Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya légcsőösszeesés betegség...

Kutya légcsőösszeesés betegséggel, mennyi ideg képes élni így a kutya gyógyszeres kezeléssel (műtét segített, mennyibe került)?

Figyelt kérdés

Uszkár kutyák 13 éves, vagyis számára nemigen javasolják a műtétet, ráadásul szívbillentyű problémája is van, ami kizárja a műtét lehetőségét.

Egy éve kezelik a légcsőösszeeséssel, de már egyre rosszabb. Amikor szedi a Medrol-t, akkor szinte tünetmenetes, ám a gyógyszer pihentető időben (egy hétig szedheti, egy hétig nem) néhány nap után már 10-15 percenként rájön a fuldokoló köhögés. :( Tegnap éjjelt végig köhögte, mi is alig bírtunk aludni, ő pedig végképp nem tudott. 5 napig nem szedte, ám tegnap este már adtunk neki Medrol-t, ill. ma is. Már nem bírja ki egy hétig nélküle, ahogy kéne. Pontosabban egy hétig szedi, majd három nap alatt hagyjuk el fokozatosan és egy hétig nem lenne szabad szednie.

ma 11:55
 1/5 A kérdező kommentje:

A légcsőösszeesés nem összekeverendő a légcsőszűkülettel! A légcsőszűkület születési genetikai probléma, a légcsőösszeesés pedig kialakul idővel, pl. az előzőből. Mi kutyánknak nem volt fiatalon előzménye, így nem tudtunk, hogy preventív kéne fellépni.

A kérdésben az így szó véletlenül maradt benne, mivel a GYIK kérte, fogalmazzam át a kérdést. Pedig az általa kifogásolt szavakból egy sem volt benne az eredeti kérdésemben sem. Nem is értettem, mi a problémája.

ma 12:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Figyeljétek a nyelvét, ha kékeslila, akkor már komoly oxigénhiány lépett fel, enbben az esetben azonnal indulni kell orvoshoz és majd ő akkor eldönti, hogy adott helyzetben mi a megfelelő döntés.
ma 12:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem pontosan arra adtam választ amit kérdeztél de sajnos mi itt nem igazán tudhatjuk, hogy kutyus milyen stádiumban van.
ma 12:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha ennyire rosszul van nélküle, nem egészen értem, miért ragaszkodik az orvos a szünetekhez. Nekem gégebénulásos volt a kutyám sajnos, későn diagnosztizálták, mert nem volt igazán légúti jellegű tünete, de akkor utánatájékozódtam a lehetőségeknek, így egy picit talán képben vagyok. Azt tudom, hogy a szteroidot lehet hosszabb távon is szedni (családban van, aki fél évig is szedett megszakítás nélkül), persze akkor nő a mellékhatások kockázata, de ha nélküle meg fuldoklik a kutya, akkor nem nagyon van más opció. Szóval ezt meg kellene konzultálni az orvossal, szükség esetén akár egy másodvéleményt is kérhettek egy másik kompetens orvostól.

Amit még én személy szerint megpróbálnék a gyógyszeres kezelés mellett, az az állatorvosi akupunktúra. Persze ha elérhető számotokra, mert a fővároson kívül csak Veresegyházán tudok ilyen lehetőségről (ha még megvan ott egyáltalán). Nekem mozgásszervi vonalon van azzal kapcsolatban tapasztalatom, és nagyon-nagyon sajnálom, hogy a gégebénulásos kutyámmal nem jutottunk el időben ilyen kezelésre.

ma 13:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Szakmai válaszom: NE KÍNOZD! Engedd el!
ma 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!