Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elütöttem egy kutyát és most...

Elütöttem egy kutyát és most nagyon nagyon rosszul érzem magam. Jobb lesz ez?

Figyelt kérdés
Ki akartam előzni egy biciklistát mikor a másik sávban hirtelen előfutott egy kutya az bokorból nem tudtam már időben fékezni. A kutya azonnal meghalt. Óriási bűntudatom van, nem megy ki a fejemből és sírni tudnék még a saját kutyámmal sem tudok foglalkozni mert ha ránézek folyton a halott kutya jut eszembe, hogy lehet valakinek a társát vettem el. :(
2010. ápr. 7. 18:12
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
30%

remélhetőleg legközelebb sokkal de sokkal jobban odafigyelsz.

És ezt most nem neked írom kérdező,ne is hasonlítsd magad össze, csak felmerült bennem, hanem azoknak akik úgy gondolják meg lehet az ilyesmit bocsátani:

Ha ez a kérdés úgy íródik ki, hogy elütöttem egy gyalogost és meghalt...... vajon akkor is védelmetek alatt lenne az illető ( nem a mostani kérdező, hanem általánosságban), vagy akkor más is egyből megkérdőjelezné, hogy mennyire figyelt oda, mert akkor egy emberről van szó, nem "csak" egy kutyáról.

2010. ápr. 7. 18:51
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
miért hiszik itt egyesek hogy nem vitte orvoshoz? te magadról azt hiszed/tudod hogy elvitted volna. nem te vagy az egyetlen a földön aki elvinné. :S - értetlenek. Nem ő a hibás! Amikor kicsi voltam a nagypapám is elütött egy kutyát. Elvitte orvoshoz de nem tudtak rajta segíteni. Nem direkt ütötte el! Hisz neki is voltak kutyái. Sajnálod a kutyát mert neked is van! Neki is van, ő is sajnálja! Ezért van bűntudata! Ami normális! De attól hogy az van neki nem ő a hibás! A SORS. ennyi
2010. ápr. 7. 18:53
 33/41 anonim ***** válasza:
Már rég fent van a mennyben és röhög azokon, akik most éppen téged próbálnának kimarni, lejáratni ! Van ez így, csak legközelebb jobban figyelj,nehogy egy ember legyen az,aki miatt majd bánkódnod kellene.
2010. ápr. 7. 18:57
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Ha emberről lenne szó több lehetőség van. egy: senki sem feltételezné hogy otthagyta magára az áldozatot. kettő: ha zebrán jön az ember, ott üti el akkor bizony nem fognám a pártját hanem elküldeném a ... . oda. ha viszont az ember sunyin megbujva a bokor mögött várta volna hogy odaérjen és aztán elszánt arccal eléugrott volna, nem modnanám h ő a hibás. a féktávolságban benne van a reflexidőd, és ha bizony azon belül szalad kutya/ember/akármi akkor cseszheted. Kormányt meg nem rángatunk másodperc töredéke alatt, hiszen gondold el míg végiggondolja... "ó egy kutya...aha nincs időm megállni...akkor merre is? úú jobbra biciklis, balra ha nagyon megyek szakadék,áh igen megvan. 15fokos szögben kell balra mennem..."
2010. ápr. 7. 19:01
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Azok kerdojelezik meg azt, hogy a kerdezo elvitte-e orvoshoz a kutyust, akik ilyen esetben tuti nem vittek volna el, eppen ezert nem tudjak elkepzelni, hogy valaki ennyire becsuletes es jolelku legyen!
2010. ápr. 7. 19:11
 36/41 anonim ***** válasza:
49%

az én macskámat az orrom elött ütötte el egy autós, aki befékezett látta hogy rohonok oda, majd elfüstölt.

Kis gyerekkorom óta nagyon szeretem az állatokat, sajnos sokat el is temette, hol baleset, hol természetes halál miatt.

Egy tuti, ezekből következően ( már ha lenn autóm és vezetnék is ) és ilyen történne én lennék az első ak berakná a kocsiba és vinném.

ismét volt egy fasza általánosítás :)

grat :)

2010. ápr. 7. 19:25
 37/41 anonim ***** válasza:

18:51!

Ha emberről lenne szó akkor azért felmerülne bennem, hogy vajon a "kedves gyalogos" miért akart átszaladni körül nézés nélkül az úttesten? Hiszen az embert (többnyire) már kisgyermek korban megtanítják az alap kresz szabályokra, a kutyát nem... (ill. megtanulja azt ha az úttesthez ér a gazdival meg kell állni vagy le kell ülni amig a gazdi nem ad más parancsot, DE ha egyedül akkor nagyon-nagyon kevés kutya néz körül átkelésnél.)

Kedves Kérdező!

Először is: hadd fejezzem ki részvétemet a kutyus iránt.

Idővel jobb lesz, de soha sem fogod elfelejteni...

Mivel idegen kutyáról van szó és a baleset után megtettél érte mindent amit lehetett (beleértve atemetést is), szerintem saját kutyádnál keress vigaszt...

2010. ápr. 7. 19:42
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, kinek milyen a vezetési morálja, de én pl. előzés közben, ha a bal oldali sávban vagyok, vagyis forgalommal szemben, nem a bokrokat lesem.... Előre figyelek, hogy jön-e valaki szemben, ill. figyelem a tükrüket, hogy mielőbb visszatérhessek a jobb oldali sávba....

Ilyen baleset előfordulhat, akármilyen óvatos is vagy... Aki meg kételkedik, hogy megállt-e a kutyának segíteni, az lehet hogy saját magából indul ki...

2010. ápr. 7. 20:47
 39/41 anonim ***** válasza:

kérdező, ne foglalkozz velük! érdekes, hogy bár mindenki azt mondja, hogy az elütött kutyát orvoshoz kell vinni, ők mégse hiszik el ezt, hogy te megtetted, tehát kételkednek abban, amit ők mondtak. bocs a bonyolult megfoglamazásért. harmadrendű út mellett lehet akár sűrű bozót is. az én kocsimra/elé ilyen helyen grott már rá három őz, ők meghaltak, a kocsi totálkár lett, a biztosító nem fizette ki természetesen a teljes javíást, plusz még ott volt a énzben kifizetendő általam okozta kár, hiszen a három őzért fizetni kellett. és utána még bűntudatom is volt, hiszen ha nem 70-el megyek , csak hatvannal, talán jobban le tudok fékezni... vagy valami...

szerencsére háziállatot még nem ütöttem el, de azt tudom tanácsolni, hogy ne próbáld meg görcsösen elfelejteni, mert úgy csak jobban belédivódik, inkább másra próbálj koncentrálni. halványodni fog a bűntudat és az emlék is, de csak az idő múlásával.

2010. ápr. 7. 22:20
 40/41 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. El fog múlni.

Én macskát ütöttem el, de még két hónap elteltével is a sírógörcs kerülgetett, pedig rögtön meghalt.

Világéletemben a nyakukat tudtam volna kitekerni azoknak akik állatokat ütnek el.

De nem lehet mindent kivédeni. Nem mentem gyorsan, mégis beszaladt az autó alá. Nem elé, alá.

Persze felteszed magadban a mi lett volna ha, nem előzök ki, lassabban megyek,blabla. De nem lehet mindent megelőzni.

Az állatok sajnos nem ismerik a kreszt.

Én törtem már össze az autómat egy csóri borz miatt, a pénztárcám bánta,én egy cseppet sem.

Úgyhogy nyugodj meg. Ha elvitted állatorvoshoz minden tőled telhetőt megtettél.

2010. ápr. 9. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!