A kutyások miért gondolják úgy, hogy nekik joguk van a kutyáikkal közterületen a kutya nélküli járókelőkben félelmet kelteni?
A minap történt velem az alábbi eset:
Gyalogjárdán sétáltam és egy patakon átívelő hídhoz közeledtem, amikor láttam, hogy egy nagy labrador-féle kutya szabadon járkál és hirtelen elkezd felém szaladni. A gazdája rákiabált, amire a kutya vissza is ment hozzá, de majdnem megállt a szívem, annyira megijedtem. Kérdem a férfitől, hogy mégis hogyan gondolja, hogy póráz nélkül van a nagy testű kutyája közterületen, mire ő közli, hogy ez patakpart és egyébként a táskájában ott a póráz. Erre mondom neki, hogy én pedig a közterületen, a járdán sétálok és jogom van ezt úgy megtenni, hogy ne keltsenek bennem félelmet a póráz nélkül sétáltatott kutyák, erre pedig még neki állt feljebb.
A kutyások többsége miért nem tartja be a közösségi együttélés alapvető szabályait sem? Miért nem veszik tudomásul, hogy nem mindenki szereti a kutyákat, sőt van aki retteg tőlük? És ez az eset csak a jéghegy csúcsa a kutyásokkal való problémákat illetően...
29/F
ez egy elég összetett probléma, mert véleményem szerint minden park mellett kéne lennie egy ugyanakkora méretű kutyafuttatónak kijelölt területnek, így megoldható lenne a kutyák lemozgatása is. mert ugye ha rendesen le akarunk mozgatni egy kutyát akkor azt csak úgy tehetjük meg hogy a kutyát futásra bírjuk, azaz labázunk, frizbizünk , futunk vagy biciklizünk. az első kettő ugye csak póráz nélkül lehetséges és szükséges még hozzá egy minimúm 40m hosszú és kb 5m széles FÜVES terület!!!!! és kb 20 perc ha nagyon intenzíven csináljuk. ugye ebből egy nem elég, mert elég sok kutya él a városokba és az összeset ki kéne szolgálnia. már sajnos ez sem adott, arról nem is beszélve hogy falun hiába van udvar ott is szükség lenne ilyen futtatókra, mert itt mégis egy ingergazdag környezetben lehetnének. a lemozgatás utolsó két opciója megoldható pórázon is, bár a futás a gazdáknak nagyon kimerítő és a nagyobb mozgásigényű kutyákat még így sem lehet lemozgatni. a legjobb megoldás a bicikli lenne, de sajnos ez is "illegális".
a park méretű futtató pedig azért volna jó, mert egy kutyának igenis szüksége van a póráz nélküli sétára, hogy utána pórázon még megbízhatóbban tudjon sétálni.
egy kicsit megértelek téged, viszont a kutyásoknak is igaza van, mert ugye a fent leírt dolgokat a valóság meg sem közelíti.
azért amúgy a labrador még nem tartozik a nagy kutyák közé, inkább egy jó közepes kategóriába sorolnám be.
és ami a kiskutyákat szidó embereket illeti.... attól nem lesz baja egy németjuhásznak ha egy csivava nekiront...nekem egy borderem és egy jackiem van, elég sokat járunk kutyák közé és igen volt már olyan hogy a póráz végén a kis yorki megugatott minket, de nemegyszer fordult elő hogy a 30kg os kutya jött felénk-farok az égben, szőre feláll- gazdi próbálja visszahívni, de nem sikerül neki, ezért egy nembánt!-tal szeretné elintézni a dolgokat, ami ugye nagyon hihető azok után h vissza se tudja hívni.... én mindig is tarottam és ma is tartom magam ahhoz, hogy pórázon lévő kutyához nem engedünk másik kutyát, se pórázosat se póráz nélkülit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!