Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kislányom nagyon szeretne...

A kislányom nagyon szeretne egy kutyát, viszont nekem gyermekkori trauma kötődik hozzájuk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kislányom nagyon szeretne egy kutyust mert rajong értük, viszont nekem életem legrosszabb és leghosszabb 1 perce kötódik hozzájuk. 12 évesen mentem hazafele zongoraóráról mikor el kezdett kergetni két nagy kutya, jól futottam, elértem a kapunkig, viszont a kiskapu zárvavolt és csak a nagy kapu lett volna nyitva, már majdnem megfogtam a lakatot hogy leakasszam a lyukból mikor az egyik beleharapott a lábamba, leakasztottam a lakatot, és belöktem a kaput mikor a másik a karomat kezdte el cibálni, ekkor a másik kezemmel ösztönösen csépelni kezdtem őket, de majd egy percig marcangoltak, amíg ki nem ért apum egy nagy bottal, hogy elkergesse őket. Azóta még a legkisebb kutyák közelében is pánikolok, viszont a 6 éves kislányom nagyon szeretne eggyet. Nagyon szeretem a kislányom viszont nagyon Félek attól hogy kutya kerüljön a házhoz. Mit lehetne tenni? Megvegyük a kutyust? Vagy törődjek magammal? Nem tudom.
2016. ápr. 2. 10:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Igazából szerintem nem szép egy olyan ember fejéhez vágni, hogy te voltál a hibás, aki ekkora traumát szenvedett el. Sajnos, ha a kutyák úgy voltak nevelve, hogy mindenre ami él és mozog ugorjanak rá, akkor ugyanúgy megtámadják, ha egy helyben áll sajnos...

A kérdésedre válaszolva, ha ennyire félsz a kutyától ráadásul 6 éves a kislányod ne vegyél kutyát. Több okból is.

1. a kutya megérzi ha fél tőle a gazdája és ebből kifolyólag bizonytalan. Ez azért veszélyes, mert akkor úgy érzi, hogy neki kell átvenni az irányítást és ez eléggé meg tudja keseríteni a kutyával való együttélést.

2. amit már írtak a kislányod nem fogja tudni gondját viselni.

Viszont, ha ez a kutya kérdéd később akár aktuális lehet, jót tenne neked is és a kislányodnak is, ha rendszeresen eljárnátok egy közeletekben lévő menhelyre és sétáltatnátok a kutyákat. Ott minden méretben vannak kutyák, az elején mindenképp nagyon kicsit vigyetek ki, talán neked is enyhébb irántuk a fóbiád. Hidd el idővel így te is le fogod győzni a félelmeidet. Emlékeztesd magad arra hogy ezek nem AZOK A KUTYÁK akik megtámadtak 12 évesen. Illetve a menhelyen ha szólsz erről a "problémádról" könnyen kezelhetű bűbájos kutyát fognak melléd adni:)

2016. ápr. 2. 13:15
 12/21 anonim ***** válasza:

Utolsó: nem áldozathibáztatás akart lenni részemről, mikor azt írtam, hogy a kérdezőt azért támadták meg a kutyák, mert futott. De lássuk be, hogy a kutyák elenyészően kis százaléka van betanítva arra, hogy megtámadjon mindent, ami él és mozog. Az a bizonyos két kutya valószínűleg egyszerű kóbor vagány volt, akik élvezték az erejüket, és hogy ijesztgethetik az embereket. Sajnos elfajult a helyzet, amire persze nincs mentség. Ez szimpla ösztön náluk, még egy barátságos, játékos kutya is űzőbe vesz, ha futsz előle, maximum nem harapás lesz a vége, hanem összenyalás.

A felelősség anno nem a kérdezőé volt, hanem a kutyák gazdájáé, ez egyértelmű, felháborító és szomorú, ami történt. De sajnos az alapján, amit a kutyák általános viselkedéséről tudunk, van rá némi esély, hogy ha akkor a kérdező nem ered futásnak, megússza. Ezt már soha nem fogjuk megtudni.

Nem azért írtam, hogy kár volt futnia, hogy őt hibáztassam, elég baja van neki a félelmével. Hanem mert tényleg nem egyértelmű egy gyereknek, hogy a kutya elől nem szabad elfutni. Ha ezt a kérdező meg tudja tanítani a kislányának, már megéri.

2016. ápr. 2. 14:04
 13/21 anonim ***** válasza:

Ne, így ne vegyétek meg.

Elsősorban magadnak veszel kutyát. A kislányod bár szeretheti, játszhat vele, de a te dolgod és felelősséged lesz nevelni, tanítani, sétálni vinni stb.

Míg ennyire félsz, nem tartom jó ötletnek.

Viszont, az ilyen jellegű traumák, fóbiák jól kezelhetőek. Javaslom, keress fel egy pszichiátert, ő tudni fogja, mi a teendő, segít neked feldolgozni ezt a traumát, és hamarosan boldog gazdi lehet belőled és a kislányodból is.

