Kis német juhász érkezett hozzánk tegnap és amikor egyedül hagyjuk egész végig ugat, vísit, stb hogy menjünk vissza de ugyebár nem lehetünk vele egész nap + nem szabad elkényeztetni ilyen fiatalon mert akkor megszokja hogy amikor ugat egyből ugrunk.(7 hetes) A szomszédok pedig már mindannyian lázadnak.Tényleg nagyon hangos de nem lehet velük megértetni hogy ez csak 1 átmeneti időszak.
az ebtenyésztés tankönyv szerint már 6 hetesen el lehet választani a kutyát... nem az a probléma, hogy 7 hetes, vannak akik4 hetesen elkerülnek, vagy még előbb, mert nem gondozza az anyjuk... hozzánk 6 hetesen került, örökbefogadtuk őt, én 2 hétig folyamatosan otthon voltam vele, utána pedig folyamatosan egyre hosszabb ideig egyedül hagytuk, kellenek neki járékok, amik lefoglalják, az nem megoldás, h mindíg visszamész, mert összeköti az ugatást azzal, hogy oda szaladsz, és akkor berögzül. vegyél neki sok játékot és vegyél ki minimum egy hét szabit
2010. ápr. 2. 14:14
12/33 A kérdező kommentje:
Nos hát először is köszönöm a sok választ.Etetni naponta 3-4x szoktunk reggel délbe délután valamikor meg este.Kertes házba lakunk és a kiskutya 1 boxba van bezárva de naponta többször is kimegyek hozzá.Amikor viszont mellette vagyok akkor csendes és játékos viszont azt nem akarom hogy a házba maradjon velünk.Nem akarom hogy oda szokjon.
2010. ápr. 2. 14:27
13/33 anonim válasza:
Szia!
Én 6 hetesen hoztam el kutyámat. Ő is hisztizett az elején. Amikor sír, akkor nem szabad hozzá kimenni, viszont amikor abbahagyja akkor menj ki hozzá, engedd ki egy kcisit, és játszatok.
Hamar meg fogja tanulni hogy csak akkor mész ki ha csendbe van.
2010. ápr. 2. 14:32
14/33 anonim válasza:
hát szerintem pedig egy ideig bent kéne tartanotok, aztán majd olyan 3 hónapos kora körül kirakhatod, de ilyenkor még jobb ha veletek van, hogy megszokjon meg ilyenek, előző előtti voltam :)
2010. ápr. 2. 14:37
15/33 anonim válasza:
A pontozás aszerint megy, hogy aki minél előbb elhozná, annál több pontot kap? Érdekes...
Elég elavult az a nézet, hogy 6 hetesen kell elhozni az anyjától a kölyköt. Persze amikor egy tenyésztő spórol az oltásokon és egyebeken, talán jobb is... Aki felelősen akar kutyát tartani, olvasson előtte a témáról, adasson be minden oltást, és miután hazaviszi a kutyát, szánjon rá sok időt, vegyen ki szabadságot. Mármint ha tényleg érdekli a kutya, és társként néz rá. Egyébként sokan adnak a kutyussal valamit, amivel az alom szagát "magával viheti", vagy a leendő gazdi visz oda neki kiválasztáskor egy rongyot. Csak ehhez előre kell gondolkodni.
2010. ápr. 2. 14:42
16/33 anonim válasza:
én nem azt mondtam hogy 6 hetesen kell elvinni, hanem azt hogy az ebtenyésztés egyetemi tankönyvében ez áll... tudom mert a párom ezt tanulja. és én nem pontozok :)
2010. ápr. 2. 14:48
17/33 anonim válasza:
Persze nem is akartam Veled vitatkozni. :)
És persze más, amikor menhelyről hoz valaki kutyust vagy örökbe fogad stb. Ha azonban adottak a feltételek, már többet javasolnak a 6 hétnél, 8-12 hetet.
De ezzel már offoltam, bocs, ez aztán főleg nem hasznos válasz a kérdezőnek.
2010. ápr. 2. 14:51
18/33 anonim válasza:
szerintem is bent kéne tartanod egy db-ig, az a kicsi még olyan kis árva, egyedül érzi magát, attól h pár hetesen bent tartod, még simán ki lehet szoktatni később.
nekem tuti nem lenne szívem kint hagyni, én az enyémmel aludtam a földön mikor megkaptam, aztán olvastam h ezt ajánlják is. hiányzik még az anyukája, ha kint ácsorog egyedül, az nagyon kegyetlen dolog még neki:(
2010. ápr. 2. 14:52
19/33 anonim válasza:
igen, ez lenne a megoldás, 1-2 hét szabi, és legyen bent veletek, így hogy egy boxba van kinnt, nem csodálom hogy visít egész nap
2010. ápr. 2. 15:06
20/33 Akiteki válasza:
Az ebtenyésztés tankönyv a tenyésztés biológiai részével foglalkozik. Tojik a szocializációs problémákra. A 6 hetes elválasztás a szoptatásra vonatkozik benne, nem arra, hogy azonnal passzoljuk új helyre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!