Mi a baj a sorkatonasággal?
Ha már a sorkatonasággal kapcsolatos kérdések világnapja van, gondoltam megkérdezem én is.
Én abba a korosztályba tartozom, akit valószínűleg még érintene. Sosem érdekelt igazán a katonáskodás, tehát nincs hurrá hangulatom a felröppent hírek miatt, de nem értem miért is kéne ellenkeznem.
A munkahelyemről kikérnének (valószínűleg..... muszáj lenne nekik). Van rendszer az életemben, nem okozna nehézséget, a koránkelés, a rendszeres fizikai kiképzés vagy éppen a környezetem rendben tartása. Kollégista voltam már, mint ahogy a barátnőm is volt már távol tőlem (fél évig a világ másik felén). Egyszerűen nem tudok olyan okot, amiért hőzöngenem kéne. Nem értem miért háborognak az emberek? És miért pont azok a leghangosabbak, akiket nem is érint már?
Ráadásul az egész csak egy tervezet.
Még a jobbik sem merte/akarta a "kötelező" részt meglépni nyilvánvaló gazdasági okok miatt.
Pont a Fidesz szeretné a kötelező részt.
De, hogy még inkább "kontextusba" lásd: még Hitler is folyamatosan azon munkálkodott, hogy a hadsereg minél kisebb része legyen behívva és minél nagyobb része legyen "civil munkahelyén", mert "akadályozta a saját ellátását" a gazdasági kiesés.
A döntéshez való szabad jogot már rég elvették tőlünk. Egy valamire való szabadgondolkodású ember a mai világban, mindenhol falakba ütközik. Maximum a szabad döntés látszata van meg. Az emberek háborúra való ösztönét nem a sorkatonaság ingerli fel, hanem a tehetetlenség érzése. A sorkatonaság esetén talán levezetésre kerülhetne a sok háború pártoló önjelölt kis diktátor energiája. (Itt a "nem a küzdősportolók a legagresszívabb emberek" többszörösen igazolt tényét, hoznám analógiaként)
#2 Ha nem vesznek vissza a munkahelyemre, a kormány saját maga alatt vágja/vágná a fát, mert az a fiatal, aki itthon nem tud elhelyezkedni, megtalálja a módját, hogy külföldre menjen, végzettségtől függetlenül. Ez a rendszer nem tartható tartósan fent, főleg nem "utánpótlás" nélkül".
#3 Elég sok helyen tanítottam, ismerem a mai tizenéveseket. Nem olyanok, mint te.
#4 Dicséretes, de holtan nem sokat érsz a hazádnak. Előbb járjatok utána milyen egy háború, nem annyira romantikus, mint a filmekben.
#5 Támogatom.
#6 Én is így hallottam.
#7 Igazad van. Ezért is nem értem a hőbörgést. Még ha meg is hozza a döntést a kormány, látszat intézkedések lesznek, mert nincs mögötte semmi. Olyan, mint a KLIK.
#8 Ne menj mentalistának.
#9 Olvasd el a #7-esnek írtat
Informatikus hallgatóként mondhatom, hogy a gond itt kezdődik, hogy ez nem a XX. század és a hadviselés is megváltozott és nem valami sikeresen reformáltak.
Ha nem vesznek vissza a munkahelyemre, a kormány saját maga alatt vágja/vágná a fát, mert az a fiatal, aki itthon nem tud elhelyezkedni, megtalálja a módját, hogy külföldre menjen, végzettségtől függetlenül. Ez a rendszer nem tartható tartósan fent, főleg nem "utánpótlás" nélkül".
A kormány lehet, hogy nem akarja, de a cég nem tud "alvó állapotba lépni" a multik nem is akarnak, és tettel is meg tudják "erősíteni" az akaratukat. Ezért gondolom, hogy rövidlátó ötlet.
12. V.!
Csak ebbe a kormányzatba (a Jobbikba meg pláne) lazán benne van, hogy valami zavaros ötlettől vezérelve támadásra használná fel a fiatalokat. "nemzethy érdekre" hivatkozva.
Ha még a pártba benne is lenne(de szerintem nincs, és nem mutatta jelét), az ország "gazdasági-katonai" erejében nincs benne.
17 v.!
A Horthy rendszerben sem volt benne, mégis kiküldték az embereket normális ruházat és fegyverzet nélkül a minusz 40 -be. És tudjuk, hogy ez a kormányzat részben a H. rendszert majmolja.
Egyébként a Doni katasztrófának pont most van az évfordulója. A legszomorúbb az, hogy a szélsőjobboldaliak úgy állítják be mintha ezek a szerencsétlenek önként akartak volna harcolni a "bolsevista fenevad ellen".
Saját mártírjaikként akarják őket beállítani, holott áldozatok voltak..........pontosan az Ő eszmei elődeiké.
Ha nem lett volna kötelező 99,9% -ban Ők sem mentek volna értelmetlenül több száz kilométerre az otthonuktól "védeni a hazát".
Most miért kevered ide a szélsőjobbot?
Fideszes ötlet, fideszes kormány és parlament
Amúgy anno Horthy is a "keresztény elitista konzervatív" és nem a szélsőjobb volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!