Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyások miért gondolják...

A kutyások miért gondolják úgy, hogy nekik joguk van a kutyáikkal közterületen a kutya nélküli járókelőkben félelmet kelteni?

Figyelt kérdés

A minap történt velem az alábbi eset:

Gyalogjárdán sétáltam és egy patakon átívelő hídhoz közeledtem, amikor láttam, hogy egy nagy labrador-féle kutya szabadon járkál és hirtelen elkezd felém szaladni. A gazdája rákiabált, amire a kutya vissza is ment hozzá, de majdnem megállt a szívem, annyira megijedtem. Kérdem a férfitől, hogy mégis hogyan gondolja, hogy póráz nélkül van a nagy testű kutyája közterületen, mire ő közli, hogy ez patakpart és egyébként a táskájában ott a póráz. Erre mondom neki, hogy én pedig a közterületen, a járdán sétálok és jogom van ezt úgy megtenni, hogy ne keltsenek bennem félelmet a póráz nélkül sétáltatott kutyák, erre pedig még neki állt feljebb.

A kutyások többsége miért nem tartja be a közösségi együttélés alapvető szabályait sem? Miért nem veszik tudomásul, hogy nem mindenki szereti a kutyákat, sőt van aki retteg tőlük? És ez az eset csak a jéghegy csúcsa a kutyásokkal való problémákat illetően...

29/F

2015. dec. 28. 19:21
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/126 anonim ***** válasza:
34%

Azoknak, akik szerint ok, ha úgyis visszahívja a gazdi a nagytestű kutyát, mi van akkor, ha nem figyelsz, és nem vagy későn hívod vissza, az illető meg félős, a kutya meg rátámad, látva a félelmet? Mert ez simán benne van q pakliban. Ahogy az is, hogy minden ember máshogy reagálhat a kutyára.

A másik, hogy aki szerint ilyen azabadon értelmezhető a törvény, az a többi törvényről is így gondolkodik? Ha igen, az ilyen emberről hogyan lehetne elhinni, hogy amúgy felelős módon neveli a kutyáját? Amilyen agresszív kommentek itt elhangzottak, ezekből kiindulva kétségeim vannak, hogy a mögöttük lévő emberek nem a lesza.runk mindenkit típusok (különösen a homofób kommentelő), ha nem is szándékosan félreneveluk a kutyájukat, akkor is ragad rájuk ebből.

2015. dec. 29. 08:41
 52/126 anonim ***** válasza:
39%
Nézd, senki nem lett megkérdezve arról, hogy akar-e gyökerekkel együtt élni, aztán mégis itt vagyunk a városban. Ha nem tetszik a rendszer, lehet tanyára költözni, vagy ha sok pénzed van, lakatlan szigetre. Ahol ember van, ott kutya is lesz, jobb, ha hozzászoksz, mert ez évezredek óta így van, és nem fog megváltozni.
2015. dec. 29. 08:45
 53/126 anonim ***** válasza:
68%
Ez már szánalmas, hogy napok múlva is remegsz a félelemtől és gyűlölködsz, holott nem történt semmi a világon. Ezt már kezeltetni kellene.
2015. dec. 29. 09:31
 54/126 anonim ***** válasza:
33%
Jaj, csak nem egy provokáló veterán? Esküszöm nem értem, hogy miért nem a haverjaiddal vitatod meg ezt a témát, akik biztos egyet értenek veled, miért kell évente kiírni egy provokáló kérdést egy kutyás topicba? :D Ha problémáid vannak otthon, akkor ne a kutyákon vezesd le olyanokkal, hogy miért pisilnek a fűre, stb, mert saját magadat teszed nevetségessé.
2015. dec. 29. 09:58
 55/126 anonim ***** válasza:
25%

52:

Miért nem te költözöl tanyára, ha nem vagy hajlandó a városban az együttélés alapvető szabályait betartani. És ne próbáld úgy beállítani, mint ha a kutyákkal lenne a baj, a kutyák nem tehetnek semmiről, a felelőtlen kutyatartókkal van a baj.

2015. dec. 29. 10:28
 56/126 anonim ***** válasza:
79%

55:

Ez a kérdés most itt csak felnagyított egy helyzetet, amit egy normális ember már rég el is felejtett volna.

Amúgy tudtommal a "városban az együttélés alapvető szabályai" közé tartozik az is, hogy nem cigizünk a buszmegállóban, nem szemetelünk, nem megyünk át a piros lámpán, nem rendezünk hálószoba-jelenetet mindenki előtt, nem köpködjünk a nyálunkat vagy a rágónkat az út közepére, nem lépünk le a pénzzel ha véletlenül többet adnak vissza miután fizettünk, nem hugyoztatjuk/szaratjuk a gyerekünket a parkban, és nem visszük be a kutyafuttatóba, hogy szétbarmoljon mindent, meg még lehetne sorolni.