2016. ápr. 2. 14:12
 14/21 anonim ***** válasza:
fúú mint egy rosszabb fajta rémálom amit leírtál ! le kell győznöd a félelmeidet, kislányodért és magadért is tedd meg !
2016. ápr. 2. 14:43
 15/21 anonim ***** válasza:

"""Vegyél neki kutyát.Ha eszik a kutya ne nyúljatok az ételéhez.Nem kell him kutyát sétáltatni és nincs támadás.

A válasz 6%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 41%-ban hasznos válaszokat ad.""""

TE TELJESEN HÜLYE VAGY

2016. ápr. 2. 20:20
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem egy kölyökkutya simán fel tud oldani egy ilyen traumát, ebben biztos vagyok. Persze ahogy írták, arra készülni kell, hogy az igazi gazda a szülő lesz, egy hatéves gyerek nemigen tud az lenni. De ez természetesen megoldható, ha igazán akarod. HA :)

Egy komoly problémát látok: ha az ember normális kutyát akar, akkor annak kutyaiskola kell, sétáltatni kell, rendszeresen találkoznia kell más kutyákkal, viszont ez neked elsőre ugye nem menne. Az lennél, aki pórázon elcibálja a szerencsétlen kutyát, ha odamegy hozzá egy másik ismerkedni, a kutyád érezné a félelmet és pillanatok alatt belenevelnéd, hogy minden kutyától félni kell, amitől rémálom lenne minden séta. Nemigen látom, hogy lehet ezt megoldani. Házastársad van? Ő képes ellátni a gazda ezen feladatait?

2016. ápr. 3. 06:55
 17/21 A kérdező kommentje:

Igen azt én is tudom, hogy én lennék a gazdi, és láttam azt is, hogy hibás vagyok benne, ez így van, ma már tudom, hogy mind az, hogy futottam és Elkezdtem ütni hiba volt, de mint egy 12 éves vékony kisfiú nem jutott jobb eszembe. Nagyon vegyesek a válaszok eddig, eddig azt tartom célravezetőnek, ha megpróbálok kilábalni ebből a helyzetből. Más nem tudja ellátni ezeket a feladatokat mert a feleségem a szülés után megbetegedett és elhunyt(a kislányom ugyanolyan mint ő volt, talán ezért is tudok nagyon nehezen nemet mondani bármire is amit kér). Valaki írta, hogy nem kevés pénzbe kerül egy kutya fenttartása, nos ez az egy nem jelent gondot mert hálistennek, nem hencegésből de jól állunk anyagilag.

Én úgy látom, hogy pár éven belül lesz itt egy kutyus(az anyukája is nagy kutyabarát volt). Tudnátok írni barátságosabb fajtákat amik szeretik a gyerekeket? Sajnos nem vagyok otthon a témában de a kisasszonynak köszönhetően újabb és újabb fajokat ismerek meg Naponta.

2016. ápr. 3. 09:03
 18/21 anonim ***** válasza:
Kutyát gyereknek SOHA nem veszünk! Rád marad, ha felnő és más fogja érdekelni már (fiúk, szórakozás, stb.). Úgy kell kalkulálni, hogy min. 12 évig felelősséggel kell felnevelni. Sétáltatni, kutyasuliba vinni, ápolni, ha beteg orvoshoz vinni, stb.
2016. ápr. 3. 09:45
 19/21 anonim ***** válasza:
Eleinte csak ismerkedjetek a kutyákkal! Látogassatok el egy kutyaiskolába, kérjétek meg az oktatókat, hogy beszéljenek a kutyákról, a gondozásukról, fajtákról és mutassanak be pár barátságos, jól nevelt kutyának. Ha legyőzted a félelmedet és még mindig úgy gondoljátok, hogy jöhet a kutya, akkor vegyetek csak. Én a retrievereket ajánlom elsősorban, nagyon barátságosak és viszonylag egyszerűen nevelhetőek. De őket is el lehet rontani és egy bizonytalan rettegő gazdi szinte biztosan elrontja. És akkor csak még nagyobb trauma lesz az egész.
2016. ápr. 3. 12:29
 20/21 anonim ***** válasza:
Szerintem várjatok még egy picit, mondjuk 2-3 évet, hogy a kislányod "nagyobb" részt vállalhasson a kutyatartásból, és mindenképp valami olyan fajtát válasszatok ami felnőtt korában is pici marad, mondjuk egy tacskó vagy yorkie. Nem hiszem h egy 20 centi magas kutyától is rádtör a páni félelem (barátnőmet is kicsi korában összemarcangolta egy németjuhász, most 22 éves van egy tacskó-keverék kutyája és egy beagle, bár a beagletől is kicsit tart mert mindig felugrál örömében) szóval keressetek egy apró kutyust, a menhelyet passzolom, ott nem lehet ugye tudni mekkora marad egy kölyök, de 2-3 éves keverék picike kutyát lehet találtok ott.
2016. ápr. 5. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!