Kutya gazdik, akik Acanával, Orijennel, stb. etettek! Ki mennyit keres egy hónapban?
Miért nem bélszinnel etetitek a kutyát?
Csak 4-5 ezer kilója és azért egy 80 ezres fizetést be lehet úgy osztani hogy a kutya akár mindennap bélszínt zabáljon!
Én szeretem annyira a kutyámat hogy inkább nem veszek magamnak ruhát sőt fogkefét se meg már a villanyt is kikapcsoltá de ki nem xrja le meg hol érdekel ha az unokám vagy a gyerekem kinőtte a cipőjét, dógozzon a büdös kölke nem számít hogy még csak 7 éves..
De a kutyám mindennap Bélszínt Zabál mert megérdemli az az eb!!
Nah lehet űberelni továbbra is a hülyeséget..
Marhák!
Jaj dehogynem akkora képmutatások mennek mint az állat, Mellesleg semmit semmivel sem érnek többet ezek a tápok minta simák..
10 kiló tojás vagy akár színhús termelői áron nem kerül annyiba mint egy ilyen táp, és az tiszta természetes fehérje, és friss az összes alkotójával együtt!!!
A kutyának nem drága tápok kellenek hanem jó kaja és napi mozgás plusz szabad tartás, nem egy 20nm es szobában az ágyban és még sorolhatnám!
Ismerek olyan időseket akik egy szobában tartják a kuvaszukat, főznek rá mint vmi gyerekre, meg a fél nyugdíjukat arra költik..
Külön szobája van a kutyának, és ha ki akarod vinni a kutyát a kapun, sokkot kap..
Állatorvoshoz is csak úgy lehetett elvinni ha be lett nyugtatózva..
Ezek a "drága" tápok sima gabona feldolgozás melléktermékeiből, tojás-hús-vagy keltetőüzemek selejtjeiből, mesterséges íz anyagokkal vitamin premixekkel (filléres xar a gyógyszeriparban)
esetleg némi hormon (tömegnövelök, növekedési hormonok) hozzáadásával készülnek darálva szárítva préselve me még ki tudja hogy...
Aztán találd ki mitől nő minden hónapban öklömnyi kelés az eben bizonyos kor felett..
Mellesleg ha már annyira fontos az a kutya meg anynira van szeretve, akkor nem pénzzel kell kimutatni szerintem...
Időt kell rá szakítani aztán szépen főzni neki, akár svédasztalt feltálalni minden reggel..
Pl a Chappy is csak azért drágább mert nem Itthon gyártják, meg mert nagyobb szemüre van préselve modernebb (drágább) géppel..
Vhol ki kell fizettetni a drága logisztikát amíg idehozzák akárhonnan is.. Sokba kerül a gázolaj... Nameg a gyártósor árát is vissza kell hozni és akkor még hol a haszon..
érdekes,az én kutyámnak,mikor csak főztem neki(nagyon a tápok ellen voltam)csúnya volt a szőre,annyi széklete volt,mint a megevett mennyisg másfélszerese,állandóan felfújódott stb.vagyont költöttem dokira.
Mióta szuperprémium tápot eszik,ezek a tünetek elmúltak,semmi baja nincs.Ennyit "tud"egy jó táp,és ezért hülyeség,hogy nem jók semmire.
A Chappy és társai tényleg hulladékból készülnek,de a szuperprémium tápok nem.
Sokukban rengeteg a gabona,ezek nem is érnek annyit,mint az áruk,de ki lehet választani a magasabb hústartalmút.
Egyébként a húst sem ennétek meg,ha tudnátok,mit tartalmaz.
Hozamfokozókat,antibiotikumot stb.A szakmám miatt voltam néhány iparszerű állattartó telepen,mesélhetnék.
Szerintetek a csirke mitől éri el 40 napos korára a vágósúlyt?És a disznó fél éves korára?
Mit vesztek pl.a Tescoban hús címén,van róla fogalmatok?
Semmivel nem árt kevesebbet,mint a jó minőségű táp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!