Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet-e olyan erős egy gyermekkori trauma hogy a női, hozzáteszem konvencionális szerepeket -úgymint gyermekvállalás, társ- (és nem pár) keresés is felülírja és valaki csak a saját megvalósítását helyezze előtérbe a szüleinek való bizonyítás végett?
Mi a különbség a társ és a pár között? Nálam szerető és társ=pár kategória van.
Egyébként a kérdésedre: Igen, van. Illetve ami még ilyenkor előfordul, hogy a nő sikeres lesz és már a siker hajtja, sokat dolgozik és úgy érzi nem fér bele az életébe a bonyodalom vagy az idejébe az, hogy mással is foglalkozzon, esetleg még később rájön, hogy már kicsit késő van és fél belekezdeni.
Elég tipikus.
A "szingliség" hátterében többnyire az áll, hogy nagyon sok ember számára a társkapcsolat nem kellemes állapot, hanem egy ijesztő dolog. Félnek igazán közel kerülni valakihez, mert kicsi korban olyan kötődési mintázat alakult ki bennük, hogy a közelség fájdalmas élmény, a szeretett személytől semmi jót nem lehet várni.
Ennek EGYIK lehetséges kompenzálása, amikor valaki a munkába, karrierépítésbe "menekül", azzal fedi el a problémáit, hogy ne kelljen a valós gondokra koncentrálni.
Hogy a szülőknek akarna bizonyítani? Nem hinném. Inkább a "belső szülőnek", aki beépült az ember személyiségébe, és folyamatosan belülről hajtogatja, hogy "nem vagy elég jó", és "többet várok el tőled".
# 4: Az én értelmezésemben a pár olyan fogalom, amikor függenek egymástól a felek, az egyik nem tud létezni a másik nélkül. Egy pszichológus mondta: párja a zokninak van! Gondolj csak bele: egy fél pár zokni, vagy cipő önmagában értéktelen, nem tölti be a funkcióját. Nagyon sok olyan párkapcsolat van, ahol ez ténylegesen fennáll, a felek egymástól függnek, egymás alárendeltjei, szerepeik kiegészítik egymást, de egyik sem lehet igazán önmaga a kapcsolatban.
Ezzel szemben a TÁRSak egyenrangú partnerek, akik önmagukban is értékesek, teljesek, és a maguk teljességében képesek egymás számára pozitívumokat nyújtani. A létezésük, identitásuk nem függ a másik emberétől.
#4. vagyok.
Kérdező: Értem, logikus is, bár én ennyire nem különítek el, nekem a pár nem a zokni másik felét jelenti (szerencsére), hanem azt akit Te társnak írsz.
Ja igen.. szülőnek való bizonyítás oka nagycsaládon belül amit látok:
-szülők is sikeresek voltak, a lány okos, kis testi hibával. Agyon tanulta magát, ma már itthon nem kapna munkát a végzettségével és azzal a fizuval amit kint kap. Van aki szerint kis "pörgető" is megy nála, tehát nem csoda, hogy nem vállalna egy gyereket.
-szülők leszólták gyerekkorában a későn érő gyereket és most valóban bizonyít. Odadobja anyjának a pénzt és lekezelően beszél vele.
-menekülés a kapcsolatok elől.
Persze bizonyára rengeteg változat van, nálunk ezek jöttek elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!