Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy vegyem rá a kutyát, hogy...

Hogy vegyem rá a kutyát, hogy ne járjon át a kertbe?

Figyelt kérdés

A kertet és az udvart egy kb 120 cm magas kerítés választja el, a kutya helye az udvaron lenne, hátul kert, ruhák száradnának, nyáron medencét állítok ott fel.

A kutya viszont rájött, hogy a kerítés leküzdhető (először egy bokor borult fölé, azon mászott fel). Aztán amikor a bokrot visszanyestem, akkor elkezdett átmászni rajta. Vagy épp a "lécek" (valójában ujjnyi vastag akácfa-vesszők befeszítve, behajlítgatva 3 léc közé) között átfeszíti magát. Szóval akárhogy is, de átmegy.

Amikor kint vagyok, visszazavarom. Amikor kint vagyok és csak a kerítés közelébe megy, elég rászólni, tudja, hogy rosszban sántikál, odébbmegy. De éjszaka, vagy hétközben nappal hátrajár.

Igazából az is a mi területünk, de nem az övé. Főleg, mivel a száradó ruhák közt is hatalmas pusztítást végez.

A kerítésen előbb-utóbb végigérek, ki lesz javítva, de az igazából nem a kutya viselkedésére hat.

Szóval én hogyan hassak rá?

2016. jún. 4. 21:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg az izgalmas neki. Van lehetősége kiélni magát napi szintű sétán vagy ez az egyetlen szórakozása? Napi szinten kell fárasztani, és folyamatosan és határozottan tiltani ezt neki. Esetleg jobban elkeríteni azt a részt.
2016. jún. 4. 21:47
 2/10 anonim ***** válasza:
6%
Villanypasztor.
2016. jún. 4. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Remelem,hogy aki szamara nem tunt hasznosnak a valaszom meg is tudja indokolni miert. Biztos volt mar tapasztalata villanypasztorral ugyhogy kivancsian varom a valaszat.
2016. jún. 4. 22:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
RudyV, szerintem manapság az emberek úgy vannak vele, hogy inkább nevelés, fárasztás, kerítés megerősítése, és ha semmi sem válik be, akkor ez legyen a LEGUTOLSÓ módszer. Nem az, hogy azonnal ezt ajánlod, minden infó nélkül.
2016. jún. 4. 22:14
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Neveles,farasztas jelen esetben semmit nem er es legegyszerubb es praktikusabb modszer szerintem a villanypasztor,nagyon hasznos,ki tudsz vele jelolni teruleteket ahova a kutya nem mehet be. Egy ido utan mar annyira megszokja a kutya,hogy be sem kell legyen kapcsolva,eleg neki ha latja a zsinort es nem lepi at a "hatart"
2016. jún. 4. 22:20
 6/10 anonim ***** válasza:
97%
"Neveles,farasztas jelen esetben semmit nem er" Ezt fejtsd ki kérlek, hogy pontosan mi alapján mondod. Fogalmunk sincs milyen fajta, hány éves, mennyit sétál...
2016. jún. 4. 22:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Milyen fajta kutya, Mennyi idős? Voltatok-e vele kutya oviban-iskolában? Alap engedelmesség megy-e neki?
2016. jún. 4. 23:40
 8/10 anonim ***** válasza:
A villanypásztor annak a gazdának való aki lusta megnevelni a kutyáját vagy nem ért hozzá. De akkor az ilyennek minek kutya? Én meg tudtam tanítani a belgámnak (aki ismeri a fajtát tudja milyen a természete), hogy a veteményes tabu. Nem is megy be. Nem nagy cucc,csak kicsit időigènyes folyamat ès türelem kell hozzá. Kérdező, légy szíves írd meg,hogy milyen fajta, mennyi idős és mennyit foglalkozol vele! Kevés infóból nem lehet tanácsot adni.
2016. jún. 5. 15:27
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 8-as kiegeszitenem a valaszodat azzal,hogy Akinek nincs ideje.

Ugyanis nem mindenkinek van ideje azzal bibelodni,hogy megtanitsa a kutyanak,hogy a vetemeny vagy a viragok tabu.

2016. jún. 5. 15:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó! Akinek nincs ideje az ne tartson kutyát! Én is napi 8 órát dolgozom, van amikor hétvégén is. De annak tudatában vállaltam be a kutyát, hogy normális,az igényeinek megfelelő életet tudok neki biztosítani. Sokszor marhára nem volt kedvem órákat sétálni, tanítgatni, de muszáj volt ha nem akartam, hogy a kertem romokban heverjen. :)

Megértem az álláspontod és nem ellened szól, csak meg kéne érteni, hogy nem kötelező kutyát tartani...

2016. jún. 6. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!