Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meg tudtok győzni?

Meg tudtok győzni?

Figyelt kérdés
Sokat olvasok ivartalanítás után. Eddig egy szót se akartam hallani róla. De most be vagyok kicsit parázna, ezektől a betegségektől. Megéri az ivartalanítás? Mennyibe kerül, hogy megy ez? Faj neki? Megváltozik? Elhizik?

2016. ápr. 7. 22:27
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
12%

Nyilván az állatkerti állatok alatt nem azokat értem, akik veszélyeztettek és a fajvédő program részei. Bár őket sem szokás oregkorukban ivartalanitani , hogy tovább éljenek.. De pl a a szarvasokat meg vaddisznókat meg egyéb nem veszélyeztetett állatot sem ivartalanítanak, pedig nekik nem kell szaporodniuk és állítólag így tovább élnek meg egészségesek lesznek nem?

Ezzel nem lesz kevesebb kóbor/gazdátlan kutya sem, hisz nyilván aki annyira felelős állattartó, hogy ivartalanítaná a kutyáját, az oda is figyel rá. Xy néni keverék kutyái a kert végében meg sose lesznek ivartalanítva. De meglehet nézni a statisztikákat, hiába nő az ivartalanítás száma, nem csökken a menhelyi kutyáké.. Szóval még mindig nincs olyan érv, amiért megéri szerencsétleneket egy ilyen procedúrának kitenni.

Arról nem is beszélve, hogy nem csak sok fájdalommal jár a felépülés, és sok kutya el is hízik, de a szagukat is elvesztik, átalakul a hormonháztartásuk stb.. Ez számukra nagyon nem egészséges, sőt..

2016. ápr. 8. 12:05
 32/43 anonim ***** válasza:

Ahogy le lett írva, megfelelő odafigyeléssel, mozgatással, illetve ha nem eteted halálra a kutyát (ami természetes ha ivartalanítva van ha nincs), egyáltalán nem fog elhízni.

Az alatt, hogy elvesztik a "szagukat" nem tudom mire gondolsz, de ha a szaglásukra, azt nem tudom honnan vetted, mert egész egyszerűen hülyeség, nem tudom mivel támasztod ezt alá.

2016. ápr. 8. 12:12
 33/43 anonim ***** válasza:

Ja, persze, odafigyel. Mint a szomszédom, aki a tüzelő kutyáját ejfélkor viszi sétálni, hogy ne találkozzanak kan kutyával, mert akkor megőrül. Ilyenkor pórázra is kell tenni, mert különben elrohan a világ végére fiúzni. Amikor dolgozik, kénytelen egész napra bezárni a házba, mert a kanok a kétméteres kerítésen akarnak bemászni és volt már olyan, amelyiknek majdnem sikerült. Meg olyan is, akinek két méter magasan beakadt a lába két léc közé és ott lógott üvöltve, ez is biztos jót tett az egészségének.

Megőrülnék ettől a balhétól :)

2016. ápr. 8. 12:19
 34/43 anonim ***** válasza:
Leírtam, hogy miért nem ivartalanítják a nem veszélyeztetett fajokat sem.
2016. ápr. 8. 12:22
 35/43 anonim ***** válasza:
85%

31-es te hol a rákban élsz???

igen a enhelyek dugig vannak, de azért, mert véges a kapacitásuk... de az azért szerintem marhára nem mind1, hogy tegyük fel egy menhely kapacitása 150 kutya, de ehelyett már a 200 küröli kutya van bent + ideiglenes befogadóknál további 50, és mind emellett az utcán is kint van még 500, vagy ha minél többen ivartalanítanak, akkor nem lesz az utcán 500 kutya csak tegyük fel 50, így a menhelyek nem lesznek annyira tele, és az ideigleneseknél se kell, hogy 5-6 kutya legyen egyszerre... DE ha te nem látod be, hogymiért is jó csak sajnálni tudlak téged is és ha van akkor a kutyádat is....

És az, hogy sok fájdalommal jár, még mindig kisebb a fájdalom mint egy esetleges vemhességnél, vagy szülésnél/ császármetszésnél.

Ha jobban tájékozott lennél, tudnád, hogy az ivartalanításokat manapsáb már atroszkópos műtétekkel csinálják (mind 2 nemnél) így a seb mérete minimális, felszívódó varatokat használnak, tehát varattszedés sincs, plusz tölcsért se kell viselniük a fent említett okok miatt.... míg egycsászármetszés esetén elég nagy vágást ejtenek, és annak a sebnek jóval hosszabb a gyúgyulási ideje...