Szóval szerintem nem kell álszentkedni, magára ismer mindenki, hogy épp milyen "szabálysértést" követett már el eddigi életében. Lett bárkinek is abból baja, hogy a gazda póráz nélkül sétáltatta a kutyáját a szinte üres útszakaszon, majd rögtön magához is hívta, amikor meglátta a kérdezőt? Mert szerintem nem. Kb olyan ez a szitu, mintha kora reggel, amikor még nincs egy lélek se az utakon, te át akarsz menni a zebrán a piros lámpán, de mégsem lépsz le, mert látod, tőled 20 méterre megjelenik az autó, mire elkezd ugatni a sofőr, hogy ő majdnem életveszélyes balesetet szenvedett miattad, mert leléptél a zebrára a piros lámpánál...

2015. dec. 29. 11:13
 57/126 anonim ***** válasza:
32%

56:

Tehát ha más ia szabálytalankodik (nálam mondjuk egyik példád sem talált be), akkor neked is szabad, ugye? Pontosan ugyanúgy érvelsz, mint akik a megállóban cigiznek, és amellett érvelnek, hogy rossz a szabály, csak pár radikális antidohányos fújja fel, mert amúgy senkit nem zavar. Hát pedig vannak, akit zavar!

Még egyszer, mi van ha nem veszi időben észre a gazdi, hogy egy idegen ember felé szalad a kutyája? Az az idegen ember nem tudja feltétlenül felmérni, hogy most akkor veszélyes vagy nem a kutya, azt sem, hogy a gazdi vissza fogja-e hívni. Ebből simán a járókelő rossz reakciója miatt is kialakulhat a baj, csak akkor meg jönnél a hergelte a kutyát lappal, holott neked kellene felkészülnöd arra, hogy bizony olyanok is vannak, akik kimondottan félnek a kutyáktól.

Az első mondatodról a kommentedben üvölt a krónikus empátia hiány, szóval erősen kétlem, hogy bármit be fogsz látni, de hátha...

2015. dec. 29. 11:23
 58/126 anonim ***** válasza:
32%

Egyébként is, egy esetet nem lehet pusztán úgy értékelni, hogy adott szituációban lett-e baj. Vagy ha részegen hazavezetsz, de nem okozol balesetet, az rendben van? A kutyatámadások nem gyakoriak, de előfordulnak, ennek megelőzésére vannak szabályok, amiket akkor is be kell tartani, ha a saját kutyádat békésnek tartod. A felelősség nem ott kezdődik, mikor már megtörtént a baj.

Pl. volt egy figura a nyaralónk környékén, aki rendszeresen póráz nélkül sétáltatta az üdülőtelepen a 2 kutyáját. Sokan mondták neki, hogy ne tegye, kimondottan agresszív ebek voltak egyébként, de ő persze jött azzal, hogy békés kutyák. Mindenesetre legtöbben messzire kerülték, ha meglátták a kutyáival, mert tartottak tőle. De nem lett semmi amíg meg nem támadtak a kutyái egy gyereket. Szerinted ott is mindenki más volt a hülye, és az öregnek volt igaza. Ha azzal jössz, hogy de a te kutyáid nem ilyenek, lehet, de azt talán nem neked kellene eldöntened.

2015. dec. 29. 11:33
 59/126 anonim ***** válasza:
83%

A cigi károsítja annak is az egészségét, aki csak belélegzi. A kutya a világon senkinek sem ártott.

"Mi van ha, mi van ha", jaj mi van ha elgázolt volna egy autó vagy mi van ha egy órája a fejedre esett volna egy tégla. Semmi, mivel nem történt semmi, innentől kezdve fölösleges ezen lovagolni.

Én is félek bizonyos emberektől, mégsem lehet nekik megtiltani, hogy kimenjenek az utcára. Tehát ha most egy ilyen ember jön utánam, mert mondjuk arra van dolga amerre nekem, én is kezdjek el pattogni, hogy biztosan követ és meg akar ölni?

Nincs empátiahiányom, de ez a kérdés csak egy hiszti egy meg nem történt dologról meg sok "mi lett volna, ha..."-ról, amik meg sem történtek.

2015. dec. 29. 11:34
 60/126 anonim ***** válasza:
67%
Egyébként érdekes, 2015 óta van érvényben a póráztörvény. Azelőtt nem félt senki a kutyáktól vagy mi történt, hogy hirtelen mindenki az igazság bajnokának gondolja magát? Nem is értem, hogy élt túl az emberiség ennyi időt eddig amíg szabadon közlekedhettek a vérengző, emberhúsra éhező vadállat ebek.
2015. dec. 29. 11:42
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!