Hogyan vonjam le a jutalomfalatokat a napi kajájból?
Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam, hogy ha jutalomfalattal motiválom a kutyát, akkor vonjam le a jutalomfalatok mennyiségét a napi adagból. De hogyan? Mert pl. egy virslikarikának nem ugyanaz a tápértéke, mint egy ugyanakkora térfogatú tápnak. Sokan azt csinálják, hogy az egész vacsoráját jutalomfalatként kapja meg. Akkor ők táppal jutalmazzák a kutyát?2010. ápr. 24. 18:09
1/20 anonim válasza:
Szerintem ilyen szinten kiszámolgatni a blöki kajáját már a hülyeség határát súrolja. Annyi kaját adjál vacsorára a kutyának, amennyit megeszik, függetlenül attól, hogy kapott-e vagy sem jutalomfalatot. Kiraksz, amennyit szoktál, és legfeljebb otthagyja, amit már nem kíván. Patikamérlegen azért nem kell kimérni, hogy mennyit ehet.
2/20 A kérdező kommentje:
Nem akarok annyit adni neki, hogy otthagyja a maradékot, mert akkor nem fogom tudni jutalomfalattal motiválni. Meg el is hízik tőle.
2010. ápr. 24. 18:24
3/20 anonim válasza:
A jutalomfalatnak nem az a lényege, hogy éhes a kutya, és kínjában bármit megcsinál neked, hanem hogy olyan finom falat, amiért akkor is boldogan együttműködik veled, ha egyébként tele van a hasa.
4/20 A kérdező kommentje:
De a túletetés sem jó!
2010. ápr. 24. 18:36
5/20 anonim válasza:
A kutya alapjáraton nem eszi túl magát, legfeljebb akkor eszeget unalmában, ha nem foglalkoznak vele, és unatkozik.
6/20 anonim válasza:
Egy-két darab jutalomfalattól nem fog elhízni a kutya. De ha pl. nagyon ki akarod mérni, akkor mondjuk a tápból kimered a kutya vacsoráját és abból adsz neki jutalomfalatot. Így tudni fogod mennyit adhatsz még neki aznap.
Amúgy az én foglalkoztam még ilyesmivel,én is szoktam jutalomfalatot adni a kutyamnák, ugynaannyi vacsorát kap és nincs elhízva. Főleg ha sokat mozgatod, szerintem nem lehet gond ezzel. Ha több energiát használsz el egy nap, akkor több energiát is igényelsz utána.
7/20 anonim válasza:
Szerintem a tápot és a juti falatot.
Számold meg egyesével és közben egyessével mérd is le őket.Így pontosan megfogod majd kapni!
Sőt!
Ha még pontosabb akarsz lenni,akkor térfogatot is mérhetsz,csak vigyázz a deltoid és a kör alakú tápokkal.
8/20 A kérdező kommentje:
Na jó, hagyjatok a hülyeségekkel. Utolsó előttinek köszönöm. Aki nem tud válaszolni, az ne válaszoljon.
2010. ápr. 24. 19:02
9/20 A kérdező kommentje:
Legközelebb kiképzőktől kérdezek, talán több megértést mutatnak majd és értenek is hozzá.
2010. ápr. 24. 19:04
10/20 anonim válasza:
Nem hinném hogy annyi jutifalatot adsz neki ami számít, én kb. egy kis marék jutit adok neki, nem vonom le és jó a kondija. De ha egy virslit adsz neki egy nap, egy kis marék táppal edj kevesebbet, ha ez megnyugtat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!