Én az állatkert állatokat nem sorolnám ebbe a kategóriába!!!

2016. ápr. 8. 13:05
 36/43 bollocks ***** válasza:
Az állatkertben is kezelik a túlszaporodást. Általában fogamzásgátlással vagy ivartalanítással, máshol pedig a felesleges egyedek leölésével.
2016. ápr. 8. 13:39
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Sintértelepről fogadtam örökbe egy Isten tudja milyen keveréket. Kóbor kutyaként született. Ivartalaníttattam. Miért?

Mert nem akarom, hogy véletlenül felcsinálja másnak a kutyáját és egy tucat hozzá hasonló, senkinek nem kellő kiskutya jöjjön a világra. Épp elég kutya sínylődik a menhelyeken, sintértelepeken, egyáltalán nincs szükség utánpótlásra.

2016. ápr. 8. 19:13
 38/43 A kérdező kommentje:
Es a tüzelést követően mennyi idő múlva levet vinni? (Most tüzel, kedd óta)
2016. ápr. 8. 23:47
 39/43 anonim ***** válasza:

Azt szokták mondani, hogy tüzelés után legalább egy hónapot várjatok. Tüzelés alatt is lehetne ivartalanítani, sőt vemhesen is, de ilyenkor a méhnek és környékének jóval nagyobb a vérellátottsága, sokkal jobban vérezne a műtét során. Ez sem lenne súlyos, max. picit bágyadtabb utána, de minek terheljük a szervezetét, ha ki is lehet küszöbölni?

Még annyi, hogy ha rászánod magad az ivartalaníttatásra, mindenképp beszéld meg a dokival,hogy a petefészkeket ÉS a méhet is vegye ki! Egy csomó doki spórol ezen, mert kisebb, elegánsabb műtét, ha csak a petefészket távolítják el, de mivel a méh maga is termel hormonokat, ez kb. annyi,mint halottnak a csók. Ugyanolyan eséllyel lehet daganata, méhgyulladása stb. később. Ha a méhet is kiveszik, kicsit nagyobb lesz a vágás a hasán, de egy életre levan a gond.

Sokat számít, hogy jó orvost válassz. Sajnos ebben a szakmában is, mint mindenhol, vannak lelkiismeretlen kontárok, akik igazi hentesmunkát képesek végezni (ismerek kutyát, akinek a BELSŐ varratait nem felszívódó varrattal csinálták meg... Persze úgy begyulladt, mint annak a rendje, az a sok varrófonal a hasüregben, újra kellett műteni), és vannak profik, akik talán drágábban dolgoznak, de még egy sebhely se marad a kutya hasán, nemhogy fertőzés vagy egyéb szövődmény. Az én 3 kutyámat ugyanaz a doki műtötte, gyorsan, tisztán, odafigyeléssel. Amint az utolsó varratok a helyükön voltak, a kutyák már kezdtek magukhoz térni, mert olyan pontosan számította ki az altató adagját. Két óra múlva már a saját lábukon közlekedtek. Én a következő héten egyszer-kétszer átkentem a sebet Betadinnal, de még csak meg se pirosodott a környéke, nemhogy begyulladt volna. Nagyon kell keresnem,ha meg akarom találni a kutyák hasán a heget. A dolog legkellemetlenebb része a gallér, de az nem is minden kutyának kell, nem mind macerálja a sebét.

2016. ápr. 9. 06:51
 40/43 anonim ***** válasza:

A tüzelés után 2 hónap az ideális.

Kedves utolsó. A dokik nem spórolnak a méh kivételén, hanem "rájöttek", hogy attól még, hogy ivartalanítasz, a méhnek más funkciója is van. Ez olyan, mint hogy mindenkit megműtenének gyerek korában, mert a vakbélnek nincs funkciója, akkor már vegyük ki, mert felesleges. Pedig valamiért az csak ott van.

A méhgyulladás nem csak a hormonok miatt alakul ki. Ha nincs peteérés, akkor nincs méhgyulladás. De a méh nem véletlenül termel hormonokat, nem csak az utódok kihordása miatt, hiába ez a legfőbb funkciója... Ha nincs peteérés, a méh nem készül fel az anyaságra.

És megsúgom már az egyetemen is így tanítják, hogy csak indokolt esetben kell a méhet kivenni.

Én sem vagyok szakember, de amikor 3 egymástól független doki azt mondja, ha megkérdezem, hogy melyik legyen, valamit csak tanultak azon az egyetemen, amiért ezt mondják.

2016. ápr. 9. 08:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!