A kutyások miért gondolják úgy, hogy nekik joguk van a kutyáikkal közterületen a kutya nélküli járókelőkben félelmet kelteni?
A minap történt velem az alábbi eset:
Gyalogjárdán sétáltam és egy patakon átívelő hídhoz közeledtem, amikor láttam, hogy egy nagy labrador-féle kutya szabadon járkál és hirtelen elkezd felém szaladni. A gazdája rákiabált, amire a kutya vissza is ment hozzá, de majdnem megállt a szívem, annyira megijedtem. Kérdem a férfitől, hogy mégis hogyan gondolja, hogy póráz nélkül van a nagy testű kutyája közterületen, mire ő közli, hogy ez patakpart és egyébként a táskájában ott a póráz. Erre mondom neki, hogy én pedig a közterületen, a járdán sétálok és jogom van ezt úgy megtenni, hogy ne keltsenek bennem félelmet a póráz nélkül sétáltatott kutyák, erre pedig még neki állt feljebb.
A kutyások többsége miért nem tartja be a közösségi együttélés alapvető szabályait sem? Miért nem veszik tudomásul, hogy nem mindenki szereti a kutyákat, sőt van aki retteg tőlük? És ez az eset csak a jéghegy csúcsa a kutyásokkal való problémákat illetően...
29/F
Senki nem varja el, hoyg elkeruld ez fel sem merult, te varod el, hogy aki kutyat tart az alkalmazkodjon hozzad. Azert az emberek 90% pozitivan/semlegesen all a kutyakhoz van egy kisebbseg aki nem. De mondom neked igazad van csak semmi nem fog valtozni es senkit nem erdekel, mert a te elkepszelesed nem teljesitheto es nem is "behajthato".
Ismerve a kozteruleteseket eleg utalatnak orvendenek igy is "szerencsetlenek" (pedig csak a munkajukat vegzik), meg keressek is feleslegesen a feszkot.
Hozzateszem, akkor hivatkozz a jogra es a torvenyre ha magad is betartod, mert gondolom te meg nem toltottel le filmet, zenet, programot...
Az, hogy meleg vagy kutyat nem erdekli ez mar ne haragudj a te dolgod, azzal "villogsz" nalam csak hiteltelenne valsz.
"Istenem... Nagyon nevetek rajtatok "drága" kérdező-felhaborodott "pár"...:D vasarnap este 23:00kor nincs jobb dolgotok mint osszebujva a gyakorikerdeseken provokaljatok az embereket... Ennyire unalmas az eletetek? :O "
A kevésbé unalmas dolgon már túl vagyunk! :P
Egyébként csak én félek a kutyáktól, párom csak szolidáris velem! :)
Ilyen alapon én is hisztizhetnék azon,hogy az én adómból autóutakat,parkolókat építenek.
Az autók sokkal több balesetet okoznak(elég csak megnézni bármelyik Híradót)és sokkal többen betegszenek meg miattuk,mint kutyák miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!