Hogyan vonjam le a jutalomfalatokat a napi kajájból?
Ha virslivel vagy sajttal jutalmazol, és nem kilószámra kapja, akkor a rendes mennyiségű vacsora mellett sem fog elhízni.
A virslinek amúgy sincs semmi tápértéke.
A sajtot én apróra vágom, így talán ha 2-3dkg-ot kap összesen tanuláskor, a virslit pedig negyedekre szoktam, abból is elég 2-3 darab.
Ez nem annyival több, hogy elhízna tőle a kutyám.
Akkor meg minek jössz ide?
Mennyél a kiképzödhöz.-.-"""
Nekem kistestu kutyam van, aki ugye nagyon keveset eszik, es ha meg jutalomfalatot is kap, akkor elegge felborul az etrendje. En sokszor azt csinalom, hogy amikor eljon az etetesi ido (minden nap azonos idoben), akkor ugyebar elegge ehes, szoval kimerem az adagjat es a sajat tapjat hasznalom jutifalatnak. Nalunk bejott, mert motivalja, de nem biztos, hogy minden kutyat elegge motivalna a megszokott hetkoznapi kaja.
Azt szoktam meg csinalni, ha mondjuk icipici virslidarabokat, vagy sajtdarabokat hasznalok, akkor azt nem etetesi idoben, hanem napkozben kapja es nagyon sokat mozgatom utana, ezert nincs elhizva. Ilyenkor, ha sokaig tanulunk, akkor egy kicsit elvonok a tapjabol, de csak kb az egynegyedet.
A 3. variacio, ami a kedvence, hogy pici almadarabokat kap, de van, hogy mas gyumolcsdarabokat, mert nagyon szereti. De nem lehet akarmilyen gyumolcsot adni, utana kell nezni, hogy melyeket lehet. Ilyen gyumolcsos napon nem vonok el a tapjabol, mert a gyumi nem hizlal.
Probalkozhatsz zoldsegekkel is, mondjuk repval, sok kutya azert orul meg.
Jo tanitast!
Ja es meg talan uborkaval is megprobalhatod, annak finom illata van es ledus, szoval konnyu megragni es lenyelni. Szalonnat tenyleg ne adj neki, foleg ne zsirosat.
Egyebkent nagyon is megertem a problemadat, annak idejen nekm is okozott egy kis fejtorest. Szerintem ez egy tok normalis kerdes, nem tudom, miert kapsz ilyen bunko, semmihaszna valaszokat. Aki nem tud normalisan valaszolni, az minek ir? Nem is nektek lett felrakva a kerdes, hanem annak, aki ertelmesen tud valaszolni es epito kommentaciokat tud hozzafuzni. Ha unatkoztok, akkor ne itt eljetek ki a beszelhetneketeket, hanem menjetek csetelni a kozetekvalokhoz!
Komolyan grammra kiméred a vacsoráját?
Nem kell attól híznia, mert kap még egy kis jutalmat. Egyébként baromi egyszerű: ha egy idő után úgy látod, hogy betegre jutalmaztad és a kutyád dagadt, akkor élből csökkentsd felére a vacsoráját és kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!