Kiscsoportos a lányom, évvesztes,7 évesen megy majd iskolába. Jövőre már középsősnek fog számítani, aztán 2x nagycsoportosnak? (vegyes csoportba jár egyébként)
Azért kérdezem, mert pl ovis néptáncfoglalkozásra stb csak középsősök mehetnek kiscsopisok nem, vagy pl úszásra csak nagycsoportosokat hordanak stb.
És hát persze azért is kérdem, hogy ő tarthatja-e magát majd középsősnek jövőre (amire nagyon vágyik :D)?
Nálunk ugyan nem vegyes csoportok vannak, de úgy volt, hogy középsőtől vannak foglalkozások, előtte nem. Van, amire minden középsős jár (pl. néptánc, drámajáték), van amire pedig azok a középsősök mehetnek, akik év elején betöltötték az 5 évet. (pl. rsg)
Az én lányom is évvesztes, (októberi), ő a kiscsoportot ismételte, mert a középsőben akkor már nagyon sokan voltak, így aki szeptember után született, a kiscsoportot járta kétszer. Normál esetben a középsőt szokták ismételni nálunk.
köszönöm!
látom, hogy sokféle szokás van... legjobb lesz, ha megtudakolom az óvónéniktől, csak nem akartam hülyének tűnni, hogy még ezt se tudom :)
szept 14.-i a lányom, és egyébként koraszülött, ami mentális képességeit tekintve nem érződik (sőőt!) szerencsére :D), de fizikálisan igen: nagyon törékeny alkatú és alacsony, a terhelhetősége sem felel meg a korosztályának. Több hasonló adottságú gyerek is van a környezetünkben, és kivétel nélkül támogatták és helyt adtak a Nevelési Tanácsadóban a szülők kérésének, hogy egy évet ráhúzhasson a gyerek az oviban.
szóval ő mindenképpen 4 évig lesz ovis.
Eredetileg bölcsiben szerettem volna tartani plusz egy évet, de itt nálunk önkormányzati rendelet van arról, hogy minden gyerek, aki dec 31-ig betölti a 3-at és szobatiszta, automatice átkerül oviból bölcsibe. Végülis már nembánom, nagyon jól megállta a helyét itt is és könnyen be is szokott, szeret oviba járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!