Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg nekem lehet bajom ebből?

Tényleg nekem lehet bajom ebből?

Figyelt kérdés

Van 3 kistestű kutyám. Kőkerítésünk van végig egy kovácsolt vas kapuval, ami ilyen “rácsos”. A fejüket nem tudják kidugni rajta, az orrocskájukat egy picit igen.

Lakik közel egy idióta nő aki mindig erre sétáltatja a kutyáját és az a mániája hogy odaengedi a kapunkhoz a sajátját ahol az enyémek ugatnak. Miután 2-3 alkalommal láttam kértem hogy ezt ne tegye, tök alap hogy nem csinálunk ilyet, a legidősebb kutyám nem barátságos, illetve a többi is nyilván védi a területét. Továbbra is odaengedte és az egyik kutyám megkapta az ő kutyája orrát. Felhívott a nő, hogy ezt nagyon meg fogom bánni, leveri rajtam az orvosi költségeket és a kutyáim is meg fogják szívni mert kihívja a hatósági állatorvost, jegyzőt stb. Felőlem kihívhatja, kiskoruktól folyamatosan oltott kutyák, chipesek, soha nem mennek portán kívülre (persze csak séta során)

Én úgy gondolom nekem nincs mitől tartanom, a kutyáimmal soha semmi gond nem volt. De persze nem hiányzik hogy az egész hivatalt rám eressze. Mellesleg mivel mint írtam alig tudják kidugni az enyémek az orrukat, nem ejthettek túl nagy sebet a kutyáján.

Mi tévő legyek?

ma 14:18
 1/8 anonim ***** válasza:
56%

Nyugi nem lesz belőle bajod.

Elsősorban őt kérik meg hogy bizonyitsa hogy a te kutyád ártott az övének.

Ha mégis nagyon kötekedik te is vissza szólhatsz hogy rágalmazásért és felelőtlen állattartásért feljelented. Hadd eméssze csak a gondolat.

Szóval nyugi, nem vehetnek elő.

ma 14:38
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Tévedés, amit az elsö ír. Csak úgy szabad kutyát tartani, hogy a kerítést ne érhesse el.
ma 14:45
 3/8 anonim ***** válasza:
51%

Nem lesz.

Magánterület,hogy került oda hogy a kutya megharapja, ha zárt a kerítés?

ma 14:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kapu a válaszvonal a te telked és a közterület között, akkor a te sarad, te vagy felelősségre vonható. Egy kisgyerek odanyúl, azt is megharaphatja, szóval érted, jelen esetben nem az a lényeg, hogy a nő mit csinál, hanem neked kötelességed megakadályozni, hogy a kutyád kiharaphasson a kapun, bárkinek, bárminek sérülést okozhasson. Nem kell félned, ha kijön valaki, de a jog itt nem melletted áll, ezt el fogják mondani és azt is, hogy csináld meg a kerítést biztonságosra.
ma 14:48
 5/8 A kérdező kommentje:
A ház előtt van egy “csík” kocsibeállónak ami a telekhez tartozik, utána járda és út. Tehát be kell jönni az én telkemre ahhoz hogy a kapuhoz nyúlhasson valaki
ma 15:08
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Semmi bajod nem lesz belőle. Nem bizonyítható a dolog. Mivel a legtöbb településen nem is engedélyezett a tömör kerítés, sőt nagyon sok településképi szabályzatban a kovácsoltvas kerítést tartják kívánatosnak, egyértelmű, hogy azon egy kisebb, vagy nagyobb kutya orra ki tud férni. Ameddig nem dugja ki az egész fejét, és kóstol meg minden arra járót, addig semmi gáz.
ma 15:26
 7/8 anonim ***** válasza:
30%
A 2. választ kenullázóknak gratulálok! Országos rendelet szabályozza a kutyatartást. De ettől függetenül is a sérülést okozó kutya gazdája felelősségre vonható.
ma 15:33
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos rosz hírem van kérdező, mert a te kutyád nem okozhat sérülést úgy kell tartanod, és ha a kerítésen kitudja dugni az orrát és így megtud harapni bárkit az a te felelősséged ha nemtudsz olyan kerítést csináltatni amin nemtud a kutya kiharapni akkor a kutyádat kell távol tartani a kerítéstől. Ez egyébként teljesen logikus mert hogynézne az ki hogy a kutyák megharapják a kicsi gyerekeket vagy egy rosszulét miatt a kerítésnek támaszkodó embert. Én is kutyatartó vagyok és nálam zárt a kerítés a fenti okok miatt.
ma 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!