Kutya gazdik, akik Acanával, Orijennel, stb. etettek! Ki mennyit keres egy hónapban?
De akkor miért pontoztok le?? Miért kérdőjelezitek meg amit leírok?? És főleg miért kötekszel???
Igen reklámoznak mindent, de nem azt fogom megvenni, amit a legjobban dicsérnek, hanem azt ami bevált!! Igen ki kell próbálni ahhoz, de nem az alapján döntök, h mit magyaráznak a reklámok!!
Kövezz már meg érte, mert van saját józan belátásom, és mert tudok önállóan mérlegelni és dönteni!!!
Na én kiszállok a vitából, mert itt arról szól az egész, h aki nem ért veled egyet, az csak rossz lehet, hazudik, vagy egyszerűen hülye!
Én nem pontoztam le senkit. Amúgy meg a drága tápokat sehol sem láttam reklámozni. Én is azt használom ami bevált: a táp. Épp hogy én vagyok a hülye szerinted! Felőlem etetheted főttétellel de ne mondd azt hogy a táp sz*r! Nekem álmaim kutyájának a tenyésztője csak főtt étellel etet és ezzel semmi bajom! Szóval ne mondd nekem hogy én nem fogadom el. És érdekes módon az említett tenyésztő nem nyír ki ha én a kiskutyáját táppal fogom otthon etetni.
A másik meg az hogy a legtöbb ember házi kaja alatt maradékot, csirkelábat ért. Na még szép hogy az ilyet nem hagyom szó nélkül! Táp alatt meg csepit. Na az tényleg árt a kutyának, sa játomon tapasztaltam.
Engem az is "segített" a táp mellett való döntésemben,hogy nálunk húst áruló kutyás boltok nincsenek,a hentesek horror drágák,és kutyának való csak far-hát meg nyak van,egyik sem ér sokat.Autóm nincs,nagyon messzire utazni nem tudok kutyakajáért,házhoz hozatom a tápot.A kutyám amióta tápot eszik,szép és egészséges.
Egyébként a nagy tenyésztől is táppal etetnek,még a világgyőztes kutyáik is azon nőnek fel.
Táppl etetik továbbá a Rendőrség és egyéb fegyveres szervek kutyáit,semmi bajuk nincs,dolgoznak,szépek,egészségesek.
Sajnálom, hogy a kérdésem nem egy értelmes vitává fejlődött, amiben lehetett volna akár szakmai vélemény is, hanem ismételten egymás fikázásába.
Ismétlem magam, nem az volt a kérdés, hogy döntsetek, melyik a jobb.
Sokkal szívesebben olvastam volna pl. különböző korú, fajtájú, mozgásigényű kutyák pontos tápanyagigényeit, vagy egy olyan ember véleményét, aki dolgozott táp gyárban, ilyenek érdekeltek volna.
És az utóbb feltett kérdéseimre ismét nem adott senki semmilyen választ.
És azt is sejtem, hogy miért.
"Mindenki azt mondja, hogy főzéssel nem tudod helyesen táplálni a kutyát. Ha nem ismered az arányokat, honnan a frászból tudod, hogy az xy táp arányai megfelelőek-e a kutya számára???"
Ez pl. önmagában véve egy paradoxon...
és anno szerintetek a tenyésztők mondjuk az 1800-as években mivel etettek? prémiumtáppal??
Nem, tudták nagyon jól, hogy mire van szüksége a kutyának, különböző természetes anyagokat adtak nekik. A táp egyáltalán nem természetes...
De nem cifrázzuk ezt tovább, mindenki azzal etet, amivel akar, tud. Szíve joga.
Azt,ami meg egészségileg nem bírta a használatot,agyonütötték,nem nagyon kezelgették,nem nagyon diagnosztizálták a használatot.
Nem sok kutya élt addig,mint a maiak.
Ha nem eszi meg,15 perc után vedd el tőle,és másnapig semmi,se nass,se előtte hagyott kaja!Következő etetésnél ugyanígy.
Pár nap után(nem fog éhen halni,ne félj,az enyém 3 nap után tört meg)a tányért is fényesre nyalja.
Ha ráhagyod a válogatást,kínlódhatsz vele egész életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!