Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiscsoportos lányomat most...

Kiscsoportos lányomat most vegyem ki és jövőre kezdjen máshol (3 éves évvesztes) vagy járjon egy évet itt a többit amott?

Figyelt kérdés

Költöztünk. A lányom 2 hónapja kezdte az ovit (ahova még tavasszal irattuk be mikor még nem tudtuk a költözést) de ebből 2x2 hét betegség volt. Szereti, néha persze pityergett, de ragadnak rá az új dalok mondókák, szereti az óvónőt barátkozik, várja a programokat. Már 2 éves kora után nem sokkal egyfolytában az oviba készült nagyon várta.

Viszont így most nagyon messze lett a lakóhelytől, (relatív a "nagyon" de 40-50 perc buszozással oda meg vissza számára, számomra még több mert ugye haza is kell jönni). Az öccsével vagyok itthon. Átiratnám közelebbi oviba (itt van 2 háztömbre) de nem tudom mivel teszek rosszabbat-jobbat neki ha kiveszem és még egy évet itthon van és 4 évesen megy (holott láthatóan kevés vagyok már neki 24 órában) és akkor kiscsoportban kezdene és azzal a társasággal mehetne 3 évig (majd' 7 évesen menne suliba mert okt.eleji), vagy jár ide egy évet ahol most van és utána váltunk? Attól is aggódom hogy 4 évesen már egy "kész" középső csoportba tennék be ahol esetleg már nem fog tudni úgy beilleszkedni?

2012. dec. 4. 12:58
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Még annyi hogy határozott, talpraesett kislány nagyon jó beszélőkével (1.5 éves kora óta beszél folyékony mondatokban) nem egy szorongó vagy mimóza típus ezt csak azért írom hogy ha érzékenyebb alkat lenne akkor egyértelmű lenne a kérdésemre a válaszom, de így nem tudom...:(
2012. dec. 4. 13:00
 2/11 anonim ***** válasza:
2hónapja kezdett, abból 2x2 hetet beteg volt, tehát konkrétan 1hónapot töltött összesen a csoportjában. Én még inkább most venném ki ebből a csoportból, amíg ki nem alakul a kis baráti köre. Egy év múlva nehezebb lesz neki megválni az ismerős arcoktól és főleg a barátitól, mint még most. Egyrészt mert összeszoknak, másrészt meg már nagyobb lesz. Szerintem most még az új oviban ugyanolyan hamar beilleszkedne, mint a mostaniba tette a 2 hónap alatt. És nem mellékesen neked is sokkal könnyebb lenne.
2012. dec. 4. 13:02
 3/11 anonim ***** válasza:

èn a kihagyást nem javasolnám.

Ahogy leírod már késsz az ovira, szüksége van neki és szeret ott. Ha most kiveszed onnan otthon végig unatkozni fog, elkezdödnek a nagy hisztik, rossz lesz neki.

Talán váltani kellene ovit, vannak akik több száz km-t költöznek évközben.

Keresd fel a közeli ovit, kérdezd meg hogy van-e hely, feludtják-e venni? és esetleg egy hónapot mindegyikbe járnjon. egyik nap ide másik nap oda, és mikor a másodikat megszokta egyszerüen elhagyjátok a régi ovit. (persze meg beszélve a nevelökkel)

2012. dec. 4. 13:03
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem, nem váltani nem tudunk most! Tehát olyan opció nincs hogy most átviszem másik oviba mert most nem veszik már fel csak jövő szeptembertől.
2012. dec. 4. 13:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nincsen hely most..:( rosszul írtam 2x 1 hetet hiányzott!!! 6 hetet járt!
2012. dec. 4. 13:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Én tuti nem utaznék minden nap 2*40 percet.
2012. dec. 4. 13:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen az oké hogy kényelmetlen (nekem) neki nem annyira zavaró szerencsére ezek a kicsi gyerekek olyan rugalmasak még a buszozást is élvezi:) de nem az a lényeg hogy nekem mi a jó vagy mi a kényelmetlen csak nem tudom eldönteni mi tenne jobbat neki ha már ilyen hülyén jött ki ez az egész..
2012. dec. 4. 13:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Ennyi idős korban a barátságok még pillanatok alatt köttetnek, és ugyanilyen gyorsan fel is bomlanak. Nyugodtan hagyd ebbe a csoportban és szeptemberben menjen a másik helyre. Zökkenő mentesen át fog állni, még örül is a változatosságnak. Ha ti szülők úgy tálaljátok neki, hogy ez így természetes és jó. Ha ti izgultok és aggódtok, akkor ezt az aggodalmat, ő is átveszi, s azt hiszi majd valami rossz dolog történik vele. Egyenlőre vegyétek le napirendről a témát, s majd nyáron kezdjetek el az új óvoda felé sétálgatni, nézegetni, beszélgetni róla, hogy ez milyen szép óvoda, milyen jó közel van stb.
2012. dec. 4. 13:41
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó. Igen ilyesmire van szükségem hogy kívülről láttassa valaki a szituációt mert én már annyit gondolkozok rajta pro és kontra hogy fogalmam sincs mi is lenne a helyes:) és igen ahogy írod úgy szeretném éreztetni vele hogy ez teljesen oké dolog nincs benne semmi tragikus vagy rossz.
2012. dec. 4. 13:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Es a kisocsit is viszed magaddal mikor a lanyodat viszed es hozod?Ha igen,en azert ezt is figyelembe vennem,mert o ha most meg elvezi is, nem hiszem hogy nem gogja megunni, +egy rakat baci, stb a buszokon, akarmilyen ido van is menni.
2012. dec. 4. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!