A lakásban élő kutyának hogyan adjam a tojást, hogy szép fényes legyen a szőre? /Főtt kaját eszik, szárazat csak nasinak kapja/
a nyers tojásfehérje avidint tartalmaz, ami megköti a biotint a kutya szervezetében. viszont a legkönnyebben és legjobb hatásfokkal emészthető fehérjeféle, a sárgája pedig tele van vitaminnal és zsírsavakkal.
az avidin csak akkor jelent veszélyt a kutyára, ha folyamatosan kapja, tehát minden nap nyers tojást nem szerencsés adni, mert hosszú távon biotinhiányos tüneteket okoz.
de ha hőkezeled, akkor adhatod minden nap.
én azt a megoldást javaslom, hogy az egész tojást hőkezeld, és próbáld meg kitapasztalni azt a megoldást (hány percig, hány fokos vízben) amivel csak a fehérjéje színeződik el, de a sárgája még folyós marad. ha ilyen állagban sikerül adnod a tojást, akkor a kutyád a fehérjéket is tudja hasznosítani, és az avidin hatásaitól sem kell félni (illetve ezzel elpusztítod a szalmonellát).
szerintem nyersen.
Az én németjuhászom kb 2 másodperc alatt eltüntet egy tyúktojást. Elkapja( ált. dobom neki) elharapja és nyeli
A 4.hozzászólónak:Nagyon találó a válasz, hogy tyúkkal együtt, mert foxiról van szó.Így hát én sem bírtam ki állni nevetés nélkül a választ.Köszi.
Köszönöm a hasznos hozzászólásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!