Milyen gyermekkori trauma érhette azokat akik fél óránként megkérdezik hogy most akkor tényleg lesz sorkatonaság?
Baromi egyszerű az egész.
Van egy halom, a való életben nehezen érvényesülő, rendre a szociális ranglétra alsó részén lévő ember, javarészt fiatalok és gyerekek, akik rendkívül frusztráltak amiatt, hogy nekik nem jött össze az élet, a megoldást pedig egy olyan rendszerben látják, ahol a náluk sikeresebbeket ugyanolyan megaláztatások érik, mint őket, kvázi szeretnék látni, hogy a náluk jobbakat jól megagyalják. A kommunizmus se épp a legcsóróbbak között volt a legnépszerűbb, ők is azt akarták, mint az ide írogató, sikertelen emberek, azaz, hogy a náluk jobbak szenvedjenek.
Én nem voltam sorkatona, de nem is rettegnék tőle, ha bevezetnék.
Viszont akárhány embertől aki volt sorkatona, azt hallottam, hogy az egész abból állt hogy félművelt alkoholista parancsnokok csesztették őket, háborúban csak golyót fogni lettek volna jót. Illetve hogy a felszerelésük jó része használhatatlan volt, pl. egyszer amikor a harckocsikat beindították, a nem tudom hányból csak egy nem robbant le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!