Hogyan vegyem rá a fickóm, hogy ő is biciklivel járjon dolgozni?
Szóval egy kicsit husi, a munkahelye szerintem 15 perc biciklivel maximum és biztos, hogy ennyi jót tenne neki minden nap, de mindig azt hozza fel, hogy azért nem akar, mert akkor megizzad és elegánsban kell járnia.
Már mondta, hogy
-ott átöltözhet
-egészséges
-ingyen van
-élvezeti értéke is van, nem úgy mint a buszon vagy dugóban nyomorgásnak, amitől egyébként is ideges
de szeretnék még pár tuti érvet, hátha sikerül meggyőznöm, mert más mozgásra képtelenség rávenni :)
Ebben az a szomorú, hogy a személyiségével van a gond. Leginkább sehogy nem tudod rávenni. Sajnos vagy csak nagyon nehezen ami nem biztos, hogy jó a kapcsolatnak. Ha ő nem akarja, akkor nem nagyon fog menni.
Személyesen ismerek olyan vezetőket, akik öltönyben biciklivel közlekednek magas beosztásban, és nem azért, mert nincs autójuk.
Sok fejlett országban látni ilyen öltönyös embereket biciklivel, de itthon ezt cikinek gondolják és többet számít az embereknek más véleménye, hogy mit gondolnak róluk.
Én anno a klimatizált buszok hatására ültem bringára:-)
Izzadás ügyben:
alap a hónaljgyanta+megfelelő deo+ruhacsere kombináció.
Bringán (a gyökkettős öltönyöst leszámítva) kötelező a műszálas felső. Az igazi, a spéci kerékpáros mez, de az egyszerű műszálas lényege is az, hogy a szálakba (a pamuttal ellentétben) nem szívja be - és tartja - a nedvességet, hanem elpárologtatja a szövetfelületről. Magam is izzadok (mint a ló), a műszálas cuccok egyetlen hátránya a nehéz tisztíthatóság (ha egyszer bebüdösödik, akkor átlagos mosás után használva pár perc alatt újra büdi lesz).
Rögtön a közúti forgalomban sem kezd mindenki, így először jöhet a kertvárosi, hétvégi szoktatás (hosszú idő után én is így kaptam rá a bicóra), később a "Bebiciklizés" projekt is segíthet.
Sok sikert nektek két keréken!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!