Mi a baj a sorkatonasággal?
Ha már a sorkatonasággal kapcsolatos kérdések világnapja van, gondoltam megkérdezem én is.
Én abba a korosztályba tartozom, akit valószínűleg még érintene. Sosem érdekelt igazán a katonáskodás, tehát nincs hurrá hangulatom a felröppent hírek miatt, de nem értem miért is kéne ellenkeznem.
A munkahelyemről kikérnének (valószínűleg..... muszáj lenne nekik). Van rendszer az életemben, nem okozna nehézséget, a koránkelés, a rendszeres fizikai kiképzés vagy éppen a környezetem rendben tartása. Kollégista voltam már, mint ahogy a barátnőm is volt már távol tőlem (fél évig a világ másik felén). Egyszerűen nem tudok olyan okot, amiért hőzöngenem kéne. Nem értem miért háborognak az emberek? És miért pont azok a leghangosabbak, akiket nem is érint már?
Ráadásul az egész csak egy tervezet.
"A munkahelyemről kikérnének"
Ki és hol állította, hogy utána vissza is vesz a munkahelyed?
A legnagyobb problémám ez, hogy alig lehet állást találni, erre "valamikor akkor" próbálnának sorkatonának vinni embereket. (egyetem előtt, de érettségi után, vagy szakmai gyak után amikor az ember be is kerül gyakran valahova, vagy szakma megszerzése után, amikor most "kiemelt cél" a " gyakorlat szerzés gyakorlatban maradás" képzés alatt)
Én 16 éves vagyok, és kb a mi osztályunk egyedül a suliban akik simán feltették a kezüket egy hazafias versnél arra kérdésre hogy "kik mennének katonának, hogy megvédjék?".
Nem tudom felfogni, hogy mi lenne a gond a családunk és barátaink megvédésével, főleg, hogy lehet csak ilyen "migráns őrök" lennénk a határon, ami meg főleg nem megterhelő, és tök elfogadható(hisz még vissza se lőnek).
Ha muszály lenne és hívna a haza én és jó pár haverom mennénk sztem, igaz mi nem is az ecsethomo közösséget erősítjük.
Amúgy, ha holnaptól bevonulna minden 40 év és 18 év közötti a multik 100%-a távozna azonnal az országból, pláne akik így is "hiányszakma gondokkal" küzdenek, továbbá a KKV-k is leállnának.
A legtöbb céghez nem vesznek fel, ha a szakmai gyakorlatod nem frissebb, mint 1 év.
Amúgy ironikus, hogy a harci értéket is képviselő gépeink "leesnek" karbantartás, és pénzhiány miatt, de most "hirtelen" el tudnának látni pár 100 000 embert, hacsak nem munka utáni a kiképzés.
"legalább vissza tudjunk lőni. "
Azt mivel, csúzlival?
"Én 16 éves vagyok, és kb a mi osztályunk egyedül a suliban akik simán feltették a kezüket egy hazafias versnél arra kérdésre hogy "kik mennének katonának, hogy megvédjék?".
"
Igen mert nem volt tétje. De most amikor konkrétan sor kerülhetne rá akkor nem valószínű, hogy tolonganának.
Példaként említeném az 1. Vh. -t. Az emberek önként jelentkeztek brahiból mert azt sem tudták mi az.Kirándulásként beszéltek róla.
Ne csoda hiszen hosszú évtízedekig semmi tapasztalat nem volt ezzel kapcsolatban. Aztán amikor megérkeztek az elesettekről szoló levelek, üzenetek százezrével meg a csonkolt emberek akkor megváltozott a helyzet, és rájöttek, hogy mibe kerültek!
Akárcsak tavaly májusban gondoltad volna, hogy 300 000 migráns fog átcsörtetni az országon, és 400 km kerítést építenek? Na ugye. Előbb fogtok kiképzésre járni mint gondolnátok!!! Ez az egész jól elő van készítve. Apránként. Két nappal ezelőtt a h. miniszter még önkéntes katonásdit szervezett volna a fiataloknak.
Most meg ez a hír K. L. -től.
De nem is ez a probléma. Inkább az mikor ezeket a szerencsétleneket támadásra bevetik mondjuk valami zavaros "szittya-turul" elmélet miatt!
Jobbiknál 99,9 % számíthattok rá!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!