A kutyások miért gondolják úgy, hogy nekik joguk van a kutyáikkal közterületen a kutya nélküli járókelőkben félelmet kelteni?
A minap történt velem az alábbi eset:
Gyalogjárdán sétáltam és egy patakon átívelő hídhoz közeledtem, amikor láttam, hogy egy nagy labrador-féle kutya szabadon járkál és hirtelen elkezd felém szaladni. A gazdája rákiabált, amire a kutya vissza is ment hozzá, de majdnem megállt a szívem, annyira megijedtem. Kérdem a férfitől, hogy mégis hogyan gondolja, hogy póráz nélkül van a nagy testű kutyája közterületen, mire ő közli, hogy ez patakpart és egyébként a táskájában ott a póráz. Erre mondom neki, hogy én pedig a közterületen, a járdán sétálok és jogom van ezt úgy megtenni, hogy ne keltsenek bennem félelmet a póráz nélkül sétáltatott kutyák, erre pedig még neki állt feljebb.
A kutyások többsége miért nem tartja be a közösségi együttélés alapvető szabályait sem? Miért nem veszik tudomásul, hogy nem mindenki szereti a kutyákat, sőt van aki retteg tőlük? És ez az eset csak a jéghegy csúcsa a kutyásokkal való problémákat illetően...
29/F
68:
De tud mozogni, a tágas udvaron, ahol tartják. Nyilván nem állatkínzókról beszélek, akik panelba zárják a nagytestű kutyát, hanem felelős állattartökról.
Emellett még ott vannak a kutyafuttatók is az egyik kommentelő állításával szemben nem 2-3 van Pesten, annyi egy kisvárosban van. Ahol lakok (vidéki város), 2 van 200 m-en belül, az egyik kicsi, a másik viszont kimondottan tágas, de mindkettőben pangás van, ehhez képest rengetegen sétáltatják a kutyáikat a környéken póráz nélkül. És ezek többnyire nem békés kutyák, hanem lakótelepi suhancok félrenevelt nagytestű kutyái.
72:
Attól függ mit nevezel ingerszegénynek. A kertben tartott kutyát is ugyanúgy el lehet vinni sétáltatni, csak pórázon, ahogy a lakásban tartottat is csak pórázon sétáltathatnád, ha törvénytisztelő lennél. A kertben meg szabadon mozoghat, nyilván nem mindegy, mekkora az a kert.
76:
Ha nem tudom kielégíteni a kutya igényeit törvényes keretek között, akkor nem kezdek kutyatartásba, vagy olyan kutyát tartok, amelyiknek elég az a mozgásigény, amit a lehetőségeimet figyelembe véve nyújtani tudok számára. Ennyi. Látom a felelősség fogalma egyeseknél már kikopott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!