Elütöttem egy kutyát és most nagyon nagyon rosszul érzem magam. Jobb lesz ez?
remélhetőleg legközelebb sokkal de sokkal jobban odafigyelsz.
És ezt most nem neked írom kérdező,ne is hasonlítsd magad össze, csak felmerült bennem, hanem azoknak akik úgy gondolják meg lehet az ilyesmit bocsátani:
Ha ez a kérdés úgy íródik ki, hogy elütöttem egy gyalogost és meghalt...... vajon akkor is védelmetek alatt lenne az illető ( nem a mostani kérdező, hanem általánosságban), vagy akkor más is egyből megkérdőjelezné, hogy mennyire figyelt oda, mert akkor egy emberről van szó, nem "csak" egy kutyáról.
az én macskámat az orrom elött ütötte el egy autós, aki befékezett látta hogy rohonok oda, majd elfüstölt.
Kis gyerekkorom óta nagyon szeretem az állatokat, sajnos sokat el is temette, hol baleset, hol természetes halál miatt.
Egy tuti, ezekből következően ( már ha lenn autóm és vezetnék is ) és ilyen történne én lennék az első ak berakná a kocsiba és vinném.
ismét volt egy fasza általánosítás :)
grat :)
18:51!
Ha emberről lenne szó akkor azért felmerülne bennem, hogy vajon a "kedves gyalogos" miért akart átszaladni körül nézés nélkül az úttesten? Hiszen az embert (többnyire) már kisgyermek korban megtanítják az alap kresz szabályokra, a kutyát nem... (ill. megtanulja azt ha az úttesthez ér a gazdival meg kell állni vagy le kell ülni amig a gazdi nem ad más parancsot, DE ha egyedül akkor nagyon-nagyon kevés kutya néz körül átkelésnél.)
Kedves Kérdező!
Először is: hadd fejezzem ki részvétemet a kutyus iránt.
Idővel jobb lesz, de soha sem fogod elfelejteni...
Mivel idegen kutyáról van szó és a baleset után megtettél érte mindent amit lehetett (beleértve atemetést is), szerintem saját kutyádnál keress vigaszt...
Nem tudom, kinek milyen a vezetési morálja, de én pl. előzés közben, ha a bal oldali sávban vagyok, vagyis forgalommal szemben, nem a bokrokat lesem.... Előre figyelek, hogy jön-e valaki szemben, ill. figyelem a tükrüket, hogy mielőbb visszatérhessek a jobb oldali sávba....
Ilyen baleset előfordulhat, akármilyen óvatos is vagy... Aki meg kételkedik, hogy megállt-e a kutyának segíteni, az lehet hogy saját magából indul ki...
kérdező, ne foglalkozz velük! érdekes, hogy bár mindenki azt mondja, hogy az elütött kutyát orvoshoz kell vinni, ők mégse hiszik el ezt, hogy te megtetted, tehát kételkednek abban, amit ők mondtak. bocs a bonyolult megfoglamazásért. harmadrendű út mellett lehet akár sűrű bozót is. az én kocsimra/elé ilyen helyen grott már rá három őz, ők meghaltak, a kocsi totálkár lett, a biztosító nem fizette ki természetesen a teljes javíást, plusz még ott volt a énzben kifizetendő általam okozta kár, hiszen a három őzért fizetni kellett. és utána még bűntudatom is volt, hiszen ha nem 70-el megyek , csak hatvannal, talán jobban le tudok fékezni... vagy valami...
szerencsére háziállatot még nem ütöttem el, de azt tudom tanácsolni, hogy ne próbáld meg görcsösen elfelejteni, mert úgy csak jobban belédivódik, inkább másra próbálj koncentrálni. halványodni fog a bűntudat és az emlék is, de csak az idő múlásával.
Kedves kérdező. El fog múlni.
Én macskát ütöttem el, de még két hónap elteltével is a sírógörcs kerülgetett, pedig rögtön meghalt.
Világéletemben a nyakukat tudtam volna kitekerni azoknak akik állatokat ütnek el.
De nem lehet mindent kivédeni. Nem mentem gyorsan, mégis beszaladt az autó alá. Nem elé, alá.
Persze felteszed magadban a mi lett volna ha, nem előzök ki, lassabban megyek,blabla. De nem lehet mindent megelőzni.
Az állatok sajnos nem ismerik a kreszt.
Én törtem már össze az autómat egy csóri borz miatt, a pénztárcám bánta,én egy cseppet sem.
Úgyhogy nyugodj meg. Ha elvitted állatorvoshoz minden tőled telhetőt megtettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!