Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meg tudtok győzni?

Meg tudtok győzni?

Figyelt kérdés
Sokat olvasok ivartalanítás után. Eddig egy szót se akartam hallani róla. De most be vagyok kicsit parázna, ezektől a betegségektől. Megéri az ivartalanítás? Mennyibe kerül, hogy megy ez? Faj neki? Megváltozik? Elhizik?

2016. ápr. 7. 22:27
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

Az ivartalanítás előnyei:

- csökken a kóborlási vágy, a szexuális agresszivitás

- csökken a balesetből, verekedésből származó sérülések veszélye, a fertőző betegségekben való megbetegedések esélye

- megszűnhet a rosszindulatú emlő-, méh-, petefészek-, illetve here-, mellékhere- és prosztata daganatok kialakulásának veszélye

- elmaradnak az ivarzással járó kellemetlenségek (vérzés, elszökés, idegen kutyák),

Az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a tejmirigy daganata, amely leggyakrabban rosszindulatú formában jelentkezik és sokszor végzetes kimenetelű.

A fiatalon ivartalanított nőstényekben ez a megbetegedés alig fordul elő.

Az ivartalanítással megelőzhető az életveszélyes méhgyulladás, valamint az emlő-, a petefészek- és a méhdaganatok kialakulása is.

2016. ápr. 7. 23:05
 12/43 anonim ***** válasza:
82%
A legfontosabbat nem mondta senki: nemcsak álvemhes, de vemhes se lesz a kutya :) Eléggé problémás mondjuk tíz keverék kiskutyának gazdát találni, agyoncsapni meg ugye nem szeretné őket tisztességes ember, szóval könnyedén járhat úgy, hogy egy helyett öt kutyája lesz, ami azért baromira nem mindegy.
2016. ápr. 7. 23:12
 13/43 anonim ***** válasza:
12%

Majdnem minden amit felsoroltatok, az emberek kényelmét szolgálja :) Nem lesz szökés, nem lesz dominálás, nem lesznek kiskutyák.. Ez kinek jó?

Ami pedig tényleges érv lenne (az emlődaganat és a gennyes méhhártyagyulladás) azok pedig baromi ritka esetek, és én hihető orvosi kutatásokat még nem láttam ezekről sem..

Ez kb olyan mint régen a vágjuk le a fülét-farkát mert az egészséges, nem gyullad be a füle, nem törhet el a farka stb.. Ez a természet rendje, nem kell ebbe beleszólni. Plusz én biztos nem teszem ki a kutyám olyannak, amit magammal sem tennék, iszonyat fájdalom az egész procedúra nekik, és csak azért hogy a gazdiknak könnyebb legyen..

2016. ápr. 7. 23:17
 14/43 anonim ***** válasza:
Például a nem kívánt kiskutyáknak mindenképpen jobb, ha nem születnek meg, mert az ilyen "csak vigye innen valaki, mert van még belőlük nyolc" kölykök szokták olyan embereknél végezni, akiknek nem kéne kutyát tartani.
2016. ápr. 7. 23:21
 15/43 anonim ***** válasza:
59%

utolsó az miért az ember kényelmét szolgálja, hogy nem kell állandóan visszafognia a párosodás iránti frusztrációt. Nem tudom te fiú vagy vagy lány, de tök mind1 mi lenne ha úgy kéne leélned az életedet, hogy nem elégítheted ki a szexuális vágyaidat mert valami meggátol benne?

azért elég sok olyanoldal van ahol állatorvosok leírják, hogy ienis az ivartalanítás megelőzi a betegségeket.

Egyébként a nem dominál se csak a gazdának hasznos, képzelj már el 2 kan németjuhászt v bármilyen nagytestű kutyát, akik egymásnak ugranak csak azért, hogy megszerezzék a párosodás "jogát" milyen sérülésekkel jönnek ki a felek?

2016. ápr. 7. 23:26
 16/43 anonim ***** válasza:

+ szerinted az az apakutyát mennyire érdekli az alom? (ha beugrik a kerítésen felcsinálja a szukát?) e mellett ha a szukánál jóval nagyobb a kan a kiskutyák mérete is nagyobb lesz annál, mint amit a szuka ki tud hordani, tehát lehet h a vemhességet nem éli túl, de tényleg ez is csak az embernek hasznos...

