2026-ban valószínű, hogy csak Fidesz és Tisza lesz, tehát már a DK sem fog bejutni a parlamentbe?
A 2024-es decemberi kutatások átlaga, ismétlem átlaga alapján az erőviszonyok így állnak:
Fidesz: 40%
Tisza: 38%
Mi Hazánk: 6%
DK:5%
Ha most lenne a választások, a Mi Hazánk a 2022-ben kapott támogatással tudna ismét bejutni, a DK viszont 50/50%, vagy igen vagy nem...
Kevesebb mint 1,5 év van a választásokig, hangsúlyozom ez az én véleményem, ez idő alatt szerintem a DK tovább fog gyengülni és 5% alá fog még idén menni, ami egyébként rossz hír, mert ha a DK kiesik, akkor 2-3 több lesz a Fidesznek, ha bejut a DK, meg a Kutyapárt is, akkor viszont a Fidesztől is vesznek el helyet. pl. ha a Kutyapárt is bejutna, akkor 2 hellyel is lehet kevesebb a Fidesznek, DK-val együtt az már 3-5, de akár 6 helyet is jelentene.
"% alá fog még idén menni, ami egyébként rossz hír, mert ha a DK kiesik, akkor 2-3 több lesz a Fidesznek"
Ha jól értem a tiszát akkor most Fidesznek tekinted ugye?
#1 "ez idő alatt szerintem a DK tovább fog gyengülni és 5% alá fog még idén menni, ami egyébként rossz hír, mert ha a DK kiesik, akkor 2-3 több lesz a Fidesznek"
Ami nekem furcsa, hogy ha a DK-sok választhatnának a Tisza és a fidesz között, inkább a fideszt választják és őszintén nem értem, hogy miért? Azt hinné az ember, hogy az ősellenséget biztos nem akarnák, de de. Majd egy DK-s pls. magyarázza már el, mi ebben a logika.
Addig még több, mint egy év van, nagyon sok dolog fog változni.
A magam véleménye az, hogy addigra MP elhasználódik, megbukik és vagy egy teljesen új pártot dobnak be az ellenzékieknek vagy csak MP-t cserélik le egy új messiásjelölttel a tisza élén. Az a mértékű erőlködés amit csinálnak most hogy legyen valamiféle előrehozott választás az nekem azt mutatja, hogy még MP finanszírozói is érzik, itt pár hónapon belül a kedvencüknek vége, lejáratja magát ő is meg kiderül milyenek a kollégái, valójában tényleg pont azt szavazzák meg amit korábban a momentumosok, dk-sok, mszp-sek és nincs különbség.
de lehet, hogy tévedek és akkor MP próbálkozik tovább, de egyre csökkenő támogatással.
A dk most kezdett kicsit kampányolni és nem kellene lebecsülni a szekta erejét, hiszen akik eddig dk-sok voltak azok meg is maradnak dk-sok, csak ezt most a tisza árnyékában nem nagyon hallani.
A szokásos forgatókőnyv eddig minden választás előtt ez volt és most is ez várható, van egy felfuttatott "új reménység" azaz egy összefogás, közös lista, új párt ami az ellenzéki szavazók nagy részét megszólítja, majd ahogy közeledik a választás elkezdik hangoztatni, hoyg csakis akkor lehet leváltani a fideszt ha mindenki egy oldalra szavaz és hát össze kell fogni, közös jelölteket, egy listát, koordinált indulást, akármit kell támogatni, az a fideszt támogatja aki nem hajlandó erre. Így szépen mindenki beáll a sorba és a dk-val is összefognak.
#1 Én is nagy esélyt látok arra, hogy a DK 26-ig még gyengülni fog. Nem véletlen értettek egyet az előrehozott választás gondolatával. Egyébként az, hogy ezt a Tisza sürgeti, azt jelenti, hogy erősen tartanak attól, 2026-ig még gyengülhet a Tisza támogatottsága. Én a MHM-et biztosnak látom, hogy bejutási küszöb felett lesz, a DK számomra kétséges. Tehát ha sorra azt mérik majd az ellenzéki és akár a kormánypárti közvéleménykutatók is, hogy billeg a DK, akkor nem tartom kizártnak, hogy a támogatók dönteni fognak inkább a két nagy párt között.
Kérdés volt, hogy miért választhatja egy DK-s a Fideszt, amire szintén max. véleményt tudok írni, hisz nem vagyok DK-s, így nem tudhatom, de a politika stílusában Gyurcsány Ferenchez közelebb áll Orbán Viktor, mint Magyar Péter, tehát ha egy DK-snak stílusbéli problémái vannak Magyar Péterrel, akkor az alapján eltudom képzelni, hogy átszavaz, továbbá ha egy DK-s nagyon tart attól, hogy a Tisza nyeri meg a választást, mert nem tudom, olyasmit feltételez, hogy az egyenlő a katasztrófával, akkor ha ez a meggyőződés eléggé erős, szintén eltudom képzelni, hogy arra szavaz le, amit viszont jól ismer, hisz a Fideszt viszont már jól ismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!