Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan vonjam le a jutalomfala...

Hogyan vonjam le a jutalomfalatokat a napi kajájból?

Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam, hogy ha jutalomfalattal motiválom a kutyát, akkor vonjam le a jutalomfalatok mennyiségét a napi adagból. De hogyan? Mert pl. egy virslikarikának nem ugyanaz a tápértéke, mint egy ugyanakkora térfogatú tápnak. Sokan azt csinálják, hogy az egész vacsoráját jutalomfalatként kapja meg. Akkor ők táppal jutalmazzák a kutyát?
2010. ápr. 24. 18:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ha virslivel vagy sajttal jutalmazol, és nem kilószámra kapja, akkor a rendes mennyiségű vacsora mellett sem fog elhízni.

A virslinek amúgy sincs semmi tápértéke.

A sajtot én apróra vágom, így talán ha 2-3dkg-ot kap összesen tanuláskor, a virslit pedig negyedekre szoktam, abból is elég 2-3 darab.

Ez nem annyival több, hogy elhízna tőle a kutyám.

2010. ápr. 24. 20:37
 12/20 A kérdező kommentje:
Én elég sokat adok neki és nem mindig sajtot, van, hogy szalonnát vagy ilyesmiket, ami azért rendesen hízlal.
2010. ápr. 24. 20:40
 13/20 anonim ***** válasza:
Szerintem dobd el neki még 3szor a labdáját, aztán nyugodtan adj neki rendes adag vacsorát. Rendesen megmozgatott kutya nem fog egy extra marék virslitkarikától elhízni :=)
2010. ápr. 24. 21:02
 14/20 anonim ***** válasza:

Akkor meg minek jössz ide?

Mennyél a kiképzödhöz.-.-"""

2010. ápr. 24. 21:15
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha olyan nagyon aggódsz a kutyád alakjáért, ne szalonnával etesd! :)
2010. ápr. 24. 21:19
 16/20 anonim ***** válasza:

Nekem kistestu kutyam van, aki ugye nagyon keveset eszik, es ha meg jutalomfalatot is kap, akkor elegge felborul az etrendje. En sokszor azt csinalom, hogy amikor eljon az etetesi ido (minden nap azonos idoben), akkor ugyebar elegge ehes, szoval kimerem az adagjat es a sajat tapjat hasznalom jutifalatnak. Nalunk bejott, mert motivalja, de nem biztos, hogy minden kutyat elegge motivalna a megszokott hetkoznapi kaja.

Azt szoktam meg csinalni, ha mondjuk icipici virslidarabokat, vagy sajtdarabokat hasznalok, akkor azt nem etetesi idoben, hanem napkozben kapja es nagyon sokat mozgatom utana, ezert nincs elhizva. Ilyenkor, ha sokaig tanulunk, akkor egy kicsit elvonok a tapjabol, de csak kb az egynegyedet.

A 3. variacio, ami a kedvence, hogy pici almadarabokat kap, de van, hogy mas gyumolcsdarabokat, mert nagyon szereti. De nem lehet akarmilyen gyumolcsot adni, utana kell nezni, hogy melyeket lehet. Ilyen gyumolcsos napon nem vonok el a tapjabol, mert a gyumi nem hizlal.

Probalkozhatsz zoldsegekkel is, mondjuk repval, sok kutya azert orul meg.

Jo tanitast!

2010. ápr. 24. 21:27
 17/20 anonim ***** válasza:

Ja es meg talan uborkaval is megprobalhatod, annak finom illata van es ledus, szoval konnyu megragni es lenyelni. Szalonnat tenyleg ne adj neki, foleg ne zsirosat.

Egyebkent nagyon is megertem a problemadat, annak idejen nekm is okozott egy kis fejtorest. Szerintem ez egy tok normalis kerdes, nem tudom, miert kapsz ilyen bunko, semmihaszna valaszokat. Aki nem tud normalisan valaszolni, az minek ir? Nem is nektek lett felrakva a kerdes, hanem annak, aki ertelmesen tud valaszolni es epito kommentaciokat tud hozzafuzni. Ha unatkoztok, akkor ne itt eljetek ki a beszelhetneketeket, hanem menjetek csetelni a kozetekvalokhoz!

2010. ápr. 24. 21:32
 18/20 anonim ***** válasza:
Én meg azt mondom, hogy ne vond le, hanem figyeld a kutyád testsúlyát és ha úgy látod, hogy elkezdett hízni, akkor csökkentsd a napi adagját mondjuk 10%-al. Ha ettől helyreáll a testsúlya, akkor jó, ha nem, akkor még csökkentheted. Ha viszont nem hízik, akkor nincs értelme levonni sem. Én nem vonom le, pedig jó zsíros tepertőt kap jutalomként, kb. napi fél pohárral, de 60 kilós a kutya. Más lenne a helyzet mondjuk egy kicsi yorkinál, annak ez a mennyiség lehet, hogy elég lenne egy étkezésre.
2010. ápr. 24. 21:42
 19/20 anonim ***** válasza:
nekünk a kutyasuliban szalonnadarabokat adtak, mikor agility-t tanult a kutyám... :S
2010. ápr. 25. 15:15
 20/20 Akiteki ***** válasza:

Komolyan grammra kiméred a vacsoráját?

Nem kell attól híznia, mert kap még egy kis jutalmat. Egyébként baromi egyszerű: ha egy idő után úgy látod, hogy betegre jutalmaztad és a kutyád dagadt, akkor élből csökkentsd felére a vacsoráját és kész.

2010. ápr. 26. 22:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!