A szuka tegyülk fel, hogy egyszer lehoz egy almot szerinted a következő tüzelsre még azon fog gondolkozni, hogy vajon hova lett az előző alom? egy frászt elfelejt őket, mert a kutyának nincs túl hosszútávú memóriája, ill. ösztönből és nem érzelmektől túlfűtve neveli az utódjait. ha eljön az idő akkor eltávolodik tőlük, hogy tessék fiam állj a saját lábadra...

2016. ápr. 7. 23:30
 17/43 anonim ***** válasza:

A fülét farkát leggyakrabban a vadászkutyáknak vágták. Pl a schnauzereknél, vizsláknál, spánieleknél, hogy ne sérüljön meg a kutya.

És láttam már olyan vizslát nem is egyet, aminek eltört többször is a farka. Elsősorban nem divatból alakultak ezek ki, hanem gyakorlati haszna volt.

A tenyésztők is pár almot lehoznak a szukától, és utána ivartalanítják.

De igazad van mi vagyunk a hülyék. De én ha van rá lehetőségem, inkább éljen a kutyám 15 éves koráig, mint hogy 10 évesen (jó esetben) kapjon egy méhgyulladást, vagy egy emlődaganatot, és el kelljen altatni..

2016. ápr. 7. 23:44
 18/43 anonim ***** válasza:
0%

Az állatoknál nem az a szexuális vágy, mint az embereknél, hadd ne kelljen már ezt elmagyarázni..

A szuka pedig nem halhat bele, ha az apakutya nagyobb, képzeld a természet erre is gondolt :) (én foglalkoztam lovakkal régebben, nem egy esetben volt póni kanca ellés nála többször nagyobb csődörtől, és képzeld a csikó alig volt nagyobb egy póninál, pont az általad említett okból is) Ezért mondom, hogy ki van ez a rendszer találva, nem kell ebbe belenyúlni.

Azon gondolkodtatok már, hogy ha ez tényleg ennyire jó az állatnak, és tényleg nem a gazdi kényelmét szolgálja, akkor miért csak a házi kedvenceknél csinálják? Miért nem ivartalanítják az állatkerti állatokat, hogy nehogy méhgyulladásuk legyen? Mert szegény lovak, tehenek stb.. Higgyétek el, ez az egész az ember kényelmét szolgálja, semmit mást.. Elvégre kit zavar egy sárló kanca ? Senkit mert nem az emberrel egy házban él..

2016. ápr. 8. 00:04
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Nos, jó ,hogy mindenféle tudományos alap nélkül okoskodsz, ugyanis az én tapasztalatom merőben más, mint a tiéd.

Anyámék macskáját vemhesség közepén kellett ivartalanítani, mert akkora kölykök voltak benne, hogy a dokinak kétszer kellett vágnia, egyszerűen nem fértek ki az első "lyukon".

Megmondta, hogy belehalt volna a szülésbe a cica.

ŰMi túl voltunk már a cicával pár tüzelésen, mire az ivartalanításhoz jutottunk.

Így van, az állatok nem úgy élik meg a szexualitást, mint mi, mi vissza tudjuk fogni magunkat, nekik ez ösztönös.

Egyszerűen kínzás, ha visszafogod őket. Engem is az győzött meg, ahogy láttam a macskámat szenvedni. A végén már a férjemnek terpeszkedett ki, csak dugja már meg valaki...

Ahogy rámászott az ivartalanított kandúr, konkrétan kínlódva, sírva húzta végig a szobán, amiért nem tudta betenni neki.

Arról ne beszéljünk, mekkora észre vall több teljesen különböző, és különböző célra tenyésztett állatfajt összehasonlítani.

Szerencséd, hogy a "természet" elintézte, hogy a magadfajtákat ne zabálja fel az első ragadozó, akivel szembekerül :D

2016. ápr. 8. 06:19
 20/43 A kérdező kommentje:
Hat akkor most kimondja azt, hogy ivartalanítás, es ki nem?
2016. ápr. 8. 07:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!