyinél nem tudom mekkorára nő, vagy ha nagyobbacska miken ment már keresztül.

hagy döntse már el mindenki maga h kitől és honnan vesz kutyát, nem ez a téma!!

2010. ápr. 26. 17:50
 14/37 anonim ***** válasza:

Akitől vetted, meg tudja mondani a szülők nevét.

Ennek alapján a neten utána tudsz nézni a nagyszülőknek, stb. A MEOE törzskönyvezési osztályán is meg lehet kérni a név után , milyen tk-e van a szülőknek.

2010. ápr. 26. 18:04
 15/37 anonim ***** válasza:
Ja...törzskönyvet csak a tenyésztő kérhet.
2010. ápr. 26. 18:05
 16/37 A kérdező kommentje:

akkor lehet csak felveszem a kapcsolatot az illetővel. köszönöm a gyors választ.

csak tudnom kéne ki a lányom apja:)meg nagyanyja xDD

2010. ápr. 26. 18:06
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Igy van, valóban ezért veszünk kutyát, hogy legyen a társunk, a gyermekeinknek játszópajtása, az otthonunk védelmezője. Épp azért fontos, hogy olyan helyről válasszunk, ahol nem találomra eresztettek össze egy kant, és egy szukát.Bármilyen kutyánál fontos az, hogy stabil, és jó idegrendszere legyen, mert a kezdetben aranyos kiskutya, felnőttként akár egy veszélyes egyed is lehet. hallottunk már ilyen példákat is. A törzskönyvnek garanciát kellene jelenteni arra, hogy a kiskutya egy tudatos, és jó párositásból született. Ezért van tenyésztő, és TENYÉSZTŐ között különbség. Igenis szükség van a kiállitásokra, és a munkaversenyekre, mert ha komolyan gondoljuk a kutyavásárlást, akkor illik kilátogatni egy-egy ilyen rendezvényre, hogy személyes tapasztalatokat gyüjtsünk. Néha az emberek egy kocsi vásárlásnál hónapokig keresgélnek, nézelődnek, kutyát meg képesek egy perc alatt választani. Holott az autot általában 4-5 évig használjuk, a kutya viszont 12-14 évig a társunk lesz.

Én azt mondom, ha valóban csak a család kis kedvence, elég lenne annyi, hogy elkéritek a szülők tk.-ének a fénymásolatait, és utána tudtok nézni, tulajdonképpen honnan származik a kiskutyátok. Azon rajta vannak a kiállitási eredmények, az egészségügyi szürések is.

2010. ápr. 26. 18:19
 18/37 anonim ***** válasza:
0%

De ha valaki csak egy kutyát akar így mint a ->Marley meg én című filmbe?

én még mindig úgy vagyok vele-nem tudtatok meggyőzni-hogy egy kutya nem egy tárgy akit ide oda tologászhatunk

2010. ápr. 26. 18:22
 19/37 A kérdező kommentje:

ez nagyon jó ötlet kedves utolsó előtti:))

köszönöm!

valóban csak a család kedvence, de inkább csak az enyém , maximálisan:)bár Édesanyám is imádja, csak ő nem lakik velünk, de ha látja, úgy bánik vele mintha az unokája lenne x))

köszönöm még egyszer mindenkinek!:)

2010. ápr. 26. 18:24
 20/37 anonim ***** válasza:
55%
A menhelyen is hemzsegnek a fajtiszta kutyák. Lehet hozni felnőttet is, tudod mekkora, milyen a jelleme. Azért mert neked nem kell tk, nem kell más kutyáknak ártani hogy növeled a szaporítók keresletét. Akkor hogy szereted a kutyákat?
2010. ápr. 26. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!