Szükségem lesz valaha törzskönyvre?
úgy értem, én nem kértem a kutyusomhoz, mondtam h engem az nem érdekel.. ha jól tudom, vagy jól tudták akik ezen az oldalon írták, a kutya 1 éves koráig lehet kérni.
Azon gondolkozok, h hívjam-e fel azokat, akik eladták nekünk a kiskutyámat, h mégis kéne a törzskönyv..
venném bármi hasznát a kutyusom életében?hmhm
Csak 6 hónapos korig lehet törzskönyveket lekérni, és csak is 1 alombejelentő jegyen feltüntetve az összes kölyökre, tehát ha a szaporító, akitől vetted, abból az alomból kért le másik kölyöknek, te már az életben nem tudsz arra törzskönyvet csináltatni.
A törzskönyv egy garancia, ami igazolja, hogy a kutyád garantáltan fajtatiszta, feltünteti 4 generáción át a vérvonalát, a tenyésztő nevét, címét, a kutyád pontos adatait. Ez olyan, mint nálunk, embereknél az anyakönyvi kivonat és a személyigazolvány egyben. Egyszerűen a kutya velejárója.
de valahova esetleg kéne valamikor? egyedüli kölyök volt, nem voltak társai.
akkor nem is igaz h 1 éves koráig lehet?annyi mindent összehordanak már ezen az oldalon, az ember nem tudja higgyen e vagy sem.
Nem, nem szeretném ha kiskutyái lennének, plusz már ivartalanítva is van, így nem is lehet neki.
Korán túl is estünk rajta.
Akkor szerinted nem kell. Nem akarok vele semmilyen kiállításra járni, sehova, csak élné velem a megszokott nyugis, sétákkal teli elkényeztetett kis életét:D :)
csak mostanában gondolkoztam, h nem fogom-e megbánni. Akkor mondták többx is, h adnak törzskönyvet, de párommal mondtuk h minek, felesleges az.. és mivel fogalmam sincs mit hoz a jövő, ezért szeretném tudni, h biztosan felesleges e:)
köszi a választ egyébként!
szia
nem szükséges
a kutya megvan anélkül is, vagy kell neki valami bizonyíték? vagy valaki nem akarja elhinni, hogy fajta tiszta?
anélkül is élni fog 15 évig és ha van neki akkor is addig fog élni, és ha lebetegszik attól még nem gyógyul meg hogy van neki törzs könyve
utálom azokat az embereket, akik mivel azt hiszik ez olyan nagy valami leszólják annak az embernek a kutyáját akinek nincs
ez szánalmas
szerencse, hogy az én ismerettségem között nincsenek ilyenek
1 éves korig dupla pénzért, a tenyésztő le tudja kérni a törzskönyvet.
Ha szeretnél elmenni egy kiállitásra, vagy egy komolyabb munkaversenyre, akkor ott kérik is. Olvastam, hogy ivartalanitva van, akkor a tenyésztés ugye kiesik, esetleg a neten kimazsolázhatod a szülőket,hogy néztek ki, meddig éltek. Megtudhatod belőle mekkora a beltenyészeti érték, el lehet vele tölteni az időt, és ez nem olyan haszontalan dolog:)))
jó de aki csak boldogan akar élni a kutyával sétálni kirándulni járni vele stb.. NEM AKAR KIÁLLÍTÁSOKRA járni annak írtam hogy fölösleges mert csak pénzkidobás
DRÁGA
nem mindenki engedheti meg magának
és majd nyilván mindjárt jön a kérdés
miért is ne jönne
Akkor minek veszel kutyát ha nem költöd rá a világ össze pénzet? Hogy ott dögöljön meg?
Akkor válaszolok-> AZÉRT VESZÜNK KUTYÁT, aki nem akar hasznot húzni belőle hogy LEGYEN A GYEREKEKNEK EGY TÁRSUK, akit elvihetnek sétálni, avgy játszhatnak velük LEGYEN AKI ELJÖN VELÜNK KIRÁNDULNI, vagy csak SZERETGETHETÜNK mindenféle törzskönyv és "Első helyezett lettem itt meg ott" nélkül
Szerintem egy kutya erre való, családra szeretetre, az neki se jó, ha kiálítási tárgyat csinálunk belőle
de ti tudjátok nektek mire kell egy kutya